En av de bästa sakerna i livet enligt mig är god mat, så tyckte inte jag under mina ”dåliga” år när mat bara var en jobbig stund på dagen, har fortfarande väldigt svårt med frukost men äter jag ”frukost” vid 9-10 är det helt okej!

Min mamma har alltid varigt och slitigt i köket åt mig och min syrra vilket jag uppskattar extremt mycket! Men som 19 åring som vill i framtiden ha eget bonde och just nu ligger tankarna att flytta från min älskade hem stad så kommer ju lilla mammsen vara en bit bort. Så jag får lära mig att laga mat själv vilket jag finner mycket kul! Så idag vill jag dela med mig av ett av mina egna recept som jag har utgått från mammas men haft mina egna smaker på så här har ni ett lätt och snabbt recept på min taco köttfärssås!

Köttfärssås

* 1st Tomat i burk (hela tomater)
* 1 burk Championer
* 1st Stor gul lök
* 2/3 Vitlök
* Köttfärs / Quorn färs
* 1dl Ketchup
* 3dl Mjölk / Vatten
* 1 Burk Majs
* Margarin / eventuellt annat för er veganer
* Vitlöks peppar
* Oregano
* Salt
* 1st Tacomix pack

Alt
* Grädde

1: Stek championer, hackad gul lök och vitlöks bitarna i en stor gryta med margarin

2: ta i din köttfärs tills den fått färg, mer margarin så det inte blir tott

3: Ha i alla kryddor efter smack och ett paket av tacomix

4: häll i tomaterna och dela med stekspaden (de hela tomaterna kommer oftast finare än vad de färdig krossade gör) tillsätt ketchup och mjölk/vatten eventuellt grädde

5: låt koka upp, sedan tillsätt majs

Enjoy med spagetti / ris / bulgur

Likes

Comments

Hey! Innan vi ska börja klaga på den lokala kollektivtrafiken kanske vi ska ta upp var du är nu, letade du efter Jacksepticeyes nya video har du kommit fel (Här är länken till rätt ställe för er: https://www.youtube.com/user/jacksepticeye ) men för er nyfikna, välkomna till min blog, vilket jag kommer kalla min virtuella dagbok. Jag valde att starta denna bloggen eftersom jag har gjort många försök till det men har varigt väldigt hård med att hålla dem igång vilket jag inte har gjort, så nu tror jag kan gå lite lugnare på mig själv när jag säger att jag får göra vad jag vill när jag vill, mitt mål är inte bli känd eller något, jag vill bara kunna spara minnen på en plats, och eftersom våran värld all digital så får jag väll lägga det här för facebook är ju inget allternativ. Så här får ni väll vara med om allt möjligt antar jag och alla är välkomna att ta del av min resa genom mitt liv. Ett "Om mig" inlägg kommer i framtiden när jag orkar det.

Men idag hade jag tänkt prata lite om min dag och just min lokala kollektivtrafik.

Min dag började sent, som arbetslös och plugget inte börjar förrän om 2 veckor blir det en hel del 11 sovande, men idag när väll är uppe och faktiskt orkar göra frukost som är rätt ovanligt kännes även som att jag kunde sovit till 2. Men som vuxen och bor hemma måste man hjälpa sin älskade mor för att få bo hos henne gratis. Jag har inget emot att hjälpa till hemma, det är faktiskt rätt kul nu när man börjat fantisera om en egen lägenhet. Till frukost blev det 2 koppar te men jordgubs-cupcake smack, 1 macka med skinka och en apelsin. Rekommenderar starkt apelsinerna såhär dags på året!

Sedan fortsatte dagen med mest Jack som spelar "Happy weals" har ju ändå 100 avsnitt att titta igenom och är rätt skönt att bara ha i bakgrunden och stunder i min underbara säng. Mycket mer var det inte under dagen än att gå igenom mina vanliga latta rutiner med lunch bestånde av gårdagens stuvande tratkantaräller och grekiskt bröd, yum!

På kvällen däremot skulle jag bara kolla bussarna när det börjar bli tid för Uni... inga bussar som passade tågen som jag bara kunde ta ett av om jag nu skulle börja vid 8, det första öresundståget till Kalmar var det inga problem med, men eftersom jag bor en bit från centrum måste jag även ta en buss ner till centrum... vilket det inte gör så tidigt. Man tycker ju det är konstigt att bussarna inte kan tajma med tågen som många måste pendla med till jobben och skolan. Sedan är ju växjö ingen itten stad heller för det är ingen av de 2 bussar som går här ute som är i stan runt 5:30... man blir ju lite fundersam... pluggar man deltid vilket jag gör har man kanske inte lika stort behov att att flytta till Kalmar eftersom det änså går bra tåg mellan, men folk som kommer här från och pluggar i Kalmar och pluggar heltid måste ju ha ett jäkla helvete om de inte fått tag på bostad än.

Blev bara lite förbanad på detta, tur nog löser det sig med att jag bara behöver cykla till centrum 4-5 gånger under denna första terminen men med min förgäkla astma och ovana att cykla får vi väll se hur det går.

Men jaja det är sent nu så tack för detta första inlägg av förhoppnigsviss många.

Bye Puddun! xx

Likes

Comments