Bild redovisning Sammanfattning terminen
31/11-2016
Denna terminen har jag arbetat med två teman, drömmar och känslor.
Innan jag började på projekten gjorde jag en mall som skulle föreställa något jag gillade.
Jag valde att rita en solstol och en Palm för att jag gillar värme och semester.
Jag började med drömmar och använde mig av graffiti. Jag började med att göra en tankekarta för att få en uppställning om hur jag skulle göra. Sedan ritade jag en skiss om hur den ska se ut. Efter det började jag med att klippa ut runda pappers bitar som ska föreställa planeter. Efter det tog jag ett A6 papper och började spreja rött och lite orange som bakgrunden efter det la jag en av de runda pappers bitarna över färgen och sedan likadant fast med grön röd färg som bakgrund och så la jag på en till rund pappers bit över färgen. Därpå började jag spreja svart färg över hela pappret. Efter det sprejade jag lite vit färg som ska föreställa stjärnor och sedan drog jag bort de runda pappers mallarna så det föreställde planeter från den röda och gröna färgen.
Mellan projekt 1 och 2 började vi på konsthistoria, då vi skulle skriva fakta om en konstnär och om en tavla för att beskriva hur man kände för tavlan och vilket budskap tavlan hade.
Konstnären jag valde var Salvador Dali och tavlan var The Faces of War.
Budskapet beskriver det hemska med kriget och alla som gått bort det ger det här ledsna budskapet och formerna på tavlan var ganska runde med en ganska struktur so, bakgrund.
På projekt 2 jobbade jag med känslor och använde mig av Photoshop.
Som med projekt 1 gjorde jag en tankekarta och skiss på hur det skulle se ut.
Efter det fick jag vänta ungefär 1 lektion innan jag fick en dator jag kunde använda photoshop på. Under tiden fick jag leta upp bilder till projektet på min iPad.
När jag fick min dator var jag tvungen att lära mig allt igen då jag glömt hur man gjort tidigare, men det gick snabbt och jag var snabbt igång igen.
Så jag började med att ladda upp bakgrunds bilden så jag kunde börja redigera den.
När jag var klar med redigeringen på första bilden behövde jag ta bort 2 personer från bilden. Detta gjorde jag med hjälp av kloning då jag kopierade marken och strök över kroppen med kloningen.
Sedan la jag till en bild då jag klippte ut en person och klistrade in på original bilden.
Jag ändrade färgen och förminskade person så den såg mer verklig sedan la jag på skugga på personen. När jag var klar med det valde jag att lägga till två soldater också för att få mer känslor i bilden.
Sedan var det bara att printa ut och klistra fast till en bakgrunds bild.
Det var min sammanfattning till denna terminen.

Av Albert Jacobsson.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fakta om en konstnär.

Namnet av konstnären är Salvador Dali, han föddes 11 maj 1904 och dog 23 januari 1989. Han föddes i Katalonien Spanien och men stack till Madrid och Paris för att studera konst och vid andra världskriget flyttade han till USA.
När han var 15 år började han studera konst på en konst skola, där upptäckte han det modernistiska måleriet av en konstnär.
Han studerade konst vid Academia de san Fernando som låg i Madrid. Stället han studerade på var studenternas hus. Efter Paris började han studera i Madrid på real Academia de bellas artes de san Fernando
Konststilen Dali jobbade med var surrealism. 1927 började dali med surrealism efter ha inspirerats av kubik.
Surrealism är ett konst sätt för att sluta använda sig av logiken och använda sig av drömmar.
Minnets envishet målades 1931 den är en stark bild och betyder för mig att du har inte all tid i världen, utan måste använda sig och ta vara på den tiden du har just nu. Och att tiden kommer ta slut strax.
Jag valde Salvador Dali för jag gillar hans
sätt att måla

The Face of War ska ha målats efter spanska inbördes kriget och början av andra världs kriget. Ansiktet ska föreställa Ett dött ansikte med oändligt döda ansikten i sig. Den ska föreställa lidandet från alla som dött i krigen och sorgsen." 


Källor: Wikipedia/Salvador Dali 

Ne/ Salvador Av Albert Jacobsson 9E

Likes

Comments

The faces of war.

The faces of war ska föreställa flera döda ansikten i ett dött ansikte, detta ska symbolisera alla som dog under Spanien inbördes krig och andra världskriget. i början när man kollar på den får man uttrycket att det är nått hemskt och en ganska meningslös bild men om man kollar närmare in i bilden kan man se ansiktena av döda och sorgsna människor, detta ger en ganska sorgen mening med bilden. Skuggningen är gjord så att ljuset kommer snett framifrån och skuggan är bakom Figuren känns ganska rund medans landskapet har en slags struktur. Färgerna är ganska gråa eller den gråa typen en dyster färg.
När jag tittar på bilden får jag en konstig känsla av att bilden är tråkig och inte intressant men efter ett tag då man märker alla detaljer och lite om historien om tavlan blir det en helt ny syn på tavlan. Men man blir också rädd för att det ska hända igen med krig och man blir rädd för döden, vad ska hända efter?
den ska förmedla sorgen och förlusterna med krig och att allt är dåligt med krig. Skaparen Salvador Dali har gjort ett jätte bra jobb med att förmedla budskapet med tavlan och har andra målningar som är bra.

Av Albert Jacobsson 9E

Likes

Comments

Dagen datum är den 7/11-2016
Idag har jag arbetat med konsthistoria och skrivit om Salvador Dali och börjat skriva om bildanalys. Det jag är mest nöjd med är att jag blev klar med Salvador Dali och mindre nöjd att jag inte blev kvar med bildanalysen men jag gör klart den hemma.

Likes

Comments

10/10-2016
Idag har jag arbetat med skissen och tankekarta till mitt nya tema som är känslor. Det jag är mest nöjd med är att jag kom på en bra sak att arbeta med och hade inte allt för svårt med att komma på en ny. Det som jag fick mest problem med var att jag inte kunde börja denna lektionen så jag kunde inte riktigt lösa problemet.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med temat drömmar och börjat arbeta med graffiti. Jag blev jätte nöjd med skissen och det vanliga bilden. Det jag fick problem med var att göra planeterna runda men jag fixade det ned hjälp av mallar som jag skurit ut från papper.

Likes

Comments

Hej idag har jag gjort klar min bild mapp och börjat på tankekartan med temat drömmar. Det jag blev mest nöjd med var då skuggningen på bildmappen.
Det jag fick problem med var i början med skuggningen jag liksom skuggade helt fel. Jag löste det senare med att jag ritade ut skuggan på enklast sätt.

Likes

Comments

Första lektionen.
Idag har jag arbetat med olika teman och fortsatt på min bildmapp.
Allting har gått bra och jag har inte stött på några problem. Det jag blev mest nöjd med är 3D för den blev bra

Likes

Comments