3 self love skrivövningar

Jag vill dela med mig mer om min resa, om vad jag har lärt mig sedan jag blev utmattad. Att skriva har alltid varit ett sätt som fungerat för mig. Många gånger har det handlat om att bara vräka ut alla tankar och känslor. Det kan vara skönt ibland, men under den senaste tiden har jag ägnat mer tid åt skrivövningar med syftet att stärka både själen och vårt mindset. Det är så viktigt att man tar hand om sig själv, lyssnar inåt och ger in själv kärlek. Idag tänkte jag skriva om tre self love övningar som verkligen hjälper mig.

Idag är jag tacksam över:

Något som väldigt lätt får oss att skifta tankesätt är att känna tacksamhet. Jag har skrivit tacksamhetslistor regelbundet i ett halvår. På kvällen tar jag en kort stund för att samla tankarna och skriva ner 3-5 saker jag är tacksam över. Oavsett hur dagen har varit finns det saker att vara känna sig tacksam inför. Det kan vara tacksamhet över någon speciell i din omgivning, att du skrattade idag eller en så simpel sak som att din säng är mjuk. Tacksamhet kan kännas krystat ibland, men faktum är att det är något som man lätt kan öva upp. Ju mer man övar på att känna tacksamhet, desto mer börjar man känna sig tacksam över.

Vad skulle göra den här dagen lite härligare? 

Denna övning gör jag ibland när jag känner att jag har en dålig dag. Det finns något fint med att skapa sitt eget glitter, trots motgångar. Jag brukar lista några saker jag vet gör mig glad. Som att tända ljus, äta något gott, göra yoga, prata med en vän, komma ut i naturen, leka med hunden osv. Det sker något i oss bara av att skriva ner positiva saker. Jag kan tycka att det blir som en liten knuff för att känna lust och sedan handlar det bara om att sätta igång.

Vilka är mina senaste vinster?

Jag har tyvärr väldigt lätt för att rada upp alla snubbeltrådar och knepigheter som jag stöter på under en vecka. Det är lätt att börja älta och så småningom rasa ner bland alla motgångar. Istället för att se det ur ett negativt perspektiv, är det ibland hjälpsamt att se det som vinster. Vad har jag klarat den här veckan? Vad har jag gjort bra den senaste tiden? Det kan vara att man stod upp för sig själv, stod ut i en obekväm situation eller klarade av något som tidigare skrämt en. Kanske har man klarat ett mål som man länge strävat efter eller tagit hand som sig själv eller någon annan lite extra? Vi alla har vinster varje dag, det gäller bara att öppna ögonen och se det.

Läs mitt inlägg om self love promenader och om att vara snäll mot sig själv

Gillar

Kommentarer

enlitenbitavmig
enlitenbitavmig,
Älskade detta inlägg! 😊nouw.com/enlitenbitavmig
Alexandra_Wiberg
Alexandra_Wiberg,
Tack så mycket, vad glad jag blir! Det kommer definitvt fler 😊 Kramnouw.com/alexandra_wiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229