mjölktandsmusen

Hej alla finisar!

Idag var det fritidshemmens dag, så jag kom lite tidigare till skolan för att vara med på fritids en stund . Var trevligt att vara med och gunga, spela fotboll och så. 

Tezz har en väldigt lös framtand,  så hoppas hon tappar den snart, framförallt hemma hos mig. 3 av 3 tänder har nämligen tappats hos hennes pappa.
Jag och Tezz har i alla fall pratat om mjölktandsmössen ikväll. Jag tycker tandfe känns fett tråkigt,  så jag har berättat om mjölktandsmössen som kommer med sin väska:

När ett barn har tappat tanden , så lägger barnet tanden under huvudkudden precis innan läggdags.  När barnet somnar så kommer mjölktandmusen smygande med sin väska. Musen ställer sig bredvid kudden , lyfter försiktigt på kudden medan barnet sover och tar tanden för att lägga den i sin väska. I utbyte får barnet en present under kudden.

Tezz verkade gilla berättelsen massor och imorgon ska hon lämna en lapp under kudden med önskemål på presenter ifall mössen råkar ha vägen förbi !

Älskade verkligen barnprogrammet Mjölktandsmössen när jag var liten och hittade till min stora glädje introt på Youtube 😍

Gillar

Kommentarer