Tanken var att ha en pott pengar som satsades i en aktie, så att det väl blir någonting av det om det blir en uppgång. Men otålig som jag är när jag satsat pengarna i en aktie som står stilla ett tag, så har jag nu satsat på tre olika.

I morse var tanken att minska ner dessa tre till två, och köpa på mig lite mer i den som just nu står i 4,20. Men det är även den en aktie som inte handlas så mycket och då det ännu inte handlats någonting idag, så slog min otålighet till igen.. så nu köpte lite i Cloetta, men som hittills gått -0,61% sen jag köpte.. fortsättning följer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, hur har det gått den senaste veckan?

Det stampar på uppåt igen, med små myrsteg. Så även om raset absolut inte är återhämtat, så är det många procent ifrån den lägsta dippen! Mitt ”tradingkonto” ligger just nu på -15%, med 25% av kapitalet oplacerat.

Drömlaget hade ju varit att ha haft lite oplacerade pengar vid dessa låga nivåerna, så att jag hade kunnat köpa på mig vid en lägre kurs och sedan få uppgången! Men eftersom jag ofta låter bli att sälja på minus så var jag helt enkelt för inaktiv..

Men åter till de oplacerade pengarna, så sålde jag på plus igårkväll av Boozt.com, då jag tyckte att den återhämtat sig till en bra nivå. Planen var då att kunna investera i en aktie som ligger på 4-5kr/st och som pendlar lite upp och ner. Jag har redan köpt lite av denna, men ligger just nu minus. Jag tänker därför att om jag köper på mig lite mer så sänker jag min snittkurs, och så hoppas vi på en uppgång 😊 jag inväntar bara att köpet ska gå igenom på önskad kurs!

Resterande kapital sitter i ett bolag som kanske egentligen inte lämpar sig för ”trading”, då det inte handlas så mycket av den aktien. Vi trodde dock på en uppgång så jag ville inte riskera att missa chansen, så köpte på mig lite. Det har dock gått dåligt hittills och jag ligger -19% (där av hela kontots dåliga utveckling). Så tråkigt att dessa pengarna är låsta här, men jag vill invänta en uppgång!

Likes

Comments

Efter gårdagens dipp som var den största dippen någonsin (!) i min portfölj, så har det idag vänt åt rätt håll igen! Upp ca 5% igen, vilket var väldigt skönt efter gårdagens dipp på över 9%. Forfarande en låg nivå totalt såklart efter flera dagar av nedgång, men väldigt skönt att det inte fortsatte nedåt ytterligare..

Detta ras beror på en stor nedgång på den amerikanska börsen, som i sin tur påverkat den svenska. Men experter tror att det bara var en tillfällighet, vilket jag håller tummarna för att det blir sant!

Likes

Comments

Måndag och börsen öppnar spikrakt nedåt efter helgen... jag blundar för saldot jag möts av när jag loggar in på mitt avanza-konto. Hur mycket is i magen ska man ha?

Likes

Comments

När allt går kasst! Lång- och kortsiktiga investeringar, hela portföljen backar. Röda siffror överallt (så när som på en enstaka aktie). Så tråkigt. Jag har nog lite för lite tålamod ibland, jag vill ha någon aktivitet varje dag. Så när som på någon krona i alla fall!

Just nu har jag en total utveckling på -9,16% på mitt ”trading-konto”. Jag försöker ha som målsättning att inte sälja av något på minus, men jag inser ju att jag kommer behöva göra det någon gång om jag gör ett sne-köp. Annars kommer dessa pengarna vara låsta under en lång tid om det inte vänder för aktien, vilket inte riktigt är meningen. Men just idag känns det meningslöst att göra det. Dels för att det ligger så pass mycket minus på två av aktierna (har köpt tre) och att allt går back så varför skulle jag göra vinst på någon annan aktie?

Å ANDRA SIDAN KANSKE DET ÄR JUST IDAG MAN SKA PASSA PÅ ATT KÖPA NÅGOT SOM GÅTT RIKTIGT DÅLIGT JUST IDAG? 🙈☺️ och invänta förhoppningsvis uppgång på måndag! Vi får se 😀

Likes

Comments

Idag är det dessvärre ingen rolig dag att logga in på Avanza-kontot.. I stort sett allt har gått minus, både långsiktiga och kortsiktiga investeringar! Baksidan som man måste vara väl medveten om när man satsar för att kunna vinna!

Men oavsett hur väl medveten man är om detta så är det lika bittert när det är sådana dagar. För min del handlar det just nu om att ha is i magen och hoppas på att det vänder!

Likes

Comments

Allra först skall jag vara tydlig med att detta handlar till stor del om okunskap - så vilka nitar jag kommer gå på längs vägen återstår att se... Jag låter bli att läsa in mig på teorier och modeller och kommer bara att köra på min egen känsla och planerar att lära mig längs vägen!

När jag handlar aktier så går jag till stor del på magkänsla. Vinnande ibland och förlorande ibland. Jag tror att det i vissa fall hade lönat sig att läsa in sig på företaget lite mer innan jag investerar, och att ibland inte vara så ivrig vid ett köp. Jag tror att jag är det på grund av att jag vill ha snabba resultat.. Detta mindset har gett mig både vinster och förluster! Men jag tror att det är bra att ha reflekterat över hur man tänker & fungerar kring sina köp! Förstår man sig på sitt eget agerande så tror jag att det blir lättare att hantera ett snedköp...

Jag är alltså inte helt helt grön, men jag har sedan tidigare en mer långsiktig portfölj där jag inte köper & säljer på samma sätt. Därför särskiljer jag på detta och kommer att tänka lite annorlunda när jag köper på detta kontot! Där har vi alltså den stora utmaningen, eftersom det är helt nytt för mig!

Likes

Comments

Okej, noll kanske är att underdriva till viss del, men med ett nytt ISK och en bestämd summa så börjar jag om från början för att se hur detta kan utveckla sig!

Tanken är att köpa & sälja aktier dagligen och få detta kontot att utveckla sig under min mammaledighet. Det skall bli väldigt spännande att se vart vi landar! Detta blir min dagbok för att kunna minnas tillbaka hur jag tänkt längs vägen!

Enjoy!

Likes

Comments