ATT TA IKAPP SKOLAN (bloggserien)

Mitt senaste inlägg var innan mötet i torsdags. Som jag skrev så hade jag extrem ångest och mådde väldigt dåligt redan ett par dagar innan och ända tills mötet var slut.
På mötet närvarade min rektor, min klassföreståndare, min terapeut, jag och mina föräldrar. Vi pratade om hur vi kommer lösa min situation angående skolan så jag tänkte berätta för er lite vad som sades.
Som ni redan vet så vill inte jag gå om 1an. På grund av mina diagnoser så är det kort fattat inte ens ett alternativ, vilket jag tydligt förklarade för min rektor. Hon där emot, anser inte att det är möjligt att klara tvåan, plus att jobba ikapp 1an och speciellt inte med en depression. Om hon hade fått bestämma så hade jag gått om 1an, hon sa uttryckligen något i stil med "jag vill bara göra tydligt att jag verkligen inte anser att det här är en bra lösning", tur med andra ord att hon inte bestämmer.
Det vi istället bestämde var istället att jag kommer gå på 1-2 lektioner, 4 dagar i veckan ( tisdag-fredag). Det som gör allting mycket mer komplicerat än det egentligen skulle behöva vara är det här med de olika kurserna. På gymnasiet läser man olika kurser, t.ex matte1B i 1an, matte2B i 2an. Problemet nu är att man inte får börja läsa matte2B förräns man har klarat matte1B. Så i alla ämnen där jag inte har ett fullständigt betyg (dvs. alla ämnen jag hade i 1an då jag missade hela andra terminen) får jag inte fortsätta läsa vidare nu i tvåan förräns jag har tagit ikapp allt. Tyvärr kommer resten av klassen jobba vidare i den nya kursen medans jag tar i kapp, vilket gör att när jag väl klarar förra årets kurs så måste jag  ta ikapp den nya kursen också. Detta dessutom med mina psykiska handikapp (depression, nedsatt koncentrations och struktureringsförmåga osv.)... Det här kommer med andra ord inte bli lätt.
De kurserna jag får vara med på är t.ex kommunikation och Pedagogik, som vi inte alls har läst innan, eftersom att alla elever går in i den kursen med blanka papper. Jag får dessutom vara med på idrotten.
Detta var då bara det praktiska... Den riktiga utmaningen är att åka kollektiv trafik, full med människor till en mötesplats för kommunens alla ungdomar, för att sedan klara av att gå in i Vimmerbys socialaste byggnad med en grov socialfobi och panikångest...
Jag vet inte hur detta någonsin ska funka. Allt det praktiska kanske inte spelar någon roll, jag kanske ändå inte klarar av att gå in i skolan över huvud taget? Ärligt talat så finns det inte mycket som talar för det, min socialfobi ger mig ångest av att möta folk på gatan, hur ska jag då kunna gå in skolan?
Oavsett vad så försöker jag samla kraft och tänka så positivt som möjligt. Jag får åtminstone en så rättvis chans som möjligt, det hade kunnat vara mycket värre. Dessutom har jag klarar saker förut som jag aldrig trodde. Att jag över huvud taget lever idag är ett bevis på det. Nu är skolan utmaningen och jag kan inte annat än att åtminstone göra ett helhjärtat försök. Sen får vi se hur det går helt enkelt.

Likes

Comments

mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Du är verkligen en riktig kämpe Albin och jag tror på dig ❤️nouw.com/mittlivsomsofia
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Tack fina Sofia!❤nouw.com/albin_karlsson
FrokenA
FrokenA,
Det låter rätt tufft att klara av att komma ikapp och samtidigt kämpa med det nya! Men du har ju stark motivation, vilket är himla bra! Bara du är snäll mot dig själv och vet när det är dags att stoppa så det inte blir för mycket. Förstår att du inte vill gå om, för jag antar att du har alla dina kompisar i "din" årskurs. Men rektorn menade nog inte att vara elak när hon sa att hon inte tycker det är en bra lösning. Rektorer och/eller lärare säger det just för att förtydliga för föräldrarna och eleverna att det KAN vara så att de inte klarar godkända betyg på det sättet de vill och är beredda på att det kanske inte går. Tycker i alla fall att du ska göra som du tycker känns bäst för dig just nu. Klarar du inte alla ämnen så kan du ju läsa upp dem senare. Det viktigaste nu är ju att du börjar må bra igen och kommer på banan psykiskt. Allt annat kommer i andra hand. Mycket lättare att reparera skolämnen än att reparera sig själv! Kram!nouw.com/frokena
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Jo jag vet att det är svårt men jag är också den som känner både mig själv och mina diagnoser bäst, att gå om blir ännu svårare och därför är det inget alternativ. Jag är medveten om att betygen kanske inte alla kommer vara på topp, men att gå om en klass skulle inte ändra på det. Som du säger så kommer betygen i andra hand o mitt mående i första. Mitt mående skulle gå back på att gå om en klass, därför är detta det ända alternativet. Jag vet hur det låter i andras öron men det är mitt liv o mina känslor, min väg som jag har valt att gå. nouw.com/albin_karlsson
FrokenA
FrokenA,
Du har helt rätt! Eftersom det är du som ska må bra så måste ju du få säga hur du vill ha det! Jag tror det kommer gå bra för dig!!! nouw.com/frokena
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Write a comment...
IP: 82.99.3.229