"Det man inte pratar om"


Idag var jag ute på promenad i det fina vädret. Passade på att gå en tur till återvinningsstationen och slängde lite pappkartonger, passade på att ta ett kyrkogårdsbesök när jag ändå var i krokarna. På väg mot min destination gick jag förbi en gravsten som drog till sig min uppmärksamhet, tyckte jag kände igen namnet på den unga pojken som låg begravd där.

Detta resulterade i att jag sökte efter namnet och fick olika träffar. Längst upp dök en länk upp, där pojkens mamma och hennes man pratar om en bok som de skrivit tillsammans med hennes dotter, om livet före, under och efter ett trauma. Mammans berättelse grep mig verkligen och jag gick min promenad hem med tårarna i halsen. Det första jag gjorde när jag kom hem var att söka upp boken, så den står näst i tur på min läslista!

De skriver om boken: "Den här boken, liknar kanske mest den bok jag själv skulle ha velat ha i min hand då, när katastrofen var ett faktum. Det är inte en feelgood-bok, eller någon bok om självförverkligande, utan en återgivning av en resa, om verkligheten före, under och efter ett trauma. Vi drabbades av det overkliga, av det som bara händer andra. Det där som ingen pratar om, men som vi alla verkligen måste veta om, och framförallt prata om.Den skildrar ett trauma ur tre perspektiv, en mammas, en storasysters och en make/psykologs perspektiv. Jag miste min son, min dotter miste sin lillebror och nu har vi samlat orden i hopp om att väcka en tanke hos var och en som kan behöva det. Vare sig du är drabbad på nära eller långt håll, eller kanske inte alls, kan det finnas ord som tröstar, hjälper eller ger förståelse.

Framförallt hoppas vi att den kan ge möjlighet att se och förstå, innan det är försent."För er som också vill läsa boken finns den här :https://www.adlibris.com/se/bok/det-man-inte-pratar-om-verkligheten-fore-under-och-efter-ett-trauma-9789163945403?gclid=CjwKCAiAm-2BBhANEiwAe7eyFFGHheEVRUhJ80J_gXWYgOXR4jXpbj_iNIHsZFhDY7l_RizyRwlmZhoCdCYQAvD_BwE

Gillar

Kommentarer