Är religion skadligt ?

Som samhällsintresserad läser jag mycket om debatter,  kollar olika samhällsinriktade program på tv mm...

På en tråd på Facebook läste jag idag en förälder som gick i taket för att dennes barn fick lära sig om islam i skolan . Varför undrar jag ?

Jag har själv läst om religion i skolan , först i grundskolan . Sedan var grundkurs i religion obligatoriskt på gymnasiet.. Men det stannade inte där , jag valde att läsa religion 2 , vilket var en frivillig fortsättningskurs.  anledningen var att jag är intresserad av människor , hur de fungerar och förutsättningar som bidrar till varför människor är som de är... Hur som helst .
varför ska man inte läsa religion i skolan , när en stor del av världen faktiskt tillhör någon sorts religion?

Jag kan ställa mig kritisk till när man som student inte tillåts ha en kritisk inställning till den kunskap man får till sig och att ämnen inte kan diskuteras på ett konstruktivt sätt , men det är väl inte religion som ämne Som är fel, utan det  handlar om hur personerna som behandlar ämnet agerar och reagerar.

Personligen tycker jag  att religion är ett bra ämne att läsa i skolan.  Man skapar förståelse för andra människor,  förhoppningsvis kanske man får med sig lite kritiska tankar och funderingar angående  om allt verkligen är sunt och bra på individ- och samhällsnivå , men många kan också känna styrka och tröst i att hitta en religion som fyller ens liv med hopp och tro.

Självklart tycker jag också att man inte ska glorifiera religion,  utan också lyfta problematiska bitar med det också , men det gäller alla religioner , inte enbart islam!

Gillar