Ni som har följt mig ett tag kanske kommer ihåg min lista med 12 saker du måste sluta göra mot dig själv - vilken ni även kan läsa om ni trycker på länken. Den höjde min blogg upp till skyarna och många fick en boost av den! Därför tänkte jag börja den här lördagsmorgonen när jag ändå sitter på bussen hem till Nyköping för att jobba stängning med ett sådant inlägg, - fast med 50(?!?) olika sätt att bli lyckligare på!

1. Vad som än hände i det förflutna så är det redan redan förbi. Släpp det! Att endast gå och grubbla över saker man kanske gjort fel kommer bara få dig att må sämre än vad du annars skulle göra!

2. Likaså kommer du må ännu sämre av att hela tiden tänka på framtiden! Jag tror att allting händer av en anledning och låter (oftast) bli att tänka på framtiden

3. Att klaga över sina problem är något som inte kommer göra det bättre.. Ta istället tag i problemen direkt och skjut inte upp det!

4. Hur mycket du än försöker så kommer världen att ändras oavsett. Acceptera det!

5. Börja varje morgon med att krama om dig själv och klapp dig på axeln för det som du gjort bra!

6. Människor som är elaka är något alla borde undvika. Du är inte värd att ta skit från någon!

7. Sluta oroa dig över sånt du inte kan kontrollera.

8. Alla har vi drömmar, se till att uppfylla dem NU!

9. Lär dig nya saker som gör dig bra!

10. Sluta jämföra dig med andra människor. Du är perfekt som du är!

11. Ta alltid ansvar för dina handlingsr och var beredd på konsekvenserna!

12. Skyll aldrig, aldrig på din omgivning.

13. Ge inte upp. .

14. Våga säga nej!!

15. Alla kommer inte tycka om dig, men vet du? Det gör ingenting! För vem vill egentligen ha vänner som inte är äkta? .

16. Tänk aldrig saker om dig själv som du aldrig skulle sagt till en vän.

17. Egentid är fantastiskt! Unna dig en shoppingdag på stan med bara dig eller kanske ett avkopplande bad?

18. Bli inte som din omgivning. Bara för stt de klagar betyder det inte att du ska görs likadant

19. Fokusera ditt liv på vad du vill ska hända, inte vad du INTE vill ska hända.

20. Finn en passion i livet.

21. Som uttjatat, tänk på vad du har i livet och inte på vad du INTE HAR. Människor har det värre, du är lyckligt lottad!

22. Tro inte på allt media säger.

23. Sätt upp mål i livet och fullfölj dem!

24. Motion är ett säkert sätt att göra kroppen och sinnet gladare.

25. .Om du vet att du alltid äter dåligt, börja smyga in bättre matvanor tills du har vant dig.

26. Ta hand om din plånbok och se alltid till att kunna betala för mat och tak över huvudet!

27. Om du är i en relation – säg vad du tänker. Din partner är inte tankeläsare

28. Imponera på dig själv, inte på andra.

29. Andra människors problem kan du hjälpa till med, men låt inte andra människor göra sina problem till dina problem.

30. Ta inga genvägar för att uppfylla din dröm.

31. Hitta en hobby som får dig att le.

32. Avsluta det du har påbörjat. Var inte rädd för att misslyckas.

33. Var försiktig med alkohol. (!!!!!)

34. Säg ”förlåt” och ”jag älskar dig”.

35. Fatta dina egna beslut om ditt liv.

36. Komplimanger väger mer än förolämpningar.

37. Engagera dig för och i dem som är svagare än du är.

38. Sov minst åtta timmar per natt när du kan. (Hehe...)

39. Gör saker med dem du älskar.

40. Förlåt dem som egentligen inte är värda att förlåtas. Upp med huvudet och ge dem ett leende! Det knäcker många..


41. Utöka din vänskapskrets!

42. Återigen, ge aldrig upp.

43. Prova något nytt., en ny maträtt eller kanske en annorlunda hobby? .

44. Byt miljö så ofta som möjligt!
.

45. Vad får dig att skratta riktigt ordentligt, så att du får ont i magen av det? Hitta det och gör mer av det.

46. Lägg ner pengar på dig själv. Vad är ens bättre än presenter till sig själv? .

47. Ju mer du har åstadkommit i livet, desto fler hemliga och öppna fiender får du.

48. Avundsjuka och svartsjuka är något man bör undvika!

49. Håll dem du älskar nära dig.

50.
Kom ihåg att ingen kan göra dig lycklig, utom du. (Ja, och så Rasmus förstås.)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej och glad midsommar! Idag är det midsommardagen och jag började dagen med att vakna upp bredvid mitt hjärta som varit borta i över två veckor. Traskade sedan ner till affären för att hämta ut ett paket och köpa nybakat bröd till frukost, mys!!

Igår morse åkte jag, min mamma, Stefan och Johanna till Stockholm för att fira midsommar där! Efter ett antal oväntade stopp och säkerhetsrisker kom vi äntligen fram till Centralstationen! Vi bestämde oss för att ta oss ut till Djurgården för att hitta ett mysigt ställe att äta den traditonella midsommarlunchen som vi hade med oss! Vi hittade ett par bänkar i en mysig park där vi satt oss. Strax innan 2 traskade vi in på Gröna Lund för att spela 5-kamp och åka lite karuseller. Jag vann tre utav fem genar men kom på en andra plats och  förlorande med 200 poäng.. Resterande av tiden åkte jag och Johanna det mesta som hade relativt kort kö. Förhoppningarna var ju att det skulle vara kort väntetid men vi fick vänta åtminstonde 20 minuter på varje. Besöket på Gröna Lund avslutades med att mina solglasögon blev stulna, tråkigt! 

Strax efter 8 mötte jag upp Rasmus på centralen, vi (jag) köpte med oss mat på tåget och sedan somnade vi båda där. Efter en snabb dusch somnade vi gott i sängen sen! 

Just i skrivande stund sitter jag tillsammans med Rasmus, hans farbror, hans farfar och ett par vänner till dem ute i Näshulta. Jag har tagit årets första dopp och ikväll väntas det grillning. Mums! 

Likes

Comments

Jag vill sträva efter en personlig blogg. Där saker som just tabu ämnen ska skrivas om och då jag ska få chansen att berätta min erfarenhet av det, tanker och åsikter. 

Bilden som idag pryder dagens inlägg är på en osäker Jolin. Bilder är från den perioden då min psykiska ohälsa började. Jag var runt 15 år på bilden och gick sista året på högstadiet. Efter att ha fått mitt hjärta krossat av både min första kärlek men även av en familjemedlem (som jag för övrigt har världens bästa kontakt med idag och älskar över allt annat) brast det för mig. Jag började må otroligt dåligt i mig själv och började med mina negativa tankar. Efter att ett halvår tidigare rasat ner i vikt, började jag istället rasa upp alla kilon. Att allting hände på samma gång tog riktigt hårt på mig och var något jag inte kunde klara av på egen hand. Det resulterade i många olika konsekvenser som att min sömn förvärrades och jag började sova i snitt ungefär två timmar per natt. Samtidigt ville jag prestera bra i skolan vilket (som tur var) slutade med betyg som jag kunde vara nöjd över. I hopp om att gymnasiet skulle flyta på bra tog jag sommarlov.

Den absolut största klippan i mitt liv under den här perioden har varit min mamma. Nu, det senate halvåret har även min andra halva varit ett enormt stöd för mig att komma tillbaka på banan igen. Vi hade innan sommaren 2014 försökt att kontakta BUP, Barn- och ungdomspsykiatrin för ett möte men blev tyvärr inte tagna på allvar där. Vi fick istället en tid hos en annan kurator vilket jag valde att avsluta ganska tidigt. Kuratorn där ansåg bara att jag var problemet till mina negativa tankar och ansåg att antidepressiva mediciner var lösningen. Tackade nej till medicinerna vilket jag ångrade en tid efter, men är så glad över idag. Jag utvecklade även ett självskadebeteende och suicidtankar. Till hösten 2014 när började gymnasiet  fick börja hela läsåret med att fylla i en hälsoblankett. Det var många personliga frågor och jag bestämde mig redan då för att vara ärlig med hur jag mådde, det är även något jag gjort under mina två år hittills på gymnasiet. I slutet av blanketten fick vi fylla i om vi ansåg att det var viktigt att tidigt komma in till ett möte om lappen eller inte. Jag valde att det inte var viktigt. Senare samma dag fick jag reda på att jag hade ett möte redan dagen efter, jag var den första som fick komma in - för det jag skrev var oroväckande och viktigt.

Med hjälp av min skolsyster fick jag kontakt med BUP och träffade en fantastik psykolog som var till mycket större hjälp än den förra. Jag började gå på möten samtidigt som det blev jobbigt hemma och spanskan i skolan började krångla. Än idag har jag inte lyckats nå upp till godkänt men har endast en ynka del kvar som kommer ordnas upp i trean! Ännu en gång kom allt jobbigt på samma gång och jag fortsatte att gå på mötena.

Efter ett halvår trodde jag att det var under kontroll, vilket det tyvärr inte var. Komplikationer hemma gjorde att jag började utveckla mitt suicidbeteende ännu en gång. Förlåt mamma, för jag kommer så väl ihåg när jag berättade det första gången då vi satt på BUP och du började gråta. Du ska bara veta hur många gånger jag inte viljat leva. Men du ska också veta mamma att du har fått mig att börja leva igen och det är jag evigt tacksam för. Tack för att du är världens bästa mamma <3.

Det finns för mycket saker som har hänt för att kunna förklara orsakerna till min psykiska ohälsa. Idag kan jag säga att jag mår bra. Jag har en otroligt fin familj. Min syster som har sovit så många nätter inne hos mig när jag gråtit mig till sömns och kramat om mig när jag inte längre vill någonting. Jag har även en underbar pojkvän. som har fått mig att skratta när jag inte ens vill le och har fått mig att inse att jag kan älska mig själv.

Jag tycker det här är så otroligt viktigt att prata om, det är därför jag har valt att gå ut med min psykiska ohälsa öppet eftersom det egentligen inte ska vara något tabu att prata om.

// En betydligt lyckligare Jolin//

Likes

Comments

Godmorgon kära ni!

Vilken otrolig respons på gårdagens inlägg?? Speciellt med antal unika besökare! Wow! Superkul och hoppas även att ni nya som hittat hit stannar! Om ni själva har en blogg får ni gärna kommentera den under så kikar jag in på den! 

Hoppas ni sovit lika gott som jag har! Efter att ha kollat på en skräckfilm tillsammans med min syster och natten innan drömt en riktigt obehaglig dröm kändes det bra att ha någon sovandes bredvid mig! Igår morse kom inget morgoninlägg som det har gjort de senaste dagarna nu. Men jag var så otroligt trött på kvällen innan då jag brukar förbereda inläggen och somnade med kläderna på sängen med Orange Is the New Black rullandes i bakgrunden! Såg även igår kväll att det första avsnittet av Pretty Little Liars kommit ut. Har fullt med serier på lager nu!

Idag är det sista dagen på jobbet den här veckan innan jag får ledigt hela midsommarhelgen! På fredag, midsommarafton åker jag och min familj upp till Stockholm för att sätta oss på något mysigt ställe då vi kommer ha picknick med oss. Kom gärna med förslag på mysiga parker eller liknande ganska centralt i Stockholm! Om vädret tillåter kommer vi spendera eftermiddagen på Gröna Lund med lite 5-kamp och karuseller! På kvällen möter jag sedan upp Rasmus (<3) som äntligen kommer hem ifrån Mexico!! Eftersom jag är ledig hela helgen kommer jag stanna där till söndag eller längre beroende på hur jag jobbar. Vi kommer även under helgen åka ut tillsammans med hans farbror och farfar till deras sommarstuga i Näshulta för grillning. Försöker även lura med Rasmus på årets första dopp. Haha, känner mig som världens badkruka i år då jag tog mitt första dopp i April förra året!?!

Fler än ett inlägg om dagen kommer successivt komma upp under nästa vecka då jag tänkte försöka sätta mig ner och förbereda några inlägg under helgen om tiden finns till det. Boost inläggen verkar uppskattas vilket är något jag kommer försöka ha någon gång i veckan. Kanske börja varje måndag med det?


//min midsommarnattsdröm//

Likes

Comments

En riktig godmorgon till er! Jag ska snart bege mig mot jobbet för andra passet den här veckan! Snart är det fredag och då kommer jag äntligen få träffa Rasmus igen efter två veckor ifrån varandra! Midsommar kommer spenderas på Gröna Lund och på kvällen åker jag med tåget till Eskilstuna! Dagens inlägg kommer idag starta med ett boost inlägg som när jag hittade det var riktat till tjejer men som jag anser passar in på alla! 

​5 saker alla (tjejer) måste sluta med på direkten. 

1. Vara till lags - Att vara omtänksam och sätta alla framför en själv är två helt olika saker! Omtänksam är endast en positiv egenskap!Något som många är dåliga på (ping min kära pojkvän) är att sätta sitt mående framför allting annat. Ens mående är och borde alltid vara prio ett medan skola, jobb och annat kommer efter!

2. Leva i dåtid - Något jag gör allt för ofta tyvärr. Minns gamla tider då jag mådde dåligt och hade ett självskadebeteende. Tänker tillbaka på olika val som man hade kunnat göra bättre och hur det hade kunnat påverkat ens liv. Det är ju egentligen helt fel! Blicka framåt, det försöker jag göra! Istället för att tänka på den hemska tiden tänker jag istället på en framtid med min pojkvän!

3. Nervärdera dig själv - Så många kvällar, nätter och dagar som man går runt med tankarna "hur ska jag kunna förbättra mig". Hur vi ska kunna bli ett bättre jag. Men man skulle ändå aldrig tänka tanken att försöka förändra sin bästa vän. Jag, du, vi är våra bästa vänner! Vi är redan det bästa av oss själva.

4. Ta det personligt - Bara sluta ta allting personligt!! Bara för att man inte presterar så som man önskar betyder det inte att att det är ett personligt misslyckande.

5. Jämföra sig med andra. - Du är så otroligt vacker och du är unik! Vi måste verkligen sluta nu med att jämföra oss med personer vi anser ha det som vi inte har!! För tänk alla andra som älskar din brister eller de som önskar att de vore just du! För hur ska vi kunna bli lyckliga om vi inte trivs i oss själva? Hur ska vi kunna älska någon annan om vi inte älskar oss själva?

Likes

Comments

Kombinationen av rubriken är väl troligen inte den absolut bästa men det är ungefär vad jag tillbringade dagen igår åt.

Efter att jag vaknade upp skickade jag iväg ett meddelande till pappa och frågade ifall han var ledig så vi kunde åka mot Skärgårdsvåfflan för första gången i år! 20 minuter senare stod han utanför och vi åkte dit för att äta lunch. Min "lunch" var en dessertvåffla bestående av nutella, glass, blåbär och ett fåtal Ferraris. Glassen var laktosfri vilket var toppen men smakade endast mjöl.. Annars är det ett mysigt ställe, nära till vattnet med en trevlig miljö. Minus är att det är ett otroligt dåligt system för att ropa ut när en våffla är klar och det är knappt så man hör vilken våffla som är klar om man inte står precis vid kassan, även att det tar olika lång tid mellan dessert- och matvåffla vilket resulterade till att jag redan ätit upp min våffla innan pappa ens kommit.

På eftermiddagen övningskörde jag till bland annat kyrkogården där vi ordnade fint till gammelmormor och gammelmorfar. Vi passade även på att lämna blommor på min bonusfarmors grav och lämna rosor i minneslunden åt mormor <3. På kvällen åkte vi ut till våran sommarstuga i råby och grillade!

Nu på morgonen ska jag bege mig mot gymmet för att svettas lite där. Sen är det bara att vila upp sig inför kvällens jobbpass och stängning!

Likes

Comments

Godmorgon!

Precis som rubriken beskriver inlägget blev det helt ändrade planer igår än vad som egentligen var tänkt. Planen var att jag skulle följa med mamma för att bland annat lämna en blomma i minneslunden för mormor. Men eftersom det regnade hoppade vi det och låg inne hela nästan hela förmiddagen.

Under dagen hörde istället en av mina närmast killkompisar (som för övrigt bor i Stockholm) av sig och sa att han skulle tillbringa några timmar här i Nyköping under kvällen. Det var verkligen varit en såhär kväll där man har riktigt kul och glömmer bort mobilen för ett tag. Dock inte det bästa för en bloggare så därför fick två bilder på mig pryda morgonens inlägg! Vi två, hans bror och en gemensam kompis var till största delen hemma hos mig och bars umgicks. Välbehövligt!!

Idag är det söndag och jag har inga planer. Ska försök leta fram min miniräknare som försvunnit så jag slipper att få en räkning hem på den, vilket känns helt onödigt! Ska även försöka lägga mig skapligt ikväll då jag ska träna på morgonen och sedan jobba kväll och stängs butiken. Roligt!!

Likes

Comments

Hej finisar!! Har ert sommarlov börjat bra?

Jag har verkligen haft fullt upp under dessa sju dagar som gått sedan vi hörde sist! Jag har först och främst börjat mitt sommarjobb vilket är på Coop Forum som just nu är under en pågående renovering för att sedan kunna bli Stora Coop! Otroligt spännande att få var delaktig i den processen! Igår jobbade jag mitt sista pass för denna vecka och även mitt första kvällspass vilket innebär stängning. Dessa fem dagar har gått otroligt bra och jag kom fort in i arbetet och satt själv i kassan nästan hela kvällen.

Min underbara och fina mamma under min brors student.

Ja, min bror tog ju studenten förra fredagen vilket firades ordentligt med honom och familjen. Vi firade även min bonuskusins student samtidigt vilket var ett otroligt bra sätt att lösa två studenter på! Nästa år är det min tur vilket jag längtar något otroligt mycket efter! Men innan det är det (förhoppningsvis) ett bättre år i skolan. Börjar redan planera inför studentmottagningen och framför allt inför balen. Skjutsen dit är i alla fall ordnat och jag har lite planer på hur jag vill att min balklänning ska se ut.... 

Idag kommer jag och min mamma ha lite kvalitetstid tillsammans och sen ska jag endast ha en riktig slappardag! Det är min första lediga dag sedan jag slutade andra året på gymnasiet och behöver verkligen bara slappna av och försöka smälta det lite sämre (hemska, fruktansvärda) året i skolan.

Likes

Comments

Hej, allt bra med er?

Med en tung början på sommarlovet som senare slutade med en fantastisk kväll med klassen somnade jag riktigt gott igår! Jag överlevde andra året på gymnasiet och nu är bara det bästa kvar!!

Idag tar min bonusbror studenten och även min syster slutar högstadiet för att sedan börja första året på gymnasiet efter sommaren! Dock inte världens bästa väder ute men som tur kommer vi vara inne hela kvällen!

Likes

Comments

Tre saker jag skulle vilja uppleva igen

Jag skulle vilja uppleva den häftiga känslan av att vara mer än 100 meter över vattnets yta, hängandes endast i ett sele. Jag vill göra Parasailing en gång till!

En av mitt livs mest känslosamma resor. I Maj 2014 åkte jag samt några andra från min skola i högstadiet till Polen,, staden Oświęcim och besökte Auschwitz Stammlager och Birkenau. Det är både mitt livs bästa och värsta resa men skulle inte tvivla på att göra om den!

I flera timmar köade vi till Maggios konsert. Köandet är något jag helst skulle skippa men konserten var fantastisk!

Tre saker jag uppskattar


Jag uppskattar mina föräldrar och min syster. Jag uppskattar även hur min pojkvän kan få mig att skratta när jag inte ens vill le.

Tre saker som jag vill ha

En systemkamera för att kunna förbättra bilderna till bloggen men även till mitt fotointresse jag har! En ny säng är något som står som prio ett bland det jag ska köpa när jag har fått min lön i sommar. Prio två kommer vara en ny väska...

Tre saker jag älskar att göra

Jag älskar att rida och hålla på med hästar. Nu när min individuella idrott är slut kommer jag nog ta upp ridningen igen! Samtidigt är dans något som också ligger mig varmt om hjärtat

Jag älskar även att resa och vara utomlands!

Tre ord som beskriver mig

Jag skulle säga glad, envis och överväldigad av känslor


Tre saker jag vill bli bättre på

Jag skulle vilja bli bättre på att ta komplimanger, att ha bättre självdisciplin och gärna bli bättre på att spara pengar!

Tre saker jag inte kan vara utan

Att jag skulle skriva min pojkvän var väl inte uppenbart.. Förutom det så skulle jag säga mig mobil då jag har väldigt mycket i den, bland annat min kalender. Kan inte heller klara mig utan mitt Burt´s bees.

Tre drömmar jag hoppas blir verkliga

Bada med grisar, hoppa tandemhopp och vara ekonomisk oberoende innan jag är 30 är tre drömmer jag hoppas kommer bli verkliga!

Likes

Comments