Den ensammaste flickan i världen

Har du någonsin känt dig ensam? Fast att du inte är det. Har du någonsin känt att pressen kväver dig? Trots att du duger precis som du är. Har du någonsin varit omringad runt massvis med människor men trots det känt dig som den ensammaste flickan i världen? Det har jag.

De ser dig som den populära tjejen som har förutsättningar till att lyckas. Dendär tjejen som känner folk lite överallt, vet vart festerna finns och som söker sig till något större. Men vad spelar det för roll vad de tror när du vet?

Någonting jag verkligen verkligen inte förstår är hur man kan sträva efter bekräftelse med bekostnad på sitt välmående. Jag fattar inte hur man ständigt orkar söka och jaga efter status. Jag begriper mig inte på de som klarar av sveket för att ingå i ett löjeväckande spel. Jag menar varför ska alla människor sorteras i olika fack och nivåer? Varför ska någon dömas för vem den är istället för vad den gör? Och min största fråga lyder: hur mår man egentligen om man behöver spotta på någon för att rädda sig själv?

Jag känner skam i hela kroppen för de fega små osäkra perfekta människorna som resonerar såhär. Jag skäms så otroligt mycket för eran skull. Det är PINSAMT att leka översittare och tro att man har rätten att döma någon annan. Men samtidigt tycker jag så synd om er. Jag kan inte tänka mig hur det måste kännas att leva i eran lilla bubbla. Det måste vara en oro att i bakhuvudet veta att det faktiskt finns en hel värld utanför eran. Att det alltid kommer finnas någon som är bättre. Någon som väcker ett större intresse och som kommer stjäla erat rampljus. Men vet ni? Jag tycker mest synd om er för att ni aldrig någonsin kommer känna att ni blir älskade för den personen ni faktiskt är. Ni kommer aldrig någonsin hitta eran plats på riktigt och ni kommer aldrig aldrig någonsin vara nöjda med er själva. Så länge ni fortsätter eran bana.


Jag har varit där. Jag har varit den flickan som har varit omringad runt massvis med människor men känt mig som den ensammaste i världen. Jag har bemött allt det ni nu har läst, och jag har alltid varit emot det. Men vet ni vad det svåra i detta är? Att du börjar tveka så otroligt mycket på dig själv. Även ifall du ses som en social och självsäker tjej. Eller ifall du ses som en som egentligen inte syns. Du börjar intala dig mer och mer att de kanske har rätt. Att du inte riktigt duger eller att du gör fel. Men är det så konstigt då? Hur ska man inte kunna tveka på sig själv när alla i sin omgivning gör det?

Idag är det snart ett år sedan jag fick en helt annan syn som kom som ett slag i ansiktet att det är dags att vakna. Jag pratar om Torkild Skölds föreläsning om att bli sin egna direktör. Så fort jag kom hem ifrån föreläsningen var jag tvungen att slå upp datorn för att skriva tills händerna rykte. Jag kände att jag var tvungen att dela med mig av en sån viktig sak till er. Jag hoppades på att nå ut till någon som Torkild nådde ut till mig. Dessutom var jag även tvungen att ta kontakt med Torkild för att tacka han för den väg han hade lett in mig på. Det slutade med att han läste mitt inlägg som ni hittar igenom att klicka HÄR och delade det på sina sociala medier inför nästan 50 000 människor. Och det kändes helt overkligt att jag faktiskt nådde ut till någon . Om ni har tid och lust rekommenderar jag er att gå på hans föreläsningar (klicka här).

Torkild fick mig att kasta alla de som inte trodde på mig när knappt jag själv gjorde. Jag slutade äntligen fly än att illa fäktas. Jag slutade gömma mig för verkligheten. Utan bemötte sanningen och lämnande det bakom mig. Jag ville bara bort så jag gjorde det. Och ibland måste man bort. Man får fly, man får till och med springa. Sålänge man gör det för något bättre. Något bättre än den ensammaste flickan i världen.


Gillar

Kommentarer

HannaJorgens
HannaJorgens,
så starkt inlägg & så fin du är! om du är intresserad så finns det även en ny veckans blogg-tävling inne på min blogg, om du inte vill delta så ber jag om ursäkt för det, ha en bra dag!
nouw.com/hannajorgens
akerblads
akerblads,
Åh tack vad glad jag blir!!💗 Absolut finis!! Kram
nouw.com/akerblads
aqvistemilia
aqvistemilia,
Grymt inlägg!! Du är bäst<3
nouw.com/aqvistemilia
akerblads
akerblads,
Åh tack!!❤️ Du är GRYM<3
nouw.com/akerblads