jji7on

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som sagt, semester denna vecka tillsammans med D. Så gött!
Igår hade vi vår premiär på Yngsjö hundbad. Var fint väder, snorkallt vatten och folket inklusive hundar kunde räknas på en hand. Vår Lava är definitionen på vattendjur och tillsammans med en pinne rockade vi dagen! Hon älskade det! Gräva, busa och simma tillsammans med husse och matte. Alla hennes favoritsaker! Svansen nuddade nästan ryggen (sådär som den brukar när hon är heeeelnöjd) och efteråt sov hon gott!

Idag var vi på ytterligare äventyr. Vi började med att åka till Hörjelgården för en promenad. Därefter åkte vi till Eriksgården en kvart bort. Blev något imponerade när vi parkerade bilen. Vi hade förväntat oss ett litet ställe där vi i princip skulle vara ensamma. Det var fel. Marken där var superstor! Restaurang, självplockning av olika bär, stor parkeringsplats, boningshus, lekplats för de små och x antal längor! Det kändes välplanerat och ett extra plus till dem för att hundar är välkomna!
Gottegris som jag är nappade jag direkt på deras bärbuffé: jordgubbar, hallon, björnbär och blåbär, hallongrädde, vanlig grädde, vaniljglass, små maränger, små lakritsmaränger, rårörd jordgubbssås, chokladsås, knäckflarn och strössel. Allt hemmagjort, kanske inte glassen fast kanske ändå! Supersmarrigt! D fastnade istället för en kräft- och räkmacka.
Efter Eriksgården åkte vi till Hundalandet i Brösarp. Som tur var lyste solen fortfarande och vi var ensamma i parken = Lava lös. Hon tyckte om det det första varvet, då var allt spännande! Tråkigt nog blev hon varm och trött därefter vilket resulterade i att hon inte ville göra något alls, förutom att ligga ner...

Två underbara dagar! Lava är alltid glad men jag älskar att se henne extra glad och jag vet att hon har älskat dessa två dagarna; när hon har fått vara med hela tiden!

Puss och kram,
Alexa

Likes

Comments

Då var dagen jag aldrig trodde skulle komma här. För ungefär nio veckor sedan satte jag foten på mitt nya sommarjobb. För första gången skulle jag jobba på en fabrik. För första gången skulle jag jobba på ett lager. Men det största av allt: jag skulle köra truck och därmed ta truckkort.
Veckan började med truckutbildning och fy fan vilket helvete det var haha. Ledstaplare och motviktstruck. Fordon är helt enkelt inte min grej och jag hade behövt mycket mer körtid än fyra timmar delad på fem personer. Klarade det gjorde jag i alla fall!
Resterande veckor har flutit på bra. Har haft goa kollegor och varierande arbetsuppgifter. Får bra känslor när jag tänker tillbaka på det. Bra arbetstider och mycket beröm. Känns även bra att veta att chefen ville ringa in mig under året om de saknar personal, tror därmed även att sommarjobbet till nästa år är kirrat! High five!

Nu väntar en veckas semester tillsammans med D och därpå följer skolstarten! Tredje året börjar med engelska, blir nog ballt!

Nu ligger B i sin säng tillsammans med sina två Bamse och myser. Har varit en fantastisk dag och jag är övertygad om att resterande dagar tillsammans blir minst lika bra!

Puss och kram,
Alexa

Likes

Comments

Har insett att jag inte är så aktiv här som jag trodde, men vad gör det? Det är ju upp till mig. Det var ju inte heller meningen att detta skulle bli en minvardagblogg men trots det tänker jag berätta om min fantastiska helg.
Förra veckan frågade min sambo mig om jag ville hänga med till till Malmö för att se MFF spela. Det ville jag inte, fy vad tråkigt att titta på fotboll. Sen ändrade jag mig och vi bestämde att jag skulle köra ner. Med oss skulle två kompisar följa. Kompisgäng eller dubbeldejt.. who knows..
Min inställning till det här äventyret var inte den bästa. Det skulle drickas alkohol - något som jag inte är superglad i längre, särskilt inte när jag ensam skulle vara nykter - och så skulle det rökas.. i mängder... för vi skulle stå i klacken.
MEN FY TUSAN vad fel jag hade!! Det var en så jävulusiskt bra kväll att jag tror att jag svimmar! Stämningen var toppen, rökförbjud fanns och fotbollen var rolig att titta på! Bilresan var också super! Det bästa av allt var egentligen att jag kände att vilka fina människor det finns och att de människorna finns i mitt liv.

Dagen därpå skulle mitt lag ha höstpremiär i serien! Efter att laget gjort en superkass vårsäsong var jag ärligt talat inte supertaggad på att komma igång igen. MEN FY TUSAN så fel jag hade! I G E N !
Det var så härligt att vi spelade jämnt med motståndarna, så roligt! Vi var ett lag igen. Vi kämpade för varandra igen. Så härligt att jag längtar till nästa match.
Något jag är riktigt dålig på inom fotbollen är höjdbollar. Jag kan inte med dem. När en höjdboll kommer mot mig skriker varenda cell i min kropp NEJ! FLYTTA DIG! DET KOMMER GÖRA ONT! Dumt va? Nej, det räcker inte. Det är urkorkat! Stå kvar för bövelen. säckpotatissäckpotatissäckpotatis.. På söndag får det bli dags, då ska jag inte flytta mig. Säckpotatismentalitet.

På fredag kommer sambons son också, det ska bli sååå roligt!

tredagarkvartillsemester

Puss och kram,
Alexa

Likes

Comments

Efter två års studier på högskola känner jag mig redo att dela med mig av lite tips inför skolstarten. Men först vill jag bara säga grattis!

Nedan följer mina tips

 • Csn och registrera: har du inte redan gjort det så är det hög tid att göra det nu, det vill säga ansök om bidrag/lån från csn. Tänk bara på att ett lån alltid är ett lån och även csn vill ha sina pengar tillbaka så småningom. Glöm inte heller att registrera dig på din kurs/ditt program, detta görs ungefär två veckor innan start. Läs ditt välkomstbrev som hittas på antagning.se. 
 • ​Bli kompis: även om det känns konstigt att skriva det så måste jag. Hitta någon att hänga med, en potentiell kompis, redan de första dagarna. Någon att hänga med, någon att käka lunch med och någon att bearbeta all information tillsammans med. Hitta kompisar. För let's face it, du kommer behöva dem under studietiden! 
 • ​Ha roligt: ​trots att din utbildning är värd hela din seriösa sida behöver du även ha roligt och må bra. Dra nytta av dina nyfunna polare och kör lite AS (after school), dra iväg med dina gamla vänner, träna, ät gott, drick gott. N J U T ! (Observera att godis ingår i alla studenters kostprogram. Den delen är väsentlig, särskilt inför inlämningar och dylikt).
 • ​Tappad motivation: ​skulle du tappa motivationen (vilket du kommer göra om du inte är någon slags robot) så var inte rädd för att gnälla tillsammans med dina vänner! Spy galla över utbildning, snacka skit om skolan eller varför inte lärarna. Kör all in! Det hjälper! Du kan även försöka ta kontakt med det yrket du läser till. Läser du som jag, till lärare, kan du till exempel gå med i en vikariepool. Läser du till landskapsvetare så stick ut i naturen och undersök! Ja, jag tror att ni förstår. 
 •  ​Planera: ​okej, hur bra är du på att planera ditt arbete? Dålig? Aha.. synd. Dags för en förändring! Börja planera. Köp en kalender eller skriv upp i telefonen, gör hur du vill bara du gör det. Det är sååå myclet att hålla reda på. Läser du två kurser samtidigt kan det dessutom bli extra rörigt. Om du vägrar detta rekommenderar jag dig att skaffa en superkompis som kan hålla reda på saker åt dig. Du kan ju iallafall själv ladda ner ditt schema och spara lättillgängligt i din telefon.
 • ​Mat: ​äta bör man annars dör man.. jaaa, vi vet det redan. Ät gärna ute men om du vill hålla din budget bör du ta med mat hemifrån. Glöm inte dricka - vatten. Vattenflaska till seminarierna och föreläsningarna är därmed en bra investering. 
 • ​Utrusta dig: ​köp ett pennskrin och utrusta det med en massa pennor, stift, suddgummin och annat du kan tänkas behöva. Mappar, kollegieblock, plastfickor, post-it lappar. Dator/ipad är det också många som använder. 
 • ​Böcker: ​den människa som säger att man ​måste ​köpa böcker ljuger. Låna istället böcker på biblioteket, både din skolas och ditt hembibliotek. Du kan även fotografera böcker fär att sedan läsa dem på datorn. Och glöm inte att hjälpa varandra. Låna tillsammans, fota tillsammans. Låna varandras böcker. Du får ju såklart gärna köpa böcker, det har inte jag med att göra. Men tänk bara på att du inte kommer få särskilt mycket för dem när du sedan ska sälja dem. Och du, måste du nu köpa - köp begagnat. 

Jag vill avsluta detta inlägg med det ofrånkomliga.. tentor... vår lärare säger att skriftliga prov inte är att rekommendera, men vilka tror ni har skriftliga tentor? Jo viii! (Läs detta med finsk brytnung: Jag är inte bitter...). Nåväl, några tips inför dem också!

 • ​Kom förberedd. Är du inte förberedd så kom ändå! Känn på tentan - hur är den skriven? Vad vill läraren åt? Hur ska jag plugga? Omtentan blir ju såklart inte likadan men då har du åtminstone fått en känsla. Och vem vet, kanske blir det inte ens omtenta.. :)
 • Glöm inte legitimation
 • Kom i tid. Är du inte i tid eller kommer in sent i salen på grund av annat så ta av dig ytterkläder ​utanför​ tentasalen och smyg in. Allt ska vara förberett i dina händer när du entrar salen. Du ska inte höras. Och du ska ​inte störa​ andra! 
 • Pennskrinet, glöm inte pennskrinet!!
 • Ta med dig något att äta. Ett mellanmål, ​godis​ och vatten. Typ. 
 • Ta ​inte​ med dig nötter!!!!! Helst inte heller saker som prasslar eller kan störa andra, tex en påse lösgodis eller en kaffetermos med tillhörande mugg där kaffe ska hällas upp.. porlande och skvättande... 
 • Tuggummin (och övrigt) tuggas med ​stängd​ mun - punkt slut. 
 • Klara dem jävlarna. Fy tusan. Få dem överstökade. Kämpa! Tänka! Gissa! 


Lycka till med dina studier och grattis igen! 

Puss och kram, Alexa

Likes

Comments

Hej, och välkommen hit!

Mitt första inlägg tänkte jag skulle vara fyllt av ren egocentrism - en presentation känner jag nämligen är på sin plats.

Jag vill börja med att skriva om mitt bloggnamn, Alexaas. Min morfar gick bort för ett par år sedan, en man som alltid satt på samma plats i soffan i sina blåa hängslebyxor, rutig flanellskjorta och gråa tubsockar. Han bodde tillsammans med min underbara mormor i ett stort hus med en fantastisk blommande och smaskig trädgård mitt i Skåne - därav hans breda och härliga dialekt. Han lärde mig att snooker faktiskt är en intressant underhållning. Världens bästa morfar. I vilket fall: han kallade mig Alexa, ett smeknamn som han har patent på och som alltid får mig att le. Saknade morfar.

Förutom att jag är väldigt förtjust i mina bortgångna morföräldrar tycker jag väldigt mycket om min sambo - trots att han tog mig till en ort där invånarna inte kan säga "r". Men det är okej, jag har vant mig nu. Ibland lite för mycket.. Vi bor i den där "r-lösa" orten tillsammans med sambons son och vår gemensamma hund.

Lärarstuderande är jag också, half way through it! Fotboll spelar jag också. Böcker är kul att läsa och att sjunga gör mig alltid på gott humör.

Humor. Analyserande. Nyfiken. Intresserad. Kunskapssökande. Moralkärring. Sympatisk. Emotionell. Glad. Temperamentsfull (rödhårig...). Tre äpplen hög. Drömmare. Aldrig nöjd.

Bloggen kommer användas likt en dagbok där jag kommer skriva om sånt som jag snappar upp och funderar över. Det kan vara viktiga ämnen men också helt oviktiga och ointressanta. Jag startar denna blogg för att kunna skriva av mig, bearbeta tankar och känslor och vem vet, kanske kommer jag påverka någon annan också. Tanken är att vara ärlig och visa att verkligheten inte alltid är som den Hasse Andersson sjunger om (guld och gröna skogar), men vi får se om en och annan lögn också kikar förbi..

Puss och kram, och igen: välkommen till mig!

Likes

Comments