Den 7:e december planterade jag fröna från eBay. Har sett flera prova dessa i Facebookgrupper. Nu, 11 dagar senare ser det ut såhär.

Då såg det ut såhär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Det var bara 2 dagar sedan jag skrev här senast.

Jag har fått vit akvariesand i julklapp av min kille. Han är jättesnäll. Har velat ha den sanden sedan i somras. Det är Imazos snövita sand, 1 mm. Jag ville helst ha 0,2 mm, men nu blev det såhär och det duger. Såhär ser axolotlernas akvarium ut före och efter jag hade i sanden:

Innan.

Efter.

Bytte även till vit sand från svart grus i 15-litret.

Jag är nöjd med sanden, den gör att karet inte känns så tomt och den passar perfekt nu till jul!

Lite bilder på axolotlerna:

Nu till en kul liten grej! Jag såg en kille som hade gjort ett miniakvarium av en kaffebryggare och blev inspirerad. Tog vara på en gammal kaffekanna för att testa om det kan bli något. Jag har planterat i fröna idag.

Kannan och fröna.

Innan plantering.

Efter plantering.

Det står att det tar 10 dagar för fröna att gro. Efter det ska man försiktigt fylla på med vatten.

Här står kaffekannan.

En bild på några snäckor också!

Likes

Comments

Hej igen.

Den här uppdateringen skrivs med en aning mer motivation än den senaste. Jag har fått tillbaka lusten lite grann.

Det som hänt sedan senast är att ett kar är drabbat av sjukdom. En guppy ser inte alls bra ut, de övriga ser ut som vanligt men jag har satt alla på medicinering i ett annat kar som var tomt på invånare. Jag medicinerar med EXIT och eSHa. För att inte snäckor och räkor ska stryka med så fick medicinering bli i ett annat kar.

Tog fram kameran för första gången på ett tag.

Synlig sjukdom på en guppy.

Medicineringsakvariet.

Endlersakvariet.

Kuhliål och posthorn.

Axolotlerna.

Guldaxolotlen.

Min bästa väns killes mamma ska sälja ett akvarium som jag ska köpa. Det är ett Juwel Trigon 190 liter med möbel. Men jag kan inte ha hur många akvarium som helst igång så jag ska lägga ner mina två 54-liter är det tänkt. I Juwel-akvariet kanske jag kommer ha någon fin räka, typ amano och/eller crystal red, och kanske jag äntligen köper galaxyrasboror som jag velat ha sedan i somras. Vi får se, jag tar dagen som den kommer.

Hur går det med era akvarium?

Likes

Comments

Hej allihopa. Ursäkta för mitt månadslånga avbrott. Jag är en periodare när det gäller allt och bloggande är inget undantag tyvärr. Just nu går livet segt. Motivationen till det mesta har sjunkit, och även för akvarierna.

Det har varit en del motgångar. T.ex. skulle jag göra makeover i 2 kar och det resulterade i flera döda spixisnäckor och trådalger i båda karen. Det känns riktigt skit. Har haft dom länge och de är inte jättevanliga. Jag förlorade även min största vackraste äppelsnäcka när den ramlade ur akvariet. Behöver nog inte ens beskriva hur det känns...

Det positiva just nu är att jag idag gjort vattenbyten i akvarierna. Ett lämnade jag dock. Dessutom hittade jag idag ägg, jag fick svar på Facebook att det var äppelsnäcksägg... Jag hoppas verkligen på det, jag vet ingen annan snäcka i det karet som lägger såna ägg. Det skulle vara väldigt positivt om äpplena började föröka sig!

Men... Det här med akvarierna.

Jag känner att akvarierna och dess invånare försummas av mitt mående just nu. Jag orkar helt enkelt inte riktigt med allt just nu. Dessutom är jag inte nöjd med vissa kar. Så jag har funderat på att sälja några akvarier.

Jag har verkligen fastnat för ormar och vill utöka på den fronten. Tänker mig kungspyton. Då tar jag kanske bort något kar och skaffar en orm, så att tiden, platsen och orken räcker till.

Så ja... Ville bara få in en liten uppdatering. Kommer inte sluta med akvarium, jag är ju intresserad men jag är bara låg för tillfället och då kan jag inte behålla lusten för hobbyn lika mycket. Hoppas det går över snart.

Likes

Comments

Hallå!

Jag tänkte göra en uppdatering på bloggen efter att jag kört mycket på YouTube nu.

Ja, hur går det med akvarierna?

Det går både bra och dåligt.

Det bra:

  • Mina endlers från Akvarielagret förökar sig och några hanar har färgat ut.
  • Har kommit lite närmre axolotlerna. Har börjat handmata dom varje gång nu för att jag ska se till att alla får i sig tillräckligt då de är lite för smala tycker jag. De simmar ibland mot min hand och det har hänt att jag fått hålla i dom ett tag utan att de sticker.
  • Fick hem Limnophila sessilliflora häromdagen. Det är en av favoritväxterna.


Det dåliga:

  • Mina välmående musselblommor som jag odlade och sålde drabbades av förbannade trådalger, blev brända av ljuset och började mögla. Skittråkigt!
  • Har trådalger i min javamossa och tror det börjat sprida sig till guppygräset (najas).
  • Två pumpar har lagt av och med min fantastiska ekonomi som gymnasieelev är det inte så kul.
  • Är inte nöjd med 2/3 av karen. Ska nog göra en makeover i ena 54-litret. Tänkte byta ut blästersanden till svart grus och välja ut mina favoritväxter att ha där i. Kanske försöka mig på något "scape-aktigt".
  • Två av axolotlarna har blivit bitna.


Som ni ser är det en del negativt. Jag önskar verkligen att jag hade ett extrajobb, för det hade varit mycket lättare att köpa vad som behövs då. Det är inte så lätt att leva på ca 1500:- i månaden när man ska ha kläder också och ibland äter man ju ute. Dessutom har jag nu hamnat i reptilträsket, ännu en hobby att underhålla. Jag håller på och letar/söker jobb. Är så avundsjuk på vissa i min ålder som får extrajobba på djuraffär!

Ett av karen jag inte är nöjd med.

Ett annat kar jag inte är nöjd med.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag känner mig väldigt effektiv för jag gjorde videos 4 dagar i rad på kanalen. I de två senaste videorna visar jag mitt face. Jag hatar verkligen att stå framför kameran men jag vill ändå göra det för att videorna blir mer intressanta då. Jag är sjukt inkompetent på att snacka framför kameran så snälla, förlåt mig för det! Försöker även jobba på självförtroendet när jag gör detta.

Likes

Comments

Känner mig produktiv nu! Släpper en till video redan en dag efter den senaste. Har börjat på en liten serie nu som kommer innehålla fakta om akvariesnäckor.

In och kolla nu! Sjukt tacksam för varenda visning, like och prenumerant!

Likes

Comments