GU, Försvarsmakten, Aldrig ge upp

Gårdagen tog oss till Rosenholm där vi hade utbildning i brandbekämpning. Vi hade såklart tur med vädret, vilket gjorde att regnet störtdök ner in i mina kängor. Så jag fick gå fram till 13:00 i dränkta skor samtidigt som isande vindar och snöblandat regn var min närmsta vän. Vi släckte dockor med filt och släckte brinnande föremål med brandsläckare.

Dem förevisade även i napalm. Hur illa det verkligen är, det kan verkligen ställa till med skada! Vi bytte därefter om och satte på oss mer plagg då vi skulle gå igenom en eldtunnel, där eldens lågor slog sig höga på sidor och tak. Kan tänka mig att mer kläder var av säkerhetsskäl, ifall vi skulle börja brinna så skulle det ta längre tid för elden att tränga sig in på huden. Jag fick be en kamrat klä på och av mig för mina händer hade frusit till den grad att jag inte kunde använda dem alls, ovasett hur mycket kraft jag försökte ge. Inte ens en knapp lyckades jag öppna själv - intressant och skum känsla att vara så "hjälplös" . Men vi alla kom ur den brinnande tunneln med livet i behåll!

•••

På eftermiddagen var det dags för fystester, där man skulle uppnå en viss poäng genom att genomföra några övningar för att kunna bli godkänd på GMU:s Strimma A. 

Multitestet började vi med;

Situps, minst 10st - jag maxade på 40st. Armhävningar, minst 8st - jag klarade 20st Armhäng, minst 15sek - jag klarade 56sek Rygghäng, minst 60sek - jag maxade på 2:40min Upphopp, minst 30cm - jag klarade 41cm

Totalt: 397 poäng av 500 möjliga.

Därefter bjöds det på ett beeptest. Springa 20m hit, 20m dit och hastigheten ökade med varje vändning, tror jag. Eller var det vid varje level? Hur som helst, minikravet var 7:8 och jag snubblade in på 9:2.

Summan av novellen, godkänt och en STOR förbättring på 3 månader, kul!

Slut.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments