Vem bjuder man på kalas ?

Eftersom jag och min dotter fyller år i mitten av februari så är det givetvis kalastider , vilket min dotter redan nu vill planera!

Tanken är att vi ska ha kalaset hemma,  vilket innebär att hon inte kan bjuda hela klassen då det inte finns utrymme nog.. Då började diskussionen om hur man skulle välja ..

Jag försöker få min dotter att se det ur andras perspektiv , det finns en tjej i klassen som bråkar mycket med de andra eleverna.. Min dotter är inte jätte förtjust i det , så först ville hon inte bjuda den "bråkiga" tjejen , men alla andra tjejer i klassen. Vi diskuterade saken och jag bad henne fundera på hur det hade känts för henne om alla tjejer utom hon blev bjuden ..Nästan direkt insåg hon att hon hade blivit ledsen och nu är alla tjejer i klassen bjudna !

Vi har tidigare också diskuterat att den som bråkar och är stökig kanske inte alltid mår så bra eller att det Kan finnas olika omständigheter som påverkar,  det är därför viktigt att alltid vara en bra kamrat och försöka inkludera personen , oavsett om man inte alltid gillar det agerandet som sker ibland !

Jag är väldigt stolt och tacksam för att min dotter bryr sig om andra och är en godhjärtad människa ❤
Det finns säkert stunder då hon brister i vänskapsrelationer och hur man hanterar situationer. Hon är bara ett barn, och vissa situationer är nya , men hon är alltid eftertänksam om något gått fel och lyhörd när man tillrättavisar 💕

Gillar