40 mg var ingen bra idé

Hej!
Som ni vet så har jag nyligen fått medicin mot mina ADHD-symptom och idag var första dagen på nya medicinen, ni kan ju gissa hur det gick...
Idag på morgonen när jag tog min medicin o mina kosttilskott så välkomnades ett nytt piller till familjen, Strattera, min första ADHD medecin.
Jag var hos min BUP-läkare igår. Efter lite diskussion kom vi fram till att jag är i behov av ADHD-medicin och att Strattera borde vara den bästa för mig. Han skrev ut 40 mg tabletter och tyckte inte att jag behövde trappa upp dosen långsamt, då den inte hade några biverkningar eller liknande. Men som ni vet så är jag känslig mot medicin, både Sertralin och Abilfy gick ju sådär och Strattera var inget undantag.
Det första jag märkte, ca 1h efter att jag hade tagit den, var att jag hade ångest. Min ångest brukar inte kännas så och jag brukar kunna få bort den lättare med hjälp av mina strategier, men den var starkare än vanligt. Det kändes som att gå tillbaks tre månader i tiden. Dessvärre tänkte jag inte mer på det utan hängde med några kompisar till bibblan eftersom att det brukar hjälpa att röra på sig. Plötsligt började jag känna mig varm och febrig. Jag frågade om de andra tyckte att det var varmt men det var bara jag. Till slut började jag även svettas och bli yr. Jag tänkte nej, är det min tur att bli sjuk nu? Har jag blivit smittad av min lillebrors influensa? Men yrseln blev värre och till slut började det verkligen snurra i huvudet.
När jag sedan skulle till skåpet efter lektionen så förstod jag att det var medicinen. Jag tog snesteg och kunde inte gå rakt. Precis vid skåpen så frågade min kompis "men hur går det?", då försökte jag titta upp och svara men det svartnade och plötsligt slog jag knäskålen i golvet o låg där, mitt i korridoren... Som tur var så har jag jättebra kompisar som hjälpte mig och jag är så sjukt tacksam att jag har dem, de har verkligen stöttat mig genom hela min resa!
En av dem ringde min mamma som var ledig och hon kom och hämtade mig, så det hela gick bra och jag kom hem. Dock blev det inte bättre av att komma bort från skolan. Yrseln och ångesten bara snurrade på och jag försökte somna men blev ständigt störd av bilder och ljud i hjärnan som svischade förbi, ungefär som min ångest när jag gick på Sertralin fast läskigare och inte lika grovt. Dessutom var jag yr och illamående. Det hela höll på några timmar innan det till slut lugnade ner sig, men jag känner fortfarande hur det snurrar lite.
Jag är så sjukt trött på dessa mediciner och deras biverkningar... Kan inget bara fungera som på alla andra?
Jag kontaktade min doktor sen och berättade vad som hade hänt och vi kom över ens om att sänka dosen från 40 mg till 10 mg. Varför vi inte började med typ 20 mg förstår jag inte, med tanke på att jag är så pass känslig mot mediciner som jag är, men det är väl inte lätt att vara läkare heller. Håller iallafall tummarna för att det kommer gå bra med medicinen i lägre dos!
Hoppas allt är bra med er, vet att vissa uppskattar mycket när jag uppdaterar och det kommer faktiskt ett eller två inlägg ganska snart igen så håll er uppdaterade! Tills dess får ni ha det så bra,
vi hörs!

Gillar

Kommentarer

FrokenA
FrokenA,
Usch, såna där mediciner är det jätteviktigt att börja med lite i taget innan man hittar rätt dos. Har en liten kille i min klass som precis börjat med medicin för adhd och jag är riktigt orolig för honom, för han mår jättedåligt, både fysiskt och psykiskt. Hoppas det blir bättre för dig snart!!! nouw.com/frokena
Albin_Karlsson
Albin_Karlsson,

jaa, det är svårt detta med mediciner... Hoppas det blir bra med grabben, har du pratat med föräldrarna?

nouw.com/albin_karlsson
FrokenA
FrokenA,
Jo då, jag pratar med mamman och nu tänker jag ta det med skolsköterskan också. nouw.com/frokena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229