ibland får jag lite mycket ångest!

Ofta när jag pratar om min barndom och saker som satt ärr för resten av livet, så ger jag nog ett intryck av att jag är stark och är okej med det.

Min farmor,  som jag stod nära, dog till följd av cancer när jag var i 10 års åldern. Jag fick hela tiden höra att hon skulle bli frisk, vilket gjorde att dödsbeskedet tog väldigt hårt på mig.  Min pappa ,som jag tidigare nämnt,  är spelberoende. Eftersom han hade stora skulder så tog Kronofogden min farmors hus efter hennes död, då han ärvde hela huset.  Huset var lite som ett andra hem, dels för att man alltid var välkommen hem till farmor, dels för att min pappa bodde där sista tiden i farmors liv. 

Det händer jätte ofta att jag drömmer om att jag i vuxen ålder befinner mig i huset och lever där,  med diverse scenarion.. Jag kan tycka det är sjukt jobbigt när jag vaknar, eftersom jag kommer ihåg detaljrikt hur huset ser ut.

Jag är nästan aldrig i trakten där jag hade mina första levnadsår, vilket gör att jag sällan påminns om den tiden, förutom när jag drömt om huset.  Men för en tid sen var mamma i de trakterna och åkte förbi huset min farmor bodde i. Jag fick verkligen sån ångest och började gråta! En känsla av kärlek, blandat med hat,  sorg och svek bubblade inom mig..
Jag trodde aldrig att det skulle göra så ont att se en bild på huset, som faktiskt återkommer i mina drömmar!

Jag avgudade verkligen min farmor som barn. Jag får  lite ångest när jag tänker tillbaka på frågan jag ställde farmor när hon var sjuk: kan jag få den här när du dör?  Hur fan kunde jag ens säga så?! Visst att man som barn inte har samma tänk, men usch va hemsk !

idag kan jag även känna avsky mot min farmor,  för att hon aldrig var konsekvent mot min pappa och aldrig tog vår sida i situationen kring hans beroende. Hon var så jävla dumsnäll mot honom !

Som sagt, det där huset väcker många känslor inom mig, tar upp både glada och hemska minnen.... Men främst känner jag en tyngd när jag påminns... 

Nedan kan ni se vad jag bad om att få ärva,  vilket jag även gjorde. Samt huset hon bodde i .

Gillar