lättlagad vegetarisk lunch

Dagens lunch blev en vegetarisk rätt , som jag har improviserat efter lite inspiration från indiskmat , som jag lagat en del tidigare.  Men även från den vegetariska rätten som bjöds på när jag och älskling var på spa.

Min kikärtscurry består av :
1 burkKokosmjölk
1 tetrapack kikärter
1/2 gul lök
1 tomat
1 morot
kryddor ( curry, salt, vitlökskrydda)
olja

1.Jag började med att hacka lök, skiva tomat i små bitar och riva morot.

2. Värm upp en skvätt olja i en kastrull. Tillsätt lök och rikligt med kryddor. Låt detta fräsa ihop en stund, det gör att smakerna frigörs. 

3. Tillsätt tomaterna, moroten, kokosmjölken och kikärtorna.  Rör om och låt koka i cirka 15 minuter.

4. Använd en mixer för att göra kikärtscurryn slät.

Efter det var det bara att sätta sig och äta 😍 Serverades tillsammans med Liba-bröd

1 portion (200 gram) kikärtscurry innehåller;
327 kalorier och 21 gram kolhydrater

Gillar

Kommentarer