Att rymma från vardagen som inte är någon vardag

CHANEL boutique á Saint-Tropez

Att vara på resande fot är som att rymma från vardagen. Då man får miljoners chanser att uppleva nytt, gå vidare från gammalt och vara nyfiken på allt främmande. Man får klä sig för ett annat klimat, äta goda måltider man aldrig tidigare smakat och vistas med något annat språk än sitt eget. Kontrasterna kan vara stora, men o så vackra.

Jag tycker att det är och har varit väldigt skönt att lämna vardagen i Stockholm för några dagar. Även om livet hemma inte är mycket till vardag nu efter studenten, är det en befrielse för själen att byta miljö. Det enda fokuset man behöver ha här är resan och nuet. Inga ångesttankar eller svåra stunder behöver ta fatt i en. så som det kan vara annars.

Sedan studenten har det mesta varit jobbigt på sina egna vis. Eftersom jag inte har något jobb i Stockholm under sommaren, har dagarna flutit på utan någon vidare struktur. Vill jag sova en hel dag kan jag det, för det finns inga måsten. Visst är det bekvämt, men jag behöver aktiveras, skapa planer och träffa människor, för att må bra. Själv utan ett schema har under de senaste två veckorna inneburit en himlans massa tankar. För visst är det så, grubblet kommer när man är själv? Jag vet inte vad jag känner kring det. Det är påfrestande även om jag tror att det kan vara nyttigt. Eller nja, jag vet inte om det är så nyttigt egentligen. Kanske är det bästa att omge sig med sina favoriter och prata ut, istället för att hålla inne? Ovissheten av att ha tagit studenten har i alla fall inneburit en känsla som jag inte riktigt tycker om. Hur det ska hanteras vet jag inte, men jag vet att det känns bättre när man får rymma från vardagen litegrann.

Just för att det känns bra strosar jag gärna runt i Saint Tropez med kameran i högsta hugg, äter god mat och njuter av solens härliga sken. Att ha vägarna förbi CHANEL är att rymma bara i sig, men tills den dagen jag bestämmer mig för att faktiskt ha ett ärende där, står jag gärna och poserar utanför, med skylten i sikte.

Gillar

Kommentarer