Varför jag har mått som jag har mått fram och tillbaka i fyra års tid.

När jag flyttade till Gnarp så hann jag bara bo här i ca 2 månader och bara efter 2 månader började det med problem och jag vart bästavän med en tjej som också precis hade flyttat till Gnarp, vi vart as tajt men jag började få massvis med hat bara ett tag efter vi började umgås, de skrev ”att jag skulle dö” ”ingen tyckte om mig” ”jag skulle inte visa mig för då skulle folk komma och slå sönder mig” ”de skulle spöa mig efter skolan”.

De exalterade och vart bara värre och värre ju mer dagarna gick.
Att detta av någon konstig anledning skulle hända efter att jag flyttat till ett ställe efter bara någon få månad var så knepigt och jag började må skit, jag vela eller kände inte att jag kunde gå ut. Jag vela nästan inte leva längre.
När folk skrev att de skulle komma och spöa mig efter skolan och att de väntade på mig utanför skolan fick jag att stanna hemma från skolan i flera veckor.
Men tillslut tvingade rektorn dit, annars skulle han skicka nån för att hämta mig.

Hatet fortsatt och efter ett tag visade det sig att det började komma massa ”fake konton” som skrev till mig, jag vart heeelt förvirrad och detta startade ännu mer kaos än vad det redan var och folk började skriva till mig för att de påstått att jag skrivit till dom även fast någon då startat ett ”fake konto” på mig och börjat skriva till folk, sedan började det komma ”fake konton” på andra som jag kände, som visade sig att jag måste kolla läget med dom ifall allt var sant.

Allt vart hel konstigt och jag började ana mellan två personer vilka som kan ha startat dessa ”fake konton” och bestämde att ha ett möte med de som var inblandad.

När vi alla familjer hade samlats började allt med diskussioner och det ledde nästan ingen vart men tillslut började det komma mer detaljer från den ena till den andra och tillslut visade det sig vem det var som startat allt.. min bästavän.
(Nu min ”föredetta” bästavän..)

Jag vart förkrossad och frågade varför hon gjorde detta, hon vela ha mig för sig själv, hon vela inte att någon skulle tycka om mig, så jag bara skulle hålla mig till henne och komma närmare henne.
Det var sinnessjukt och jag sprang ut och gömde mig ett bra tag, sedan gick jag hem och stannade inne på rummet flera dagar.

Dagarna gick och min ”föredetta bästavän” började skicka brev och massa för att säga förlåt, men inte så lätt att bara förlåta en sån grej..

När detta hade lugnat sig lite så gick vi ju fortf i samma klass, och jag hade inte alls stor lust att varken va i samma skola, samma klass eller titta hon i ögonen.
Men tillslut måsta ju även jag till skolan, och det vart helt och hållet ett enda stort kaos. Lärare försökte få oss att bli vänner och kunna umgås igen, men varför skulle jag vilja umgås med någon som gjort detta? Jag vart less på lärarna och vela bara gå hem. De tog tag i mig. Jag var i samma grupprum tsm med lärare och min ”före detta bästavän” för att prata ihop oss men det var totalt omöjligt och jag vela inte höra massa skit men så fort jag försökte gå så skrek min ”föredetta bästavän” på mig och läraren håll fast i min arm.

En kort tid efter detta flyttade min ”föredetta bästavän” men det vart långt ifrån bättre.

När hon flyttade började det spridas otroligt mycket rykten om mig (vet inte varför), som också påverkade min självkänsla, självförtroende och mitt mående helt enkelt.

Det vart också bara större och större och det började starta riktigt mycket bråk i byn, mot mig alltså.

När jag var ute och gick kunde folk skrika och kasta stenar på mig, förstå att någon kastar stenar på en person som inte sagt ett ord.
Jag kommer ihåg en dag när min kusin var och hälsade på mig, och vi vela gå ut men innan vi ens hade gått ut sa jag ”vågar vi riskera att gå ut då?” Men vi gjorde det, när vi bara gått några minuter omringas vi av folk som står och skriker sönder på oss och när vi försöker gå stoppar de oss, vi halvt springer hem och de folket som omringade oss jagade oss hem, och vi skyndade att låsa ytterdörren.
Folket stod utanför vårt hus och hotade i flera timmar. Men tillslut gick de hem.

En annan gång var när jag var ute själv och det var gången de kastade stenar. Jag som alla andra människor vela gå ut och gå, även fast situationen var som den var. Men när jag kommer en bit kommer folk och skriker på mig o kastar stenar, jag springer hem som aldrig förr till min brorsa och människorna kommer efter.
Vi låste även ytterdörren då för det kommer ca 15 pers som hotar oss, ena står precis utanför ytterdörren och hotar med att ”slå in fönstret och mörda oss” om vi inte öppnar, självklart öppnar vi..
När vi öppnar skriker samma person som hotade med att slå in fönstret och mörda oss ”Nu kan ni alla gå in i deras hus och göra vad ni vill” men ingen vågade.

Både min brorsa och jag vart as ledsen och min brorsa backade, jag skriker till den ena som står utanför vår dörr att släppa dörren, hon vägrar. Sedan skriker jag ännu högre på att hon ska släppa då smäller hon igen dörren på mig.
Sedan drog de.

Ännu en annan gång var när bara jag o min brorsa också var hemma och vi märker att saker börjar kaosa och sedan kommer det folk och ställer sig runt hela vårat hus, alla fönster, alla dörrar, vi kunde absolut inte gå ut. De var samma personer som gjort saker innan och de började hota igen. Jag o brorsan ringer folk i panik och först kommer några kompisar för att kunna finnas där, men det räckte inte.. då ringde vi våran äldre brorsa och våran farsa, de tar bakvägen och hotar då med att ringa polis om inte alla lämnar vårt hus och gård, och en person skriker tillbaka ”jag kommer bryta nacken av dig”.
Men även det lugnade sig efter en lång dag..

Men dagarna fortsatt och nu är de en gång när de folk som hotat oss ringer på folk utanför byn för att hoppa på oss.
Men tur nog så var jag barndomsvän med personen de ringde så personen vägrade skada varken mig eller min brorsa.
Utan gav sig istället på de som ringde hon och hon smällde till dom så de vart slagsmål i ett dike och ena rullade ner efter den andra.

Även ett annat slagsmål en annan dag när några folk ger sig på mig igen och jag ringer min brorsa och han kommer och ordnar upp det.

Hela sommaren var förstörd, jag kunde inte ens gå ut. Detta måsta ha ett stopp, annars skulle jag inte orka.
Så mina föräldrar tvingade ett samtal med alla inblandade och deras föräldrar
och det vart faktiskt bättre då, eller nu ska jag inte överdriva det håll bara ett tag.

Efter detta bytte jag skola, till Hudiksvall, var super nervös men vela göra det jag kunde i alla fall för att komma bort lite från Gnarp, för mig var det ett stort steg, kände typ 1 person på den skolan, men jag fixade det.

Allt funkade i typ 1, 5 år i skolan tills jag vela byta klass till en annan där jag lärt känna mer folk, då vart det rörigt och i stort sett alla lärare fick agg på mig, vilken inte alls gjorde något bättre och jag kunde inte få den hjälp jag behövde, för vågade inte be om hjälp.
Under tiden det var lite kaos i skolan så hände det en riktigt jobbig sak hemma som påverkade hela familjen så mycket och jag trodde allvarligt att jag skulle ge upp allt då, kunde inte fokusera på skolan, slutade på dansen, allt vändes upp och ner och familjen gleds nästan isär pga tuffhet, men efter några månader slutade även det och det vart en stor lättnad och vi har aldrig varit så tajta.

Men så började kaoset i Gnarp, igen...
Det började konstigt ändå.
Började bara med att jag var ute o jag gick ibland och då började en bil köra efter mig, ju mer jag var ute o gick, ju mer körde den efter och tillslut började mannen väva ner rutan och skrika på mig, så som ”Hora” ”tönt”
Först tog jag det inte seriöst men efter ett tag började jag inte alls känna mig trygg. Så efter att detta pågått ett tag så ringde jag mamma medan bilen var ute o körde efter mig o berättade läget för hon, hon bad mig genast gå hem och jag berättade då för farsan o brorsan och de hade inte heller någon om vem det var. Men försökte ha koll åt mig vem det var.
Men jag frågade istället runt folk och tillslut veta vem det var, men det var konstigt, för mig så hade han aldrig existerat, jag hade ingen blekaste aning om vem de var. Men efter att jag började känna mig otrygg ute så valde jag att inte gå ut och gå mer själv, bara om jag skulle till Ica typ.

När det hade gått någon dag skulle mina föräldrar ute och ta sin kvällspromenad, som dom alltid tar. Men så börjar samma bil som vart på mig köra runt dom, rätt galet, så min pappa valde att filma detta.
När mannen i bilen ser att pappa filmat springer han emot mina föräldrar och hotar med att pappa ska radera videon annars skulle det hända grejer.
Pappa vägrade och tog sedan med mamma o fortsatt gå hemåt, när de var i stigen som ligger vid vårt hus hör de samma bil åka mot dom och mina föräldrar börjar springa hem men när de är på gården kommer bilen och mannen som hotat dom (samma man som skrikit på mig) mannen hotar och försöker ta pappas mobil, pappa håller undan mobilen då kastar sig mannen på min pappa och tar stryptag, mamma försöker stoppa mannen men hon blir själv slagen av en tjej som också vart på mig förut, min brorsa hör allt detta och skriker på sin kompis ”det händer något” och kutar ut, när pappa precis nästan tappar andan kommer min brorsa och smäller till mannen med 4 stora slag så han lämnar pappa, under tiden sitter en annan tjej som också åkt med den hotade och skrattar i deras bil medan mannen alltså försöker strypa min pappa.

Min brorsas kompis ringer polisen, men polisen vill inte komma och säger att det inte finns bilar.
När de hotade personerna lämnat våran gård väljer vi själv att ringa polisen och berätta att de är allvarligt, polisen kommer då efter 1 timme.
Jag skulle själv kalla det ett mordförsök för vem vet vad som hade hänt om min brorsa inte kommit ut? Och polisen kommer alltså inte vid första samtalet under tiden det pågår, utan kommer efter andra samtalet, 1 timme senare.

När det gått någon vecka efter detta vill mina föräldrar försöka gå ut och gå igen men de hinner bara komma vid vägen gatan nedanför våran och folk jagar och skriker på dom så de får ta på luva så de inte ska synas och springa hem.
(Detta är såklart ärrat och gör att de vill gå ut bra tid nu för tiden så folk är ute.)

När det hade gått ett tag till så skulle min pappa ut på gården och ser då att två av våra bilar är helt ner sprayade, det stod ”HORA” ”DÖ” var massa hakkors, massa gubbar.
Den nyaste bilen fick vi skrota för den gick inte att fixa, men vår andra gick att fixa i alla fall. De hade även sprayat sönder vår nyaste fyrhjuling så den fick också skrotas och de hade stulit vår andra fyrhjuling genom att rulla den på vår bakgård och genom en annan gård och ut på stigen och sedan vägen. Och de hade sprayat våran båt med hakkors så den fick vi också ta bort.

Bara någon dag efter detta skulle mina små syskon ut och hoppa studsmatta och märker att våran postlåda är inkastad på studsmattan, den som ska vara i början på våran gata, vi bor näst längst bort..
de visade den för pappa och någon hade alltså kört över den med en bil så den var helt paj.

Knappt nån vecka efter detta började det kaosa kring folk igen och det började med att jag var ute på gården på natten och sedan kommer ca 10 pers upp gården, och tvingar mig att hämta ut min brorsa eller pappa, jag gick in och hämtade farsan. Han gick ut på altan istället, men människorna som stod på gården började bara säga massa opassande saker och hotade osv så pappa vart bara helt less och gick in igen, men de fortsatt i ca 1 timme att med att dom stod och banka på dörren, men de gav sig tillslut.
Bråk som dessa fortsatt ett tag.

Sen en gång var hela familjen och kollade film och några moppar körde halvt upp på våran gård, pappa som redan var less och då vart ännu mer less valde att gå ut med min brorsa och följa efter dom, för att ta ett snack med dom.
Medan stannade jag o mamma hemma, då sa jag till mamma ”bara de inte lockade ut pappa o brorsan nu”..
Då fick hon ren panik och ringer pappa och det visade sig att jag hade rätt, alla jagade o försökte omringa pappa när han körde runt, de körde efter han i evigheter och de kunde inte komma hem för bilar var på våran gata och höll vakt så pappa och min brorsa valde att åka hem till deras vänner för att få hjälp och tog deras bil och åkte hem.

De vart katastrof när de kom hem, massa folk va på gatan och härjade, även mannen som strypt pappa. Så vi valde att ringa polisen men då vela de inte heller komma så då ringde pappas kompis och sa till polisen ”antigen kommer ni nu eller så tar vi tag i saken med egna händer” då kom polisen på 20 minuter.

Polisen fick snacka med ena efter den andra, backa undan mannen som strypt pappa och skrikit och jagat mig och be han lugna sig, även backa andra folk för det var så kaos.
Den gången när polisen kom så har de vart lite lugnare efter allt.

Allt kaos har då vart från direkt när vi flytta dit till slutet.
Jag tyckte att folk behövde veta lite hur situationen har varit och varför man faktiskt mått som man mått.
Men det som gör mest ont i allt är att det nästan inte varit någon som funnits där för en.
Önskar verkligen att människor kunde stå upp mer för varandra.

but better days come

och nu väljer vi att flytta! x

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 448 Readers

Likes

Comments

Jag är otroligt dålig att uppdatera.
Meeen, hej på er hjärtan!!
Vart i Uppsala hela helgen för nu (
finally) är huset vårat! Så vart och donat här hela helgen och även träffat vänner, är ju en del att fixa här men jag stor trivs redan, och nästa helg ska jag försöka måla mitt rum också, älskar att fixa i rum men svårt att sätta upp saker på väggar innan man är helt nöjd med färgen på väggarna.
Men tyvärr flyttar vi inte riktigt än till Uppsala utan det blir den 15e dec.. så jag får leva med vårat tomma hus i Gnarp nån vecka till med en dyna.
Jag som tycker att julen är mysigaste högtiden på året får de väldigt tajt med all julbak o pynt o mysiga dagar, men sånt man får leva med när vi valde att flytta precis vid julen, (hmmm).
Men jag ska verkligen försöka få till något julmys, vi har dock satt upp ljusslingor vid nyhuset, super mysigt!!!
Sen något som fattas, snön, den finns det inte mycket utav i Uppsala. Den varade ungefär 1 dag, sen vaknade jag med att allt var grönt haha.. och är ju egentligen snön som gör allt på julen.

Men nu ska jag vidare hem mot Gnarp nån dag och gå i skolan, but I'll be back soon...

Hoppas ni haft en bra helg,
x

  • 534 Readers

Likes

Comments

SLÄPPER BOMBEN


Hej alla vackra!
Ska släppa bomben.. Jag ska flytta!!
Nu händer det, äntligen.
Har väntat på att få börja om livet och få ett nytt kapitel från allt som varit de senaste åren, bara få lite ljusare liv och känna att jag är trygg både i huset och utanför. Så det ska bli otroligt spännande,
det blir nog en riktigt stor förändring faktiskt!
Och självklart kommer jag flytta till mitt favorit ställe, Uppsala,
så jag kommer nog trivas sönder!!!
Även att vi redan har köpt hus och sålt vårat, (det hände samma dag, och samma timme) haha!!
Så inte långt kvar..
Crazyyy!!!!
Så kommer nog även blogga mer nu också, under flytten, när jag fixar mitt rum och huset, flyttshopping och jag kommer nog också berätta anledningarna till varför vi väljer att flytta.
Och såklart en större stad =
roligare dagar (hoppas jag) ;)

Mycket xoxo till alla <33

  • 736 Readers

Likes

Comments

Hej finisar!! Igår kom jag hem till svenskmark igen, känns rätt konstigt att komma tillbaka till vanliga livet igen efter 2 veckor med massa skoj, så van att umgås med massa folk precis hela tiden och ha fullt upp och hitta på massa kul, saknar redan alla men kommer nog inte dröja länge fören jag åker och hälsar på dom igen.
Är så tacksam över resan jag gjort, något jag aldrig glömmer, lärt mig så mycket utav den. Lärt känna så mycket nya folk, vänner för livet. Verkligen. Att ständigt åka runt och va på språng kommer jag sakna, snälla backa tiden!!
Hoppas ni mår extremt mega bra,
lägger in lite bilder, långt ifrån alla bilder under resan men en del!
Puss

:**

  • 1012 Readers

Likes

Comments

Hej hjärtan!!! Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade, men ibland kommer livet verkligen helt emellan och man känner att man inte har tid och man orkar inte sitta och fundera vad man ska blogga om, har haft stor idétorka.
Men ska försöka komma igång nu igen,
hoppas ni mår jättebra!!!
Här kommer några bilder från det senaste dagarna i alla fall, inga speciella, men något för att komma igång igen🌹🌹
Puss

  • 1113 Readers

Likes

Comments

Hej Finisar!! Inte bloggat på ett bra tag nu, men kände bara för att skriva av mig lite nu. Igår var det Valborg och det firade jag med några vänner, en väldigt bra kväll!!
Under denna helg har jag för de mesta bara vilat, under fredagen var jag i stan ett tag och fotade en kompis, sedan har jag nästan bara vart hemma. Och att vi var hemma idag från skolan var en så stor skillnad, fatta om helgen alltid kunde vara längre!!
Full fart hemma just nu då vi har två till barn som kommit till familjen, hur länge de stannar vet jag inte men går bra, och sedan har vi lilltjejen som kommer till oss ungefär varann helg, hon är allt!!
Så man blir aldrig uttråkad hemma, då vi är 9 st i familjen just nu!
Och kan ni förstå att de är sommarlov om bara några veckor, tiden går så galet snabbt!!
Har verkligen haft helt släpp på vad jag ska blogga om, men hoppas ni mår fint! Det gör jag! Puss alla!!
(lägger in lite bilder från helgen också)

<33

  • 1295 Readers

Likes

Comments

Hej finisar!!
Tänkte bara visa några utav dom senaste inköpen från USA och Sverige, lite snabbt.

Puss!!

  • 1529 Readers

Likes

Comments

Hej!! Sista dagen här nu Karibien, som ni kanske såg har jag skrivit lite olika inlägg några dagar här i Karibien men orkade inte skriva några inlägg sista dagarna då vi inte gjorde något speciellt utan bara vilade.
Jag har haft det så galet bra här, och skulle absolut kunna stanna några dagar till här i värmen. Men självklart kan de vara skönt att komma hem lite.
Frukosten sista dagen vart på IHOP, godaste frukosten och jag tog Amerikanska pannkisar!!
De jag nästan längtar efter mest när jag kommer hem är att börja äta mer hälsosamt igen och träna, här i Karibien är det bara massa sötsaker och jag måste ha gått upp i vikt under dessa 2 veckor, jag skojar inte ens, mår dåligt över det haha.
Men en sån här chans får man bara en gång i livet;)

Vi ska snart dra till flygplatsen och de är jag nog minst taggad på, flyg i ca 20 h.
Och jag känner mig ofräsch och de gör jag även fast jag duschar efter denna vecka, för det känns som att jag aldrig är fräsch utomlands? Så de blir också skönt att komma till Sweden och duscha där hur länge som helst!!

Nu ska jag packa det sista, och kanske väskan spricker, för de är så mycket saker och jag får också ha rygga och påsar efter all shopping.

Jag funderar på att göra ett inlägg om shoppingen jag gjort här i Karibien när jag kommer hem? Ska fundera på det.

Hoppas ni mår jättebra!!
Puss på er

<33

  • 1612 Readers

Likes

Comments

Hej Allihopa!!
Tänkte visa några olika outfitbilder.
Xoxo på er

  • 1680 Readers

Likes

Comments