Heej! Hoppas alla har ett bra jullov (om ni har jullov)! Men nu under ledigheterna så är det ett perfekt tillfälle att läsa, vilket jag älskar, så här kommer 5 boktips 😊

1. Cirkeln- en bok som innehåller mycket ungdomsrelaterade bitar med även mycket fantasy och spänning! Min personliga favorit i serien är den sista boken, nyckeln. 5/5

2. Hungerspelen- om ni inte redan har läst denna boken så tycker jag veeerkligen att ni ska göra det! Jag älskar dessa böcker (finns tre) för att de är såå spännande och jag kan inte slita mig ifrån dem! Det är många gånger som det känns som att de ska dö och man undrar hur de ska ta sig ur knipan! 5/5


3. Girl online- en feel good bok om kärlek, vänskap och hur huvudpersonen ska ta sig igenom sitt pinsamma liv och samtidigt handskas med sina panikattacker. 4/5

4. Pojkarna- en bok om tjejer som blir kränkta av sina killklasskompisar på dagarna men förvandlas till pojkar på nätterna. När jag läste denna boken så var det många tankar som jag började fundera över, boken handlar lite om dagens position om hur tjejer och killar blir olika behandlade. Boken handlar även om kärlek, både romantik och vänskaplig. 3/5

5. Harry Potter- själv har jag inte läst ut serien än men den handlar om Harry Potters vardag på trollkarlsskolan där han ofta hamnar i trubbel och han måste vara snabbtänkt och vida mod. Tillsammans med sina två vänner , Ron och Hermione får man följa med på spännande äventyr. Det jag gillar med dessa böcker är att de verkligen hänger ihop från början till slut, ofta är det en liten sak i början som man inte tänker på eller man inte fattar som blir helt logiskt i slutet. Den är lite för seg för mig som älskar spänning då det bara är lite klurigt genom halva boken innan någonting lite mer roligare händer. 3/5

Jag hoppas att ni läser dessa fantastiska böcker, Al <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om kroppsideal. Varför är det så många som inte kan vara nöjda med sina kroppar? Varför har samhället byggt upp en bild av att alla tjejer ska vara smala, ha stora bröst och en fast röv? Jag har en vän som är smal som en pinne, ofta om vi äter något "ohälsosamt" så hör jag ofta "nu vill inte jag äta mer för jag vill inte bli tjock". Först och främst, det är ingen risk att du blir tjock av att du äter en till kaka, och för det andra så ska man inte oroa sig för att bli tjock eller använda det som något dåligt. Istället tycker jag att man borde klaga på att man kanske inte kommer må bra av den sortens mat för att den inte är särskilt nyttig.

Jag tycker att det är så dåligt att framförallt tjejer (vad jag vet) ska behöva må dåligt över sina kroppar för att de är "tjocka" eller har för små bröst, för stora bröst eller för smala eller vad det nu är man inte gillar med sin kropp. Kan vi sluta klanka ner på våra kroppar och tänka att det är bara den vi har och så länge jag mår bra och kan göra det jag vill så ska jag inte må dåligt över den. Låt inte dina ideal stoppa dig från att älska dig själv. Gå ut och rocka din kropp och glöm inte att alla människor är fina, oavsett vad.

Haade, Al <3

PS.
blir nog inga julrim om den enda läsaren jag hade på det inlägget såg fram emot det 😹kanske nästa år eller nåt!

Likes

Comments

Men guud hahsgahah snacka om omotiverad bloggare! Jag skrev fyra inlägg i augusti och sen bah mje. Man fastnar för något ett litet tag och sen fattar man att det inte är så kul... men jag har inte riktigt vetat vad jag ska blogga om, eftersom att jag är anonym blir det lite konstigt om jag babblar på vad jag har gjort under dagen haha. Nu är det iallafall juletider så här kommer lite budgetjulklappstips!

"52 anledningar att älska dig"
Grejen med denna är att det är en present som man verkligen blir glad av och den passar verkligen alla. Man ska ta en kortlek och sen klistret man på ett papper och skriver en anledning varför man älskar denna personen.

"En vandringsdag"
Denna presenten är för skogsmullen! Mina föräldrar älskar att vandra och promenera så mitt tips är att man bestämmer en dag när detta ska inträffa och ett måste är att du ska ha fixat fika och kaffe! (Eller vad personen nu gillar att dricka) sen är det bara att ta med denna person ut på hajk!

Håll er uppdaterade för eventuella rim ;)

// Al <3

Likes

Comments

Som ni alla borde veta är det dags för skolstart. Det vi alla har fruktat i 9 veckor. Vissa har redan börjat, vissa inte jag börjar på måndag.

Grejen med läxor?
Okej, okej, okej! Allvarligt talat, vad är grejen med läxor? Läxor har begränsat mig så himla mycket under hela min skolgång. Jag är en sån som tränar mycket och har inte jättemycket tid till annat, vilket leder till att jag knappast hinner med mina läxor. Alltså lär man sig ens något av läxor? Eller visst det gör man säkert men jag tycker verkligen att det är redigt osjysst att ge elever skolarbete på sin fritid. Man har ett visst antal timmar i skolan och på den tiden tycker jag att läraren får göra så gott de går av den tiden de har på sig!

Läxor orsakar mycket ångest och jag känner mig stressad, jag tycker verkligen att man ska ändra på det, jag kan verkligen bli arg. Helst av allt hade jag haft 9 veckor mer sommarlov men men, vad ska man göra? Jag får väl bara ta det som det kommer men även försöka planera mina läxor.

Någon mer som håller med mig? Eller tycker ni att det är bra med läxor? Haaadeee, AL <3

Likes

Comments

Okej, detta är något som jag är rätt van vid. Iallafall inom ridningen.
Varför det blir såhär är väl för att ridningen betyder så mycket för mig och det är verkligen något jag brinner för. I min ridgrupp är vi x stycken och detta året har vi kommit in på lite svårare övningar inom både hoppningen och dressyren (jag går på ridskola).
Det tycktes alltid gå bra för min kompis vi kan kalla henne Venus.
Egentligen gick det rätt bra på de flesta lektionerna men det var när vi kom till hoppningen som jag aldrig tyckte att det kändes bra och för Venus flöt det bara på och hon fick hoppa högre höjder.
Det var dels jobbigt att det aldrig blev rätt när jag skulle hoppa och att HON kunde men inte jag. Jag var så himla avundsjuk! Jag blev oftast väldigt ledsen och det höll i sig länge till andra dagen.
Men sen så började det faktiskt funka för mig med, jag insåg att jag fick ta det i min takt och jag kommer att lära mig. Jag rider ju för att jag tycker att det är kul, inte för att vara bäst. Nu kan jag äntligen fokusera på mig själv!

Hoppas att ni tyckte om att jag delade med mig lite mer av mig själv! Hade bra, AL <3

Likes

Comments

Idag ska jag till Liseberg, yey! Men bara det att det kanske kommer vata väldigt mycket folk och mycket väntetider... De senaste gångerna jag var varit där har det varit ungefär 10 min kö fast idag känns det som mer... Jaja jag får väl bara stå i kö då, inte mycket mer O göra haha!
Vi har fixat åkband på nätet och då får man 3 attraktioner som man får expresspassgrej på och vi tog Atmosfear, helix och Balder!

Hoppas ni får en bra dag, AL

Likes

Comments

Detta inlägget tänkte jag skriva lite om "feminism". Om man är feminist vill man att det ska vara lika och jämnställdigt i samhället mellan könen, att en tjej och kille (kommer skriva tjej och kille men man får ju kalla det vad man vill och vara vad man vill men jag hoppas ni förstår...) ska ha samma rättigheter och ha samma lön om de gör lika mycket jobb.

Många förknippar då data ord med "manshatere" vilket är helt fel! Jag förstår inte hur man inte kan vara feminist. De som anser sig att inte vara feminister (oftast killar) vill de då att kvinnor ska få lägre lön även om de jobbar minst lila bra? Vill de ha tillbaka att det bara ska vara män som har rösträtt?

För mig är det enkelt. Jag är stolt feminist, jag vill inte att killar ska få fördelar, men heller inte tjejer. Lika i samhället ska det va!

Hur ser ni på detta? Kallar ni er feminister?

Likes

Comments