Hej bloggen.

jag har äntligen fåt tillbaks mitt internet så att jag kan blogga. För ni som inte vet så hade mitt internet dött och jag kunde inte då publicera något inlägg alls.

Nu undrar ni säkert varför det står 15🎉 jag det ska jag berätta. Den 23 december fyllde jag 15 år och jag hade den bästa dagen fast jag nu var lite förkyld. Efter några dagar så var jag med mina vänner, vi var ute och åt en blandning av thai mat och sushi, bara så att ni vet att jag älskar sushi och thai mat asså det är så himla gott, ni som inte har prövat sushi eller thai mat ni måste bara pröva. Efter vi hade ätit så gick vi till Mall Of Scandinavia det är ett jättestort centrum där det finns skit mycket klädds butiker och mat affärer. Ja det var lite om hur min födelsedag de.

Men hallå nu är dt ju 2017, asså jag tycker att dem här åren bara rinner ut allt går så fort. Förresten hur har ert ny års afton varit (skriv ner i kommentarerna om hur ert ny års afton har varit). Jag firade ny års afton med min familj, vänner och kusiner jag hade det jättekul.

hejdå bloggen hoppas ni alla har ett gott nytt år från mig och glöm inte att skriva ner om ert nyårsafton.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 15 Readers

Likes

Comments

hej bloggen

jag är väldigt ledsen att jag inte har skrivit så mycket på tiden. jag har haft fullt upp den här veckan men jag lovar att jag kommer att skriva om hur det var och vad vi fick göra. så jag kommer att skriva mer imorgon.

hejdå och godnatt❤

Likes

Comments

Hej bloggen❤

Jag har fått en uppgift ifrån skolan om att jag skulle skriva ett\flera studietips, jag tänkte att jag skulle skriva det idag för att det  är söndag och det passar perfekt eftersom att det är måndag imorgon.

Så jag har tre tips till er som jag själv brukar använda för att klara mig i skolan 😉.

Det första tipset är hur att under vika att komma försent till en lektion.


1. Hålla koll på tiden, jag börjar klockan 09.00 imorgon och för att jag ska under vika att komma sent brukar jag vara i skolan när det ungefär är 15 minuter kvar tills vi börjar, för då hinner jag att hämta det material jag behöver och se till att det inte är nåt som jag glömt att göra och jag har tid att prata med kompisar. För att hålla mig i tid till andra lektioner gör jag nästan lika dant, men på vissa dagar har vi bara 5 minuters rast i mellan och då går jag direkt till mitt skåp och hem tar det jag behöver, för om jag bestämmer mig för att ta en liten rast kommer det att bli väldigt stressigt som gör att jag tar med fel bok eller att jag inte hinner att ta med material. Eftersom in min skola har vi något som heter frånvaro, om man kommer sent till en lektion kan man få sen ankomst men om man inte går på någon lektion alls kan man få frånvaro. Och allt det går på betyg. glömde nämna att man är frånvarande om man är på lektionen😉.

2. Att skriva ner saker son du behöver att göra på lappar som du sedan kan hänga upp eller lägga i en notebok. Det här är nästan som en kalender fast lite annorlunda. Som jag nu gör är att jag sätter upp lapparna på min vägg för det är lättare att komma ihåg att man har något att jobba med. Nu ska jag använda ett exempel som jag använder. Jag tar en lapp och skriver t.ex. Spanska glosor och när jag har tränat på glosorna så skriver jag klar på under eller på baksidan av pappret för att veta att jag har arbetet klart. ´´

3. Det sista men inte minsta är att markera med markerings pennor. Det som näst bäst brukar hjälpa mig att plugga till prov eller läxförhör är att markera det viktigaste i texten. Jag markerar det i texten som jag tycker är viktigt att veta och att kunna det brukar hjälp mig väldigt mycket. För då behöver du inte läsa igenom det som är lite onödig infomation.

jag hoppas att dem här tipsen har varit till bra hjälp och ni kommer att använda någon eller alla av dem här tipsen, det var allt från mig, jag är riktigt tröt nu så jag ska ta och lägga mig💤.


Godnatt❤💤

Likes

Comments

hej bloggen

Jag är så ledsen att jag inte kunde fortsätta skriva igår men nu ska ni få höra.

Igår så ringde jag till HM för att fråga om det fanns någon prao plats kvar, jag fick då ett svar som vart nej HM tog inte i mot praktik platser. Så jag tänkte att jag måste börja söka upp fler prao platser, det var inte så lätt för 4 av 5 butiker tog inte i mot prao plats. Men efter några timmar så tänkte ja att det var en butik som jag inte har ringt och kollat med, den butiken var Gina trciot.

Jag blev så glad när jag fick höra att på måndag nästa vecka skulle jag gå till butiken och prata med chefen, och hon ska kolla om det går att få fram en prao plats till mig. Jag är bara lite nervös inför samtalet på måndag, för tänk om hon säger att det inte got att skaffa en prao plats😁😓, men nu ska jag tänka positivt😌.

Så hur har min dag varit idag.

idag har jag bara haft en lugn vilodag, jag har legat i min säng kolla på en serie som heter The Fosters, den är väldigt bra det är en serie som jag rekommenderar, serien finns på Netflix. Jag har oxå druckit en kopp men kaffe ☕ som vart jätte god. Det är nog det som jag gjort idag da. Hoppas ni blev nöjda med inlägget.

godnatt❤🌙


Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det äntligen fredag wihoo. Det ska bli så kul att få sluta tidigt från skolan idag.
Vi har prao om exakt om cirka 2veckor det kommer att bli så kul. Det har varit ganska svårt för mig att hitta prao platser. Det som var svårt var vad ska man prao med och om platserna är lediga. Så idag har jag tänkt att gå förbi HM i centrum och fråga om dem har prao plats, jag hoppas att dem har plats. Jag kommer så klart blogga under prao så ni kommer inte att missa något. Det kommer att bli mycket bilder på kläder osv. Men idag kommer jag blogga mer om hur det kommer att gå för mig och om jag kommer att få prao platen
// vi ses snart 😘

Likes

Comments