Träning, Vägen in..

Ja, jag erkänner att jag gått in i en liten militär-bubbla. Mina tankar snurrar nästan bara kring det nu. Jag vill att det ska bli september, mer specifikt 18:e september. Vill sätta igång med mitt äventyr, mitt nya och annorlunda liv.

Men vi är fortfarande i juli och jag har 51 dagar till inryckning. Vilket jag ska utnyttja på allra bästa sätt. Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningarna att lyckas och göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag vill klara GMUn med känslan att jag verkligen gav allt, aldrig gav upp, att jag kämpade mig igenom de tråkiga, jobbiga och kanske hemska stunderna. För jag är fullt medveten om att de kommer komma.


20 dagar till infohelgen
51 dagar till inryckning


FOKUS!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Jag vaknade upp med en sån känsla att "nu jävlar ska jag sätta en pull up". Haft såna drömmar förut att jag lyckats med det eller gjort episka lyft men väl i boxen så förblev det drömmar.

Men inte denna gång!

Jag har varit så himla nära flera gånger nu att jag bara skulle sätta den, punkt!

Tog mig till boxen där jag värmde upp lite lätt innan jag skulle ge mig på stången. "Bäst jag filmar, OM jag nu lyckas!" - tänkte jag.
Första försöket gick inte hela vägen, men kände att jag ville ge det ett försök till. Vilade lite, skakade ur armarna, taggade till. Med hjälp av två spratteltag så satte jag den, hakan kom förbi stången = godkänt!
Jag hade precis gjort min första PULL UP, som jag krigat med och svurit över i 1års tid nu!

Likes

Comments

Vägen in..

Igår var det dags för inryckning för många. Nästa gång är det min tur, om exakt 55 dagar!
Biljetten till utbildningsplatsen (Blekinge flygflottilj) är bokad och jag kommer kliva av nervös men så förväntansfullKockumv Kallinge runt 09:30.

55 dagar, och allt jag tänker på nu är att jag vill vara i min bästa form till dess. Åtminstone kondtionsmässigt. Jag har väldigt höga krav på mig själv, det kan vara bra ibland men även mindre bra i vissa fall.

Milen på under 48 minuter och 2km på 10-11 minuter som de anser vara ett bra utgångsläge känns så långt borta. Även om jag kom in på 11:55 på 2 km så behöver jag springa 20sek snabbare. Det är väldigt mycket, hur ska jag lyckas få till min kondition och uthållighet55 dagar?

Inte nog med det, så vill jag kunna göra några ordentliga pushups och iallafall en eller två pullups till "The big day"!
Och någonstans få in tid för hederlig CrossFit...

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

När jag vaknade och slog på CF på tvn så blev jag sugen på att utmana mig med min första CrossFit Challenge i boxen. Jag vill ju så gärna bli grym i den här sporten så jag kan åka runt i Sverige och tävla och så småningom tävla i Europa. Sjukt coolt!


Sagt och gjort, så bokade jag in mig på utmaningen och vad för utmaning det är vet man inte förrän man är på plats - lite OPEN känsla. Världens bästa S var min coach och skrev upp på tavlan:

CINDY
Amrap 20 minuter
5 pullups
10 pushups
15 squats


Jag fick göra skalad version då jag inte bemästrar allt än. Blev jumping pullups och pushups på knä som "skalat". Jag hann med 12 varv, och det var otroligt tungt - armar.. vilka armar, vad är armar? Tror inte mina pushups på knä såg ut som de skulle mot slutet, skulle haft NO REP på halva passet. Men jag ger mig definitivt A for effort!


" When you know what's important

It's alot easier to ignore what's not. "


Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Jag tror ingenting kan motivera mig så mycket som sporten CrossFit gör. Allt från att följa CF-Atleter på Instagram till att kolla om och om på Games på youtube och filmerna Fittest on Earth och A decade of fitness!

Dem är superhjältar i verklighet!

Jag kände mig då inte som en superhjälte under kvällens pass! Vi tackar gudarna att det ej finns dokumenterat någonstans. Jag led, jag dog sakta inombords, jag stönade och frustade högt och alla fick allt höra hur jag verkligen led. Mitt ansiktsuttryck var som tagen ur en skräckfilm och fick dem att skratta. "Slappna av, le Sandra.."

Kvällens pass som fick mig att totalt dö:
”Hands up if you like burpees”
In teams of 3 - AMRAP 15min
P1, P2, P3 starts holding a plate each locked OH.
P1. starts by putting the plate on the floor and performs 1 burpee to plate, then picks up the plate OH again and then P2 dose the same followed by P3
* there must always be 2 plates in the air in order for the reps to count.


Lite besviken att jag inte pallade 10kgs plattan hela WODen och fick byta efter cirka 3varv till 5kgs samt att jag fullkomligen dog, och verkligen visade det.. det stör mig. Men det var så plågsamt att jag inte kunde fokusera på annat än "smärtan".  Nåja, jag återhämtade mig snabbt iallafall - alltid något antar jag. 

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Så, igår tränade jag i boxen. Kan inte säga det tillräckligt mycket, men Åh vad jag älskar det stället och människorna där! Kommer göra ont i hjärtat att lämna det och kommer sakna ihjäl mig.

Åter till passet som jag körde:

Power snatch + hang power snatch + OH squat

Här persade jag lite oväntat i OHS, det var en grym känsla! Därefter körde jag olika övningar för armarna, plankan X3 och sidoplankan X3. Övningar för lats och avslutade med stretching. Ett bra pass tycker jag allt!

Idag efter jobbet packade jag min ryggsäck med ca 10kg (svårt att veta exakt, då jag fyllde den med vattenflaskor, böcker och allt möjligt). Valde alltså att testa en tyngre marsch men kortare distans. Blev nästan 6km med en liten paus för grubblande och tänkande.


Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Idag kände jag för att träna på mitt vis, Sandras timma kan vi kalla den. Dock blev den nog mer två timmar men det blev ändå en bra träning med lite danspauser där emellan. Valde att träna på min favoritövning cleans!

Power clean + hang power clean + front squat

Följt av: Arnold press + dips & "pullups" + chins

På kvällen, runt 19:00 drog jag iväg på ännu ett konditionspass. En kort men brutal en på 2km, ville testa att slå gårdagens tid på 13:05 minuter. Slog tiden, kom i mål på 11:55 minuter. Hade snabbare tempo och känslan var att lungorna skulle explodera. Men tänkte hela tiden att det är max 13 minuter jag kommer lida - sen tar det slut.

Håll ut!

Låg sedan på gräset och andades rätt våldsamt och tungt. Var förmodligen tokröd i ansiktet och svettades likt en vattenspridare som spottade ut sina strålar. En kvinna på cykel kommer mot mig, stannar och frågar om allt är okej, att jag mår bra. Det gjorde mig så glad, att det finns folk som bryr sig och visar det! Kärlek till henne!!

Om än det var ett tydligt tecken på att min kondition/uthållighet måste slipas ordentligt!

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Låg i soffan, trött men inte sovtrött och rätt uttråkad. Kondition, ligger jag och tänker på. Jag måste träna upp min kondition/uthållighet inför inryckningen. Läste detta på försvarsmaktens hemsida om GMU:

"Du har ett bra utgångsläge om du klarar att springa 2 kilometer på 10 till 11 minuter."

Sagt och gjort, det var jag tvungen att ut och testa på en gång. Om än dagsformen var åt pipsvängen med knapp sömn, jobbig arbetsdag och rätt kasst matintag.

Jag kom in på 13min prick på 2km. Då bjöds det på skog i blandad terräng och nivåskillnader. Jag tycker ändå jag gjorde bra ifrån mig, och vet ni? - Det kan bara bli bättre, det kommer bli bättre!

Man blir bra på det man övar på!

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

36 dagar kvar till informationshelgen som tar plats på Blekinge flygflottilj, mitt blivande hem kommande året!

Men, det är hela 67 dagar till självaste inryckningen. Varför går tiden så långsamt??
Å andra sidan ger det mig två månader att verkligen toppa min fysik, specifikt kondition/uthållighet. Det är vad de flesta bloggar/forum tipsar om när det gäller "förberedelse för GMU".

Idag blev det dock ett styrkepass i boxen.

1x power clean + 1x push press + 1x jerk anyhow

Arnold press
Dips

20-40sec 3point plank of choice
Sidelying dumbbell external rotation

Hoppas på en bra sömn med minst 5h inatt så jag är pigg inför mina backintervaller imorgon eller åtminstone någon variant av kondition!

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Dagens träning var kanon och riktigt svettig!
Vi hade som vanligt en grym coach som för övrigt har riktigt snygga armar och tränar/tävlar i hinderbana - coolt!

Front squat 5reps 5 set
Här hade jag jättebra kontakt med musklerna, och hade bra jämt tempo. Jobbar mycket på form/teknik. Brände härligt i rumpan.

Single arm ring row 3set & 1KB C&J + 1 B.L w. KB in single arm OH pos. 3set
Kändes att jag hade tränat biceps dagen innan. Men kände mig stark trots det och använde en 16kg KB till C&J.

”The 30 Second Burn”
3 rounds of..
30 sec ballslams
30 sec rest
30 sec airsquats
30 sec rest
30 sec burpees
30 sec rest


Här skulle vi försöka komma ihåg hur många vi hann under varv 1 då vi helst inte skulle få lägre under varv 2. Sen var det all in på sista varvet där man skulle försöka klå de tidigare antalen - och jag lyckades att öka i samtliga med 1-2st ändå!
Därefter låg jag i en pöl av svett och försökte andas, riktigt jäkla jobbigt var det. Känslan efter man gått all in är då jäkla underbar

- Älskar den!

Likes

Comments