Hey bloggen

Her i februar var jeg på udveksling i Madrid med min klasse. Det var en oplevelse som jeg ikke glemmer lige foreløbig, da den var virkelig god. Derfor vil jeg gerne fortælle jer lidt om min tur. Søndag morgen den 4 februar skulle vi mødes kl. 05.30 på Odense banegård. Vores tog til Københavns Lufthavn, afgik omkring kl. 06.00. Efter det ventede vi på at vi skulle lette kl. 17.00. Vi ankom til deres skole som ligger i Alcorcon, lige uden for Madrid omkring kl. 21.00. De 4 dage vi var der, nåede vi at opleve en hel del. Vi var hver dag ude og se en hel masse af Alcorcon og Madrid. Den første dag havde de forberedt nogle præsentationer, og lege. Ellers skulle vi være med i deres undervisning. Tirsdag var vi ude og opleve Santiago bernabéu. Onsdag var alle spaniere og os danskere ude og se den gammel hovedestad, Toledo. Torsdag morgen skulle vi mødes på skolen, for vi skulle allerede hjem. Undervejs på besøget, var vi ude og bowle, spise på restauranter, og ellers bare være sammen med vennerne.

Den 20 marts var det så deres tur til at komme og besøge os. De blev hentet af os sent på banegården. Ellers næste morgen havde os danske-elever forberedt en masse præsentationer. Ugen gik med at vi fik vist dem rundt i Odense, og bare få den bedste oplevelse ud af det. Vi viste dem bla HC Andersens hus, de gamle dele af Odense og vores kvarter. Mens de var på besøg, var vi meget sammen med vennerne og inde i byen.Om fredagen da de skulle hjem skulle vi mødes tidligt om morgen på banegården. For at sende dem ind mod København.

Kram Alberte


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hey bloggen

Her fra den 1 til den 5 maj var hele min overgang og jeg en tur til Berlin. Jeg kunne godt tænke mig at dele min oplevelse med jer. Så her kommer den.

Mandag morgen den 1 maj skulle vi møde på skole kl. 05.30 hvor bussen ventede. Omkring kl. 06.00 begynde vi at køre mod Berlin. Busturen tog godt og vel 8 timer, men jeg synes slet ikke at det føltes så lang tid. Da vi ankom til hotellet, fik vi af vide hvem vi skulle bo sammen med. Mine roomies var Ida Sofie, Signe og Ida Marie. Jeg var vildt glad for at det var os 4 piger som kom på værelse sammen. Allerede kort tid efter det, skulle vi ud og gå. Vi skulle nemlig hen og se Fjernsynstårnet. Jeg synes at det var en spændende oplevelse. Især fordi at man kunne se ud over store dele af Berlin. Tirsdag morgen kl. 08.00 skulle vi mødes ved bussen. Vi skulle stort set hele dagen køre rundt i bussen, og se nogle af turiststederne. En af de ting vi så var bla Det Olympiske Stadion. Ellers så vi en masse af de gamle og betydningsfulde bygninger fra Berlin. Næste dag, altså om onsdagen. Skulle vi ud og besøge en tysk skole. Vi havde forberedt nogle præsentationer om Danmark og Odense. Mens de også ville vise os et sangnummer. Det var interessant at komme ud og se hvordan en skole i Tyskland i forhold til Danske skoler. Efter det skulle vi hen og se Rigsdagen. Som er det samme som folketinget her i Danmark. Da vi var færdige med det, skulle vi gå rundt i Berlin og findes en slags poster, med vores roomies. Ellers gik det sidste af dagen bare med at shoppe. Om torsdag skulle vi ind og se Stasi Fængslet og Checkpoint Charlie museet. Begge ting var vildt spændende. Jeg blev hurtigt grebet af alle de tankevækkende historier, som vi fik fortalt eller vi skulle læse. Allerede fredag morgen kl. 07.00 skulle vi køre hjem mod Danmark. Jeg synes at det havde været en helt fantastisk tur, og at den var gået alt for hurtigt.

Kram Alberte


Likes

Comments

Hey Bloggen

De sidste ugers tid har vi haft naturfagsprocjektuge. Overemnet var stjernestøv. Jeg synes at det har været nogle fede uger, da vi skulle være meget kreative med vores procekt.

Min gruppe bestod af 3 fra min klasse Signe, Simon og Anders. Anders og Simon klarede det meste af det skriftlige, imens Signe og jeg tog os af vores produkt som du kan se nedenunder. I min gruppe havde vi valgt at vores emne skulle være “ menneskets fremtid i universet “. Det er jo et stort emne, så vi har måtte finde en masse information, om hvad forskere mener der vil ske ud i fremtiden.

De to første dage startede vi med at se en masse videoen, om hvordan universet og verden har udviklet sig gennem tiden. Om onsdagen begyndte vi så på vores projekt.Vi blev hurtigt enige i hvad hvilket emne vi skulle have om, og hvad vi skulle fokusere på.Ellers brugte vi bare onsdagen på at finde ting om vores emne. Og tage noter til noget af det vi læste. Om torsdagen begyndte vi så småt at gå i gang med vores produkt. Vi fandt hurtigt ud af at vi skulle lave to planeter og en stor planche. Som kunne demonstrere vores emne. Så vi brugte ellers bare det sidste af dagen på, at starte på en af vores planeter.Fredag morgen begyndte vi på vores planche. Vi startede ud med at male den sort, og skrive vores emne på den. Da den var tør, tegnede vi de to planeter som vi havde lavet for at demonstrerer, på vores planche, med et rumskib som føj fra jorden. Da vi ikke nåede at blive helt færdig med den ene af vores planeter, da vi var kommet til at lave den helt skæv.Lavede Signe og jeg den om i weekenden. Mandag morgen fokuserede vi på at lave vores planeter og planche helt færdige. Og da vi blev færdig satte vi vores noter sammen, så det blev til den tekst vi skulle læse op. Tirsdag kl. 11.00 skulle vi fremlægge for min klassen og mine to lærer. Fremlæggelsen gik okay, selvom vi før det fik nogle tekniske problemer.Senere fik vi besøg af en 4 klasse som vi skulle fremlægge for, da vi tirsdag d. 30 maj skal fremlægge til en skolefest.

Hey

The last two weeks we had projekt. My groups project was about “the human future in the universe”. We had made two planets and a big poster. We ended up with a okay presentation. So now we are ready to present it for our parents and other people.

Bye<3

Likes

Comments

HEY BLOGGEN!


Mit navn er Alberte Grønnegaard. Jeg har fødselsdag den 10 september 2002, så jeg er 14 år gammel, snart 15. Til dagligt går jeg i 8 klasse, på en skole i Odense centrum, ved navn Sct hans skole. Jeg går på den internationale linje, hvor man fokuserer meget på det sproglige, hvilke ting der sker ude i verden, og tager nye chancer. Her i 2017 har min klasse og jeg været på udveksling til Madrid. Og for få uger siden, var hele min overgang på lejrtur til Berlin. Så som i kan høre er vi ude og rejse en del. Og jeg elsker det med at opleve nye ting, og især når det er med ens venner eller familie.

I min fritid er jeg for det meste sammen med mine venner. Vi høre musik, sidder og snakker, tager ind til byen, og hygger bare i det hele taget. Jeg har selvfølgelig også de dage hvor jeg bare sidder derhjemme, og er sammen med min familie.

Ud over det rider jeg også et par gange om ugen. Jeg elsker følelsen af at sætte mig op på et dyr som jeg ved at jeg har et godt bånd til. Jeg får følelsen af at være helt fri og afslappet. Så ridning betyder rigtig meget for mig. Især de dage hvor jeg har brug for, at få tømt hovedet fra lektier, venner og bekymringer.

Min familie, fylder rigtig meget i mit liv. Jeg står op morgen og spiser morgenmad med dem, jeg kommer hjem og spiser aftensmad med dem. Hver sommer tager vi på ferie sammen. Og jeg er virkelig taknemmelig for, at min familie og jeg har mulighed for at komme ud og opleve verden, sammen. Jeg elsker at tilbringe min tid med min familie, så man kan vist godt kalde mig for et familiemenneske.

Jeg håber at I vil følge med i mit liv, og de rejser jeg kommer på!

  • Kram Alberte <33

Likes

Comments