​Nytt år med nya utmaningar väntar runt hörnet. Just i denna stund så sitter jag och dricker en the kopp med musik i öronen. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men jag har sökt tjänstledigt och fick ett halvår. Ska nämligen prova på att jobba som resurs 100% på en skola. Känns riktigt spännande men samtidigt skrämmande. Är inom samma "område" men på ett helt nytt sätt. Har vart ett enda virrvarr i huvudet på mig dom senaste veckorna då jag kommer sakna alla ungdomar, assistenter samt alla mina andra fina kollegor, Jag vet att vi kommer hålla kontakten men det känns ändå otryggt att lämna dom. Jag är en väldigt energisk och glad person och det säger mina kollegor att dom kommer sakna. Det är en av bitarna som ej kommer att kunna använda mig av fullt ut på det nya jobbet. Sen har jag fortfarande inte fått något gehör från vården angående mitt problem med kroppen. Spyr fortfarande upp all mat jag äter oavsett vad det än är, samt fortsätter att gå upp i vikt. Vart och tagit prover hit och dit men dom verkar inte hitta orsaken. I och med att jag spyr upp all mat så har jag haft några besök hos tandläkaren då det fräter på tänderna. Fått laga tänder som är relativt nylagade. Det tär även på energin, känner mig mer och mer orkeslös i kroppen men inte i knoppen. Glömmer fortfarande saker som är viktiga men har börjat hitta hem iaf och det är ju väldigt positivt. Att inte hitta hem är något av det mest skrämmande saker jag upplevt. Men jag hoppas att det nya jobbet medför mindre stress samt annat jag slagits med dom senaste månaderna.


Häromdagen fick jag ett väldigt uppskattat samtal. Jag har inte pratat med denna person på flera år så kändes verkligen knepigt på många sätt och vis. Känns jobbigt att prata med honom men samtidigt som att vi skildes åt igår. Ni vet den där känslan som uppstår när man hälsar på någon långt bort och är så uppslukad i personen att man aldrig vill åka därifrån. Det är så jobbigt att skiljas åt för att man aldrig vet när man ser den personen igen. Det är så tvetydig känsla att den pendlar mellan oumbärlig lycka men även förtvivlan. Nu har vi talats vid några gånger efter det och det känns fortfarande som att det är något som är osagt. Som att det hänger något i luften. Vad är det som ej går att förmedla? Vad är det som tynger? Varför känns det så bra samtidigt som det känns tungt? Hur skulle det se ut idag om det blev en annan utgång tidigare?


Tankarna rumlar runt minst sagt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Mycket som hänt sen sist. Ber om ursäkt att jag inte har vart här men har vart mer än jag klarat av den senaste tiden. Vet inte riktigt vart jag ska börja eller ens vilken ände jag ska skriva om. Som sagt så har väldigt mycket hänt och jag kommer inte dela med mig av allt då jag månar om att hålla vissa saker för mig själv.

Varga har vart på utredning då hon inte alls mådde bra i några veckors tid. Hon rasade i vikt och fick inte behålla maten utan den kom ut nästan direkt. Var in med henne till veterinären några gånger och dom tog olika prover. Det var en relativt lång process och jag trodde att jag skulle behöva ta det tuffa beslutet att tabort henne då hon inte visade några tecken på att bli bättre. Det slutade iaf med att hon har problem med sköldkörteln och går på speciell mat samt medicin för att kunna ta upp näringen i maten etc. Hon är gladare och mycket piggare. Man kan tro att hon har blivit många år yngre. Koda mår bara fint och har blivit riktigt fint i kroppen nu. Allt funkar bra med honom och det blir bara mindre och mindre hjärnspöken.

Då kommer vi till mig. Jag har just nu semester då jag inte har mått bra den senaste tiden. Det började med att jag glömde saker, såna saker som är viktiga. Det fortsatte att orken kändes inte alls lika lång som innan. Svårt att sova på nätterna längre stunder utan att det kröp i kroppen eller snurrade i huvudet. Koncentrationen på möten befann sig inte alls där och om någon mer än en pratade åt gången så kunde jag inte sålla bort det utan hörde allt och det kändes väldigt högljutt. Sen kom det där med maten, jag fick inte behålla maten. Jag kräktes efter varje måltid av fast föda utan någon som helst förvarning, det bara kom upp. Och nu den senaste tiden har jag provat att bara äta flytande, det måste jag säga går bra men är mer än tråkigt. Det känns inte bra att inte kunna tugga eller ha en fungerande kropp i överlag. Jag har försökt att byta ut ett flytande mål till fast föda men samma sak som tidigare så bara vände det och kom upp. Jag mår inte det minsta dåligt eller så innan det kommer upp utan det bara kommer. Jag har ständig kontakt med min läkare då jag mår som jag gör. Men hon vet inte heller hur vi ska gå till väga. Smärtan eller värken är densamma. Kanske att jag är mer spänd i musklerna än tidigare men ingen annan skillnad. Detta har nu pågått i några månader så jag hoppas att det blir bättre snart. Jag har även sökt annat jobb som resurs på en skola. Dagtid och heltid, inga helger eller så. Hade vart det ultimata då jag i dagsläget jobbar varannan helg samt blandade skift. Dag,kväll och natt är tärande för att få allt annat att fungera runtomkring.

Hoppas ni har det bra! 

Likes

Comments

Längesen jag uppdaterade nu. Men har haft så himlars mycket jobb så jag har knappt hunnit något annat. Hade nyss en ledig helg som bestod av en massa saker. Lördag var det kanonrundan och jag flippade burgare samt hade kiosken. Det var från tidiga morgonen till sena kvällen. Söndags så ringde alarmet 4.30 för att åka upp till Harads och vara barnvakt åt mina tre små sötnosar medans deras mamma jobbade. Var helt slut och vi såg mest pippi. Åkte hem måndagen för att påbörja jobb veckan. Det är otroligt mycket jobb just nu och jag känner väl att jag inte riktigt mäktar med allt. I och med att det är så många jobb pass så har jag knappt någon fritid eller socialt liv kvar. Klämmer in någon här o där men det känns alltid stressigt på något sätt. Mina lediga dagar är för få. Har ca 8 lediga dagar/månad och det skapar en stress som min kropp känner av. Vill inte bli sjukskriven men ändras inte detta schema så ser jag ingen annan utväg. Jag har börjat få tillbaka många av "tänk om" tankarna och har svårt att sova om nätterna. Det brukar oftast sluta med att musiken spelas och tankarna far iväg. Iväg på såna saker som inte bör finnas kvar längre men som konstigt nog gör det ändå. Tankarna på det som vart och frågorna om varför.? Dom frågorna som har lämnats utan förklaring och svar. Min hjärna spelar mig spratt och energin går till det som inte är relevant. Det är ett avslutat kapitel för längesen men som tyvärr hänger kvar. Jag är så ofantligt glad över att jag sluppit se dig samtidigt som jag önskar jag visste att du var okej. Ovissheten om du mår bra eller inte gör ont. Du var en så pass stor del av mitt liv i så många år att det känns viktigt trots allt. På både gott och ont då förstås. Samtidigt som min kropp känns rent ut sagt skit så känner jag även att insidan börjar sakta men säkert ta törnar.

Hundarna märker av att jag är stressad och lugnar mig mycket med deras närvaro. Dom får mig att känna trygghet och att det är okej att "bara vara" ibland trots att mycket ska hinnas med i hemmet. Men det finns ingen bättre terapeut än en hårig fyrbent vän och jag har lyckan att få äga två stycken <3


Nu ska jag avsluta detta och fortsätta med mitt. Ha det!

Likes

Comments

Hej hallå!

Nu är det ett tag sen jag var här o gjorde något annat än o satte in bilder. Nya saker händer alla människor då o då. Men trots den vetskapen så känns det ändå lite jobbigt att behöva byta jobb ännu en gång då man väl kommit in i arbetet, gruppen samt känner att man vet vad varje individ behöver. Det känns riktigt tråkigt att inte få vara kvar då det ändå har fungerat med min kropp. Det är tack vare att jag har så himla bra kollegor, kommer sakna dom massor. Men bara försöka ta nya tag o se om ytterligare ett personlig assistent jobb passar för mig. Hittills så har det ej fungerat med min kropp då det är för påfrestande o tungt. Min kropp får inte belastas nästan något alls med den problematik jag har o tyvärr är det något som inte blir bättre utan bara kommer bli värre successivt. Idag går jag på medicin för att ha en dräglig vardag o klara av små saker, men något som jag fått att fungera hyffsat. Men bara prova det nya uppdraget o se vad min kropp samt doktor tycker om det.

Den senaste tiden när jag inte vart här o bloggat så har det vart sol ute o en massa trevligheter med nära o kära. Jag har verkligen fantastiska människor runtomkring mig! En jag verkligen är så otroligt stolt över är en av mina små musketörer. Hon visar att nu får det vara nog med svammel o att hon står i fokus i hennes liv o ingen annan. Allt du tar dig för gör du med bravur trots du får kämpa för att nå dit ibland. Du ger sällan upp utan en schysst attityd o ett jävla anamma. Du är en av få som verkligen kan få mig tappa andan! Älskar dig <3


Koda o Varga mår alldeles jätte toppen o tycker just nu att allt vatten överallt är som världens hinderbana, man vill ju inte bli blöt. Annars är allt som vanligt där.

Likes

Comments

En bild säger mer än tusen ord! ❤

Likes

Comments