Bli din egna Direktör

Wow, wow är helt mållös. Är boostad med massor av positiv energi och tankar. En tankeställare kring allt verkligen. Var ju på föreläsning, en föreläsning om personligt ledarskap. Att tänka i nya banor och sluta jämföra sig med andra. Fick en fråga, vem är du?

Herregud vad svår den var att besvara, tänk dig ett svar som inte få inkludera: Ålder,Kön,Fritidsintressen, boende osv. Helt allvarligt så satt jag och min vän och bara tittade på varann. Hur sjukt är inte det? Att vi är så styrda av olika så kallade fack vi placerar oss i, utan att ens förstå vem vi faktiskt är. Jag menar vi intalar oss att vi då ska tänka utanför boxen, att vi inte ska döma. Men hallå det gör vi ju hela tiden? Om jag klipper av mitt hår, slutar sminka mig, blir borttagen mina kläder och mina fina saker. Kan jag stå på båda mina fötter då och faktiskt veta vem jag är? Lite knepigt där va.

Och en annan fråga, Lever jag det liv jag vill leva? Igenom att vakna varje morgonen och bara tänka "yes" min skola/arbetsplats äger och det är faktiskt kul dethär. Att varje kväll komma till ett hem där man trivs och vill vara. Ja, detta är djupa områden mina vänner. Men man måste våga spekulera i det hela. För du och jag, jag och du har 100% ansvar över våra egna liv. Det är DU som är direktören över ditt egna liv.


Jag och Jasmine tog mopedbilen ungefär 20 min dit. Vi kunde inte låta bli att springa in på Ica och plocka lite naturgodis. Vet att jag skulle dra ner på sockret, men åhh vad sugna vi vad. Nötter dessutom så vad gör det? Druckit Nocco innan men inte riktigt fallit för det. Provade dock fläder/citrus och åhh så god den var. Den måste vara nerkyld. Så gott och nice med lite healthy boost. Den måste ni testa!!


Föreläsningen var så rolig faktiskt, var en massa skratt och inte segt alls. Är väldigt glad att jag gick. Just det att man ständigt gör frivilliga val, val som ska göra dig lycklig. Och ibland kan jag stanna upp, ställa mig själv frågan varför jag gör någonting? Självklart måste vissa saker göras för att leda dig till något annat du vill komma. Finns inget Pack där du får allt på köpet. Men varför egentligen lägga ner tid på någonting som inte ger dig något? Believe mig, har lagt ner så mycket tid på saker jag egentligen inte vill göra. Nästan tvingat mig själv att hålla fast vid olika fritidsaktiviteter som jag inte får ut något av tillexempel.

Du kanske har stött på energitjuvar, nej inte sådana som snor din elektricitet. Utan de som tar din energi, de smyger sig på dig försiktigt bakom ryggen. De kopplar sina sladdar och tömmer dig, och du märker inget!! Eller gör du det? Du kanske bara accepterar det. Du kanske är rädd för svaret du skulle få av att sätta ner foten.Det är aldrig rätt att kränka någon, att sätta sig på någon och trycka ner någon. Men det är upp till dig om du tänker acceptera det och låta dessa energitjuvar ta din energi. Eller skita i det, trotsa deras försök på att tömma dig. För du är världsbäst, Jag är världsbäst. Det finns ingen annan som du, ingen annan som jag. Du gör val, du kan själv sluta att älta saker och ting. Du kan själv välja att inte ta åt dig. Det är något som jag verkligen tog med mig ifrån denhär föreläsningen.

För jag ältar väldigt lätt saker och ting. Får löjligt lätt dåligt samvete. För mig är det verkligen ett problem, jag övertänker det mesta och mår så dåligt så fort någon är missnöjd med någonting. Men det är någonting jag ska jobba på att inte ta åt mig av negativ energi. Sen är det skillnad på negativ feedback på något du har GJORT och på DIG, alltså du som person. Hoppas du tar mig rätt. Tillexempel, jag är ingen bloggare utan jag har en blogg som jag driver. Jag är ju fortfarande jag. Skulle jag förlora bloggen, haha fy vill inte tänka tanken. Så förlorar jag ju inte mig, utan "bara" bloggen. Du är bäst, du kan inte ändra på vem du redan är utan på att göra saker bättre.

Det bankade liksom Torkild in med lite humor i mitt huvud. Hur unika vi faktiskt är och att det inte är fel att säga att man är bäst. Det är inte fel att älska sig själv. Kalla det hybris om ni vill men jag bryr mig inte, jag älskar mig själv även med fel och brister. Och det är väl det som är problemet i vårat samhälle, att allt ska vara så perfekt. Det har nästan blivit trendigt att stressa!?!? Lol.                                                                                               Det är inte möjligt att få allt. Och även om man har allt, enligt våra sjuka ideal. Vad betyder det i slutet om det inte egentligen betydde något för dig, bidrog dig med glädje och lycka. Det är framgång. Att varje dag vakna och känna att man lever, att man trivs i skolan/arbetsplatsen. Och kommer hem till ett hem som du älskar, du längtar efter. Det är framgång, det är lycka.

Påstår inte att jag är perfekt.Har en lång bit kvar på min resa, är inte klar än utan detta är bara början. En början på att vara självständig.

Sen att nå fram till dina mål som du har, att vara målmedveten och lyckas mellan "milstolparna" det är en annan sak. Från och med nu ska jag tänka mer på det Torkild sa, positivt tänkande. Att sluta upp med "tänk om" och tycka synd om sig själv. Utan ge sig fan på att du ska ha det också. Tack bästa Torkild, ifrån dig livets ord sagda. Du är grym, Jag är grym, VI ÄR GRYMMA!!

Önskar att detta tankesättet kunde delas vidare, att det skulle kunna nås ut till hela samhället. Men framförallt oss ungdomar som är infödda med sociala medier. För vad ska vi ha kunskaper om hur man räknar ut arean på ett blåbär eller vad Hitlers gammelfarfar hette? Om vi ska leva våra liv med höga krav och tråkiga miner?

Rekommenderar starkt denna föreläsningen, för mer information klicka här.

Ett stort tack igen till Torkild Sköld som har boostat mig och andra med massvis med energi och inspiration. Sluta aldrig med det du gör, vi i Sverige behöver få höra dessa kloka ord. För att kunna vara med som livets direktörer.

KRAM

Gillar

Kommentarer

Supermamsen ,
Härligt och mycket bra tänkt! Ska läsa ditt inlägg för mins äldsta barn, 13 och 10 år, som båda kämpar och inte mår så bra just nu. Även jag är i en svacka men ska bli min egen direktör. Tack! Bra skrivet!
supermamsen.com
Conny Elfsberg
,
Jättebra skrivet ☺
Mari Andersson Reacta,
Så härligt att läsa! Vill du göra mer tillsammans med vänner så finns Ungdomsorganisationen Reacta! Vi har precis samma tänk, ta makt över din egen hälsa, gör det tillsammans med vänner i en förening och gör det du mår BRA av!
www.reacta.se
Anna-Lena Olsson
,
Wow! Ditt inlägg beskriver verkligen så bra! Jag har också varit på Torkilds föreläsning för ca 1 år sedan. Nu bestämde jag just att grym som jag är på att våga orka lära känna mig själv. Jag skall boka och gå i år igen. Så mycket grym inspiration jag fick sist. Sannolikt att jag kommer att höra,tänka och se det han delar ur ett annat perspektiv. Tack för att du delade med dig av din upplevelse!!
Kim
,
Jätterolig läsning och härligt inspirerande.
Jag föreläser själv och delvis om personligt ledarskap, och mycket av det du upplevde med Torkild är egentligen uppenbart.. Eller hur? Men ändå påverkas vi av vår omgivning, när vi själva har kraften att påverka vår omgivning. Ändå låter vi oss påverkas och slutar följa våra egna drömmar och visioner med vårt egna liv.
Det tog mig ca 30 år att hitta det jag brinner för. Och idag är jag mitt i det, och jag älskar varje sekund av det. Det kommer svackor och måste göra det. Vi behöver mörkret för att uppskatta ljuset. En viktig sak jag nämner för människor är att våga, våga utmana dig själv, och gå mot ytterkanten av din egna trygghetscirkel. Det är då din cirkel expanderas och du utvecklas. Oavsett hur rädd du är, så är det bästa med rädslan att den springer ifrån dig når du går mot den. Må väl! Gör det du är bäst på, var dig själv!
sarah
,
Fint skrivet , håller med han e grym
Madde,
Ja han är WOW! Har också sett och hört han föreläsa och bloggat om det själv (sep 2015 ungefär), var lika uppslukad och påfylld som du verkar blivit! Underbart att få den bootsen och så många kloka tankar från honom 😊))
www.madeleineblomquist.forme.se
Henrik Olsson,
En bra föreläsare är guld värd! 😊 Lycka till i framtiden! 😊
www.henrikolsson.eu
Lillan Papp
,
Underbart Jennifer! 😃 Du beskriver kvällen helt fantastiskt! 😃 Så härligt att läsa 😃
Mina döttrar 21 och 20 år va med och lyssnade, jag har lyssnat förut på Torkild och han är helt amazing! Det mina båda döttrar sa va - Mamma, mycket av det Torkild säger säger du och har lärt oss 😃 Helt underbart som jag sa till honom att det han säger går verkligen in och har landat för att stanna i hjärtat, trots att det va 4 år sen jag lyssnade sist så sitter det där.
Jag jobbar med hälsa och affärsutveckling / ledarskap och ja, det är inte bara i mitt företag jag har nytta av det utan vi ALLA har nytta av det han lär oss, så det vore fantastiskt om fler lyssnade på Torkild. Ha det fantastiskt Jennifer, va dig själv och jag önskar dig all lycka i framtiden 😃