Ångest

Hej hörni, inatt kan jag inte riktigt sova.
Det händer för mycket just nu...
Jag går ofta med huvudet högt, stark nog att klara varje hinder jag stöter på. Men jag är inte alltid stark. Minns ni när jag nämde att man alltid måste vara på väg någonstans? Att jag behöver anledningar till att kämpa för att klara av det? Även om det blir som en styrka kan det också bli som en svaghet, för ibland kan hinder vara så stora att man får tänka om och ta en annan väg.
Jag vill inte ta någon annan väg, jag har redan bestämt mig, punktvis, hur jag vill leva mitt liv. När allting började se för mörkt ut under en period för länge sedan, så jag skrev ner ett liv värt att leva på papper. Sedan skrev jag punkter för hur jag skulle kunna ta mig dit, för att klara det måste jag kunna gå i skolan till hösten och jobba ikapp det jag tappat. Allt annat är ett nederlag.
Jag är principfast, iallafall när det gäller sånt här, jag vet det. Men vore det inte för att jag höll dessa principer och regler så pass hårt som jag gör så skulle de heller inte betyda lika mycket de dagar jag behöver de som anledning för att gå upp och göra allt för att komma framåt och bli frisk. Det hänger ihop. Jag får mycket beröm för att jag har varit "stark", alltså är inte dessa strategier fel, bara inte perfekta.
Imorgon ska jag till gymnasiet på möte med rektorn, mina föräldrar och min behandlare. Mycket kommer avgöras imorgon. Jag är inte redo för skolan egentligen, men jag har inga val. Jag kommer inte gå om 1an, oavsett vad. Så för att få fortsätta gå i 2an så kommer jag behöva ge 120% vad det gäller både att ta sig till skolan och klara av allt trots svår socialfobi, men även skolan rent praktiskt. Jag har depression, så det kommer inte bli lätt och jag kanske inte kommer klara det, men jag skulle aldrig kunna leva med mig själv om jag visste att jag inte ens försökt.
Det jobbigt att bara vänta på något som kan avgöra hur resten av mitt liv kommer se ut. Det är också svårt att erkänna att jag egentligen inte är redo för skolan och att ta en "paus", för att sedan fortsätta 1an vore det bästa alternativet. Därför ska jag motbevisa alla, inklusive mig själv. Jag måste det, jag måste åtminstone göra ett försök. Med allt att förlora, vore det skam att inte ens försöka.
Godnatt.

Gillar

Kommentarer

AndOtherMagicTricks
AndOtherMagicTricks,
Jag tror på dig! Om det skulle skita sig så finns skolan kvar senare isåfall. Och även om det inte går så är du stark för du vågade försöka trots osäkerheten. Men som sagt, jag tror att du kommer klara det! Kram❤️nouw.com/andothermagictricks
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Tack så jättemycket, jag hoppas att du har rätt🙏❤❤nouw.com/albin_karlsson
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Finaste Albin, du är stark och jag finns här ❤️nouw.com/mittlivsomsofia
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,
Bästa Sofia, tack! Finns för dig oxå starkaste! 💪❤nouw.com/albin_karlsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229