Q & A FRA INSTAGRAM

min instagram lavede jeg i går en spørgerunde, hvor I kunne spørge mig om de ting I godt kunne tænke jer at vide om mig. Jeg er SÅ nysgerrig og synes derfor det er sjovt at høre hvad I synes skal udpensles lidt mere eller helt svares på. Det bliver på skrift, selvom jeg faktisk overvejede at lave en video hvor jeg besvarer dem. Dels er jeg fuldkommen nybegynder mht. videoer, dels har jeg også rødt udslæt i ansigtet, så jeg tænker at det er en win for jer at det bliver skriftlige besvarelser. Videoerne kommer senere, når jeg lige får lært at redigere i dem og gøre det ordentligt.

Men er I klar? Here it goes;

"Kender du til nogle gode gåområder i Køge?" Ja da, en del. Afhængig af hvad man lige ønsker på turen så kan jeg varmt anbefale at gå ned ad Græsmarksvej, over broen og følge stien, der leder ned til marinaen. Der er skønt at gå, dejlig frisk vind og godt rum til at få tænkt en masse tanker eller gå hånd i hånd og snakke. Ellers er der altid Lovparken, men den kender alle os fra Køge jo ud og ind. Åsen er også et bud, bare husk godt fodtøj. Jeg er også ret glad for at gå (med barnevognen) på alle mulige villaveje, fordi jeg virkelig elsker at kigge på huse, særligt Zoffmannsvej er skøn.

"Hvordan synes du dit og Tims forhold er blevet efter I er blevet forældre?" Det er et kæmpe spørgsmål at få, men jeg skal forsøge at besvare det efter bedste evne. Tim og jeg havde kun været kærester i lidt over et halvt år, før vi fandt ud af at jeg var gravid. Vores forhold, dengang, var meget nyt, spændende og stadig helt på det nyforelskede plan. Det var også fyldt med usikkerhed, justering ift. at være kærester og hvilke forventninger man har til hinanden. Gennem graviditeten blev det meget mere (misforstå mig ikke) seriøst og stabilt. Vi var selvfølgelig fra start klar over at det skulle være os, men det blev ligesom bekræftet og gjort stærkere af at vi nu var i gang med at skabe vores egen lille familie. Da vi så blev forældre til Elias tog vores forhold endnu et ryk. Det blev lige en tand mere solidt, ikke så meget slinger i valsen. Vores forhold nu er bundsolidt. Vi ved hvor vi har hinanden og vi er i en eller anden grad blevet rigtig voksne. Elias kommer altid først. I og med at vi er en familie nu, handler det heller ikke kun om vores forhold og lige dén del kan vi begge godt savne lidt. Den spontane og lidt mere løse tilgang til livet er blevet skiftet ud med ønsket om at skabe en tryg tilværelse, som Elias kan vokse op i. Dermed ikke sagt at vi ikke kan gøre ting spontant, men det sker sjældent med en lille dreng på knap 8 måneder. Så for at sige det mere opsummerende; vi er blevet mere voksne og forældre, vi elsker hinanden på en ny måde fordi vi har set nye og helt skelsættende sider af hinanden og så elsker vi begge det vi har sammen.

"Hvordan går det med din Candida-kur?" Det går godt, I guess. Jeg har været på den i en uge nu. For et par dage siden begyndte min hud dog at slå voldsomt ud, blive tør, rød, kløende og brændende, særligt ved øjnene, men også på hals og arme. Min behandler forsikrede mig dog om at alt er som det skal være, det er kroppen der udskiller affaldsstofferne, så jeg kan blive renset ud. Jeg skal fortsat drikke rigtig meget væske, tage mine kosttilskud og spise som kuren foreskriver. Det er egentlig okay og ikke fuldkommen forfærdeligt, som jeg havde frygtet, at leve uden sukker og næsten alle former for kulhydrater. Jeg vil dog sige at jeg er rigtig glad for at jeg ikke ammer Elias længere, da jeg har tabt 3 kilo og det ikke havde været foreneligt med at amme, ift. at holde mælkeproduktionen oppe. Jeg spiser mindre og jeg mærker bedre efter hvornår jeg reelt er sulten. Så jeg er fortrøstningsfuld og glæder mig utroligt meget til at se om det virker og om jeg får det bedre på sigt.

"Dit bedste råd til at huske sig selv når man er blevet mor?" Mit bedste og korteste råd; husk hvad der gør dig glad og giver dig energi, nu hvor du står i en hård og helt ny situation. Husk at I (som regel) er to forældre, så I kan være fælles om jeres baby. Hvis du og din partner har brug for at lave noget sammen uden baby skal I gøre det. Hvis du har brug for at træne alene, skal du gøre det. Har du brug for at tage drinks med veninderne, gør det. Men mærk efter, helt inderst inde og lad være med at gøre noget, der strider mod din mavefornemmelse. Derudover er jeg ikke den bedste at spørge, da jeg ikke sætter mig selv først når jeg stadig har så lille et barn. Det er ganske kort tid af dit barns liv at det har 100% brug for jer. Tid får man rigeligt af igen, når børnene er blevet større, så husk også at nyd at være lige midt i al nærværet og kærligheden.

"Havde du drømt om at blive mor i den alder du har eller hvornår havde det været ideelt for dig?" Det var ideelt for mig lige nu. I følge min optik kan man og skal man ikke tro at man kan planlægge sig ud af alt. Alt har en mening og sker når det skal ske. Med dét sagt så har jeg altid tænkt at jeg ville få mit første barn tidligere, men det er kun ud fra min alder jeg tænker. Da jeg var 21 var jeg ikke et sted i mit liv og med den partner, som jeg ønskede at få børn med. Så kort sagt er jeg glad for at det blev nu. Det føles rigtigt for mig og jeg har nok også haft godt af at blive et par år ældre og modnes mere før jeg fik så stort et ansvar, som et barn er.

"Hvordan har det været at skrive bachelor samtidig med at være gravid?" Det var egentlig okay. Hvis jeg kunne ville jeg nok helst have fået alle mine børn imens jeg var studerende. Økonomisk var det nok blevet lidt stramt, men jeg havde haft bedre tid og ikke en deadline for hvornår jeg skulle tilbage på arbejde igen. Men jeg var glad for at være gravid imens jeg skrev bachelor. Jeg var ret træt og sov nærmest fra kl. 19 og til morgenen efter, nogle dage, så derfor var det rart at jeg selv kunne planlægge en stor del af min tid. Man ved jo aldrig hvilken graviditet man får, så med dét in mente så synes jeg klart det var en kæmpe bonus at skrive bachelor undervejs.

"Har det på nogen måde påvirket jeres forhold - har der været bump på vejen netop grundet graviditet, hormoner osv?" Hvis jeg forstår spørgsmålet rigtigt, så ja. Det hele har påvirket vores forhold - graviditet, fødsel, hormoner, at blive forældre etc. Jeg synes at vi begge oplever at have fået et nyt syn på hinanden efter at have gennemgået det her sammen. Dette inkluderer naturligvis også bump på vejen, men jeg synes endnu ikke det har været bump/konflikter, som vi ikke har kunnet håndtere og arbejde os gennem. Jeg synes generelt også at vi har en rigtig god og åben kommunikation, så når der opstår problemer, og det gør der, så får vi redt trådene ud og finder en løsning på det sammen.

Tim indskyder lige fra sidelinjen at jeg var en del mere påvirket af hormoner under graviditeten og at jeg pludselig havde meget lettere fra tanke til handling. Jeg fik eksempelvis en aften, kl. halv elleve lyst til pære/banan-yoghurt og ville rigtig gerne have Tim til at gå i Netto og hente det til mig. Jeg plagede i femogfyrre minutter om det. Frygteligt hva'? Men hormoner lige på dén måde er jo helt normalt, ved vi jo godt allesammen ;)

"Hvordan forholder det sig med jeres familie - forældre og bedsteforældre osv?" Tim og jeg er begge skilsmissebørn, så der er bonusser hér og dér. Lad os starte med Tim. Tims far bor i Køge tæt på os, sammen med sin kæreste gennem mange år. Tims mor bor på Bornholm, sammen med sin kæreste. Begge Tims søskende (bror og søster) bor også på Bornholm, men lige i øjeblikket bor Tims søster på Sjælland grundet job. Alle Tims bedsteforældre er døde, men Tims fars kærestes forældre fungerer som ekstra bedsteforældre (og oldeforældre til Elias) og de lever heldigvis stadigvæk. På min side har jeg min mor, som er gift med sin mand, de bor i Ringsted. Min far bor i Haslev. Min ældste lillesøster bor i København sammen med sin kæreste. Min yngste lillesøster bor ved Holbæk. Af bedsteforældre har jeg nu kun min farmor tilbage. Min farfar lever, men ham har jeg ingen relation til. Min mormor døde i 2005 og jeg mistede i November 2018 min morfar.

"Har mange af jeres venner børn?" Desværre nej. Vi har virkelig få venner, der har det og det ærgrer os begge to ret meget. Det har jo betydet at vi nærmest er de første i vores tætte omgangskreds til alt det her hurlumhej. Det havde også været skønt med flere legekammerater til Elias, som han jo inden længe godt kan få god gavn af.

"Hvor stor er jeres bolig? Må vi snart se nogle billeder af den?" Vores bolig er 97 kvm og er en 3-værelses. Vi er (stadig) ved at få lavet nogle ting færdige i vores bryggers og har derfor kasser og en del rod stående rundt omkring. Det er egentlig årsagen til at jeg ikke har fået taget billeder til jer. Vi er så småt på plads, men elsker virkelig hele processen omkring at indrette sig, og vi har et par igangværende projekter herhjemme. Men jeg vil meget gerne vise billeder af vores hjem, eller måske en roomtour, hvis det var noget der er stemning for?


Jeg håber I synes det var spændende at læse med. Hvis der skulle komme flere spørgsmål skal I være velkomne til at stille dem herinde i kommentarfeltet, så kan det være at jeg laver et nyt indlæg med jeres spørgsmål... eller måske bliver det en video? Rigtig god aften. 

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229