Vad jag vill och vad jag väljer

Nu under de närmsta veckorna är det många utav oss som har nationella prov, Jag har själv har haft min muntliga del då jag har hållit ett tal i Svenskan. Temat för talet var "Vad jag vill och vad jag väljer".

Temat fick många tankar att cirkulera i mitt huvud. Vad vill jag? Vad drömmer jag om? Och vart vill jag leva och jobba? Stora för att inte tala om viktiga frågor - Men inte alltid så lätta att svara på. Jag menar jag tror att vi sätter upp mål, visioner och lever ett liv utifrån vad vi tror att vi vill, och tror är möjligt istället för vad vi egentligen skulle vilja och egentligen kan uppnå. Är det så att vi begränsar oss, redan ifrån början?

Jag själv har haft stunder då jag inte har haft någon aning om vad jag skulle vilja. Men samtidigt har jag vetat vad jag inte vill och det är alltid en början. Men med tiden ändras man. Helt plötsligt gör man saker man aldrig trodde man skulle kunna, våga- eller ens vilja. Hoppas inte jag har krånglat till det allt för mycket nu men vad är det egentligen som hindrar oss att tänka stort? Och varför lurar vi oss själva på dethär omedvetna viset?

En fråga jag har tänkt mycket på är vad man egentligen skulle göra om det inte fanns minsta lilla risk för misslyckande? Svaret till denna frågan markerar nog tydligt på hur du egentligen skulle vilja ha det.

Gillar

Kommentarer

elin,
Bra insp! Hoppas du får en toppen bra dag<3
devote.se/johnssons
akerblads
akerblads,
Åh vad glad jag blir! Tack, du också Finis ❣️
nouw.com/akerblads
Molly
,
Hej! Vi ska ha tal med samma tema. Vad pratade du om för ämne?