Hur fick jag min diagnos?

Har genom åren fått många frågor hur jag fick min diagnos Diabetes typ 1.

Hösten 2007 ändrades verkligen ALLT i mitt liv ! Jag hade börjat gymnasiet, flyttat hemifrån, börjat umgås med nya vänner och började smått  debutera med att dricka alkohol.
Det var även detta år jag fick reda på att jag har diabetes!

Skolan gick allt annat än bra, jag var konstant trött och hängig. Jag sov dåligt på nätterna p g a törst, kramp i ben/fötter, samt att jag var extremt törstig.. Jag började sova bort dagarna. När jag väl åt så var det mest godis och onyttigheter,  det var det enda jag var sugen på.  Trots detta rasade jag verkligen i vikt!

Att ha kramp i benen hade jag haft under väldigt lång tid, det började redan året innan, men vi antog att det var växtvärk,  då min syster haft problem med det...

I takt med att min frånvaro ökar i skolan, jag upplevs som okontaktbar av skolpersonal och ser ut att må riktigt dåligt,  så kontaktar skolskäterskan vårdcentralen för att jag ska undersökas.  De börjar med att ta ett blodprov,  sen är karusellen igång ! (Ska beråtta mer om beskedet i ett separat inlägg)
Jag skickas till sjukhuset, där jag får stanna en vecka för få stabila värden, lära mig hur allt funkar och allt annat praktiskt.

Detta resulterar i att jag får flytta hem igen, många vänner vill inte hitta på något p g a min diabetes.  Jag sitter dessutom med en diagnos som kommer vara livet ut ! Jag var verkligen trött, ledsen och besviken på livet just då ! 😪
Den där känslan satt i riktigt många år!
Tack och lov så känner jag inte så längre ❤

Gillar