Att bli övergiven

Igår satt jag med världens ångest, det var så himla obehagligt. Jag är livrädd för att vara ensam hemma under längre perioder.
Jag har aldrig fattat varför jag blir så ångestfylld när jag är ensam, men igår insåg jag att jag är fan livrädd för att bli övergiven.
Livrädd för att bli lämnad. För att bli bortglömd. Jag hatar det, för jag kan bli extremt sårad utav skitsaker.. få för mig grejer & pushar bort folk "innan dom pushar bort mig". Jag försöker att inte alltid agera efter mina känslor, men jag kan inte alltid styra över dom. Och detta kan ju faktiskt förstöra många av mina relationer. O då leder det ju bara till min största rädsla, att folk drar.
Jag tror att min uppväxt är en stor orsak till denna rädsla. Min mamma kunde helt plötsligt bara dra hemifrån och sen kom hon inte hem på många timmar. Vi barn blev ensamma hemma och jag var lika orolig varje gång. Många gånger kände jag mig bortglömd av henne. Jag var väldigt beroende utav henne, vilket såklart var påfrestande för henne.
När mamma gick bort så kom den här känslan igen, övergiven. Ensam.
Sen dess har den suttit kvar och gnagt. En konstant ångest...

Hur gör man för att "komma över" rädslan?


Caitlin ?

Gillar

Kommentarer

Pärla
,
Usch jag önskar jag hade några bra tips men jag har precis samma problem själv. Skrämmande.
ajeerf
ajeerf,
Vad jobbigt fina du. <3
nouw.com/ajeerf
Jag tror inte att man alltid kan komma ur känslor, men man kan lära sig att leva med känslan. Att man någonstans får acceptera att det här skrämmer mig och det är så jag funkar. Bara av det att du någonstans själv börjat förstå varför är ju ett sätt att du hittat varför. Jag har inga bra råd, men jag tror att enda sättet är att försöka acceptera och hitta vägar att klara känslan på <3.
www.saramadeleine.se
ajeerf
ajeerf,
Tack för din kommentar. Ja, kanske är det nåt man får lära sig med tiden. <3
nouw.com/ajeerf
Paulinarodhe
Paulinarodhe,
Ush vad jobbigt!! Har också ångest och klara inte vissa dagar att var själv. Men man måste helt enkelt lära sig och försöka ändå!
Trevlig blogg följer dig här nu 🌹❤️
nouw.com/paulinarodhe
ajeerf
ajeerf,
Sjukt jobbigt! Åh men tack så mycket, vad kul!<3
nouw.com/ajeerf
Yasminegill
Yasminegill,
Man får nog bara kämpa ♥️ kanske finns det någon hjälp att få om det tär på en för mkt. Jag tror att med hjälp blir det bättre. Du måste ju få känna en trygghet igen även om den blev förstörd när din mamma drog. Så du blir stark i känslan av att vara ensam . Kram
nouw.com/yasminegill
Elin,
Känner så väl igen ddet där! "stöta bort innan dom stöter bort mig". Hatar känslan att bli "lämnad" av vänner man trodde fanns - t.ex. Känns lättare på nåt vis när man är först med det, tråkigt nog.
soclosedecember.nu/
Yela,
Åh jag har också haft den rädslan till och från sedan jag var barn. Kunde inte alls vara ensam och var så otroligt rädd för att bli övergiven, hade alltid grov ångest & panikattacker så fort ex. min man gick till jobbet.. De är mycket bättre idag och idag uppskattar jag egentid. Jag satte mig i situationer gång på gång där jag tvingades utmana min rädsla och vara ensam. Under tiden jag var ensam gjorde jag saker för att tänka på annat, var otroligt jobbigt i början men blev lättare för varje gång & tillslut släppte rädslan❤️ Kan fortfarande i perioder bli orolig för ensamheten men kan Idag hantera känslan & den tar inte längre över mig. Jag tror man måste utsätta sig för sin rädsla för att kunna komma över den men jag vet att de är otroligt tufft❤️ Ta hand om dig vännen, kramar!
yela.se
ajeerf
ajeerf,
Tack så mycket för din kommentar, jag ska aboslut prova ditt tips. <3 <3 <3
nouw.com/ajeerf
misslindhe
misslindhe,
Jag känner igen mig där så mycket, jag känner med så ofta!
Tyvärr vet jag knappt hur jag hanterar det själv, oftast bryter jag ihop av tanken, så tyvärr kan jag inte ge så mycket tips till dig men jag skickar massa styrkekramar till dig <3
nouw.com/misslindhe
Ullie,
så jobbigt med sånt där tips kan ja inte men tror man ska försöka stärka sej själv o förtroendet så blir det bättre. när ja börjar känna mej så . då skruvar ja upp musik som js gillar o efter en stund går ja där o sjunger utan o tänka på et . men man behöver liksom distrera sej själv liksom kram
weberskold..se
Jessica
,
Ja denna rädsla har ja med att bli ensam, jag försöker att tänka att inte tänka så mycket och oroa mig för saker inte alltid så lätt men med tiden hoppas ja bli mer lugnare och Kuna bara vara i nuet ❤️
Hannas krypin,
Åh fina du! Vad jobbigt att gå runt med den känslan. Jag önskar att jag hade några bra tips för hur du kan hantera tankarna när de kommer. Kram <3
hannafialotta.blogg.se