Vägen in..

Idag vaknade jag upp med sånt pirr i magen och en längtan! Motiverad upp till stjärnorna och alla planeter vi ej hittat än. 80 dagar till inryckning och jag är så redo att uppfylla min dröm. Sen vart det bär av därefter återstår att se, spännande!

Jag har så många fina personer runt mig som verkligen tror på mig och pushar mig (ni vet vilka ni är), det uppskattar jag enormt och betyder massor i mängder. Ni är guld värda!

Lägenheten är numera uppsagd, så en sak att bocka av från listan, skönt! Flytten går antingen 10september eller 15september - beror lite på hur allt faller in. Det är mycket som skall göras samma dag som jag lämnar Uppsala bakom mig, så det gäller för mig att planera ordentligt och få så mycket som möjligt gjort innan flytten. Min far kommer komma upp och hjälpa mig den dagen, tack underbara du!

Tåget är bokat inför informationshelgen i augusti, ännu en grej att bocka av på listan, kul!

Det händer verkligen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Träning

Sitter helt totalt slutkörd och tömd på energi och snaskar på jordgubbar! Vilken jäkla dag, jag kommer definitivt sova gott inatt!

Vaknade 07:00, på min semester skall det tilläggas. Kunde inte sova längre men ändå hängde jag kvar onödigt länge och tog mig ur sängen runt 09:00! Frukosten inhalerades och jag var redo för dagens konditionspass. Solen sken och jag fick en idé! Dra med mig min vän till Fjällnora, köra ett pass där för att sedan belöna oss med sol och bad!

Hon var game, så vi begav oss strax innan 12:00. Tack vare hennes sällskap och pushande så gjorde jag återigen ett "pers" med att springa mitt längsta utan uppehåll. Mycket sitter i huvudet!

Efter totalt 6km varav 3km i motvind var jag nästintill död och OJ vad skönt det var att kasta sig i sjön för att svalka sig. Sen stod det styrkepass på kvällschemat och det var med tunga, trötta ben jag gjorde utfallssteg (bakåt) med skivstång varvat med pullups i ringar. Där gjorde jag negativa, för har fortfarande inte bemästrat pullups än!

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

“Winning here is a conscious decision.
Make up your mind whether you want to pass - or choose to fail.

Just prove to your body through your mind that you can push yourself further than you thought possible. Whatever you have to do, just find an excuse to win.

- Keep going."

Exakt så!
Jag kan mer än jag tror, måste bara komma ihåg det. Vilket bevisades igen idag under träningen där jag persade i mark med +5kg. Min 1RM är numera 85kg och det känns stabilt! Kan jag dra tresiffrigt innan jag flyttar?

Och bevisades ännu en gång nu på kvällen när jag tog mig ut på en joggingtur trots lusten inte var där. Sprang mitt snabbaste och längsta utan uppehåll enligt "runkeeper"-appen!

Jag tror jag finner det lättare att pusha mig själv när jag vet vad det hänger på. Varför jag gör det, med ett kristallklart mål. Jag tränar inte enbart för inryckningen, jag tränar för livet. Jag vill och kommer bli en soldat man kan räkna med, i alla lägen! I got your back Soldier!

Likes

Comments

Träning

Känslan jag bär runt på är otrolig!

Att vakna upp 10:40, när jag annars går upp senast 08:00 på en ledig dag. Då vet man att kroppen behövde extra sömn. Trots sömnen var kroppen fortfarande tung och helt slut efter en nästan 40 timmars jobbhelg men tog mig ändå till boxen och krigade - underbara älskade box.

Riktigt grymt träningspass som coach tagit fram för idag. Front squats, wall walks och annat härligt som stärker och bygger en stark kropp. En mysig WOD att runda av med där jag utmanade mig med att ta tyngre vikt i OH backward lunges.

Det är förmodligen knäppt i en dels öron, men jag finner det så himla motiverande för mig att se militär-filmer likt Lone survivor (alltid gillat såna filmer och just den berör mig på något sätt. Älskar den!) Tears of the sun är grym med. Och att spana in olika militär-konton på instagram. Eller på alla starka CrossFit-kroppar! Att se och höra folk som brinner för något, som är så passionerade att det bara glöder om dem, drivet dem har!

Likes

Comments

Vem är jag?

Jag är en jäkligt cool och halvknasig brud, en riktig teaterapa i rätt sällskap. Älskar träning, mer specifikt CrossFit. Jävlar, vad jag vuxit tack vare CF som jag introducerades för, för ungefär 1 år sedan. Bara att kliva in i boxen själv, okänd mark med främmande människor var stort nog för den dåvarande Sandra som gärna stannade i sin trygga ruta. Bästa året i mitt liv! Och havet(!), jag älskar havet! Kasta mig i vågorna och "body surfa" tillbaka mot land.

Jag är en väldigt rastlös själ och sitter gärna inte still. Älskar mat och äter mer än gärna kött varvat med choklad. Fyller år 22 september ifall ni känner för att gratta mig! Är lika kär i mina tatueringar då jag gjorde dem som nu, dem bringar fina minnen.

Och se nu!
Har varit med på min första tävling i CrossFit, klubbmästerskapet. Även om jag kom sist i alla grenar kände jag mig som en vinnare. Gjorde ändå ett PR i 2RM. Det fick mig att faktiskt våga ta tag i en dröm som jag haft länge - att söka till GMU och ge allt och kämpa mot att bli soldat. 

Jag blir tokröd i ansiktet för minsta lilla (alltid blivit) men rycker på axeln, det är en del av mig och inget jag styr över. Plus att jag har tagit körkort!

Fan, vad jag är ball!

Likes

Comments

Vägen in..

Det är en hel del förberedelser och måsten inför inryckningen. Måste planera så gott det går, då jag gillar struktur och ordning. Jag vill ha så mycket koll på läget som jag bara kan, tills jag lägger mitt liv i mina befäls händer. Fan så jag längtar nu!

Säger upp lägenheten, säljer av möbler och flyttar från Uppsala runt 10-12 september, vilket bara det är galet. Bott här bra länge nu. Men går allt bra så kommer jag nog inte tillbaka igen, men som jag känner nu är orten inte den viktiga. Utan vad jag har för arbetsuppgifter och att jag trivs! Kommer bo hos far i Småland dagarna innan inryckningen. Oj, så nervös jag blev nu när jag skriver detta. Det händer verkligen!

Likes

Comments

Vägen in..

Jag är så otroligt glad att jag tar det här klivet!

Hjärtat skriker JA, rätt beslut Rekryt Wiksten!
85 dagar till inryckning och jag längtar verkligen!
85 dagar att slipa på min fysik. Jag kommer vara i mitt livs bästa form den 18 september. För min skull som blivande soldat samt för min plutons skull!

Mina förberedelser för detta är att fortsätta med min älskade CrossFit men lägga till minst två löprundor i veckan där jag utmanar mig på olika vis men i lagom stegring så jag inte drar på mig benhinneinflammation osv.

Springa längre sträckor, intervaller, backträning och ska dessutom efter att jag varit en sväng uppe i Dalarna ta med en ryggsäck hem och lägga vikter i den och ut och marschera för att få in känslan, som en soldat som är på marsch i full utrustning. Förbereda mig och min kropp inför vad som komma skall! Även där stegra långsamt med vikterna och längd på marsch.

Likes

Comments

Försvarsmakten, Vägen in..

Rekryt Wiksten rycker in 18 september till F17, Blekinge Flygflottilj!

Först ut är jag inbjuden till en introduktionshelg i augusti där jag får träffa och lära känna mina befäl, kompanichefen och de andra rekryterna!

Jag är så sjukt glad att jag vågar kasta mig ut i det okända och följer min dröm, som legat på hyllan i några år och dammat!

Nedräkningen har börjat och jag kan inte hjälpa att le medan jag skriver detta. Vilket jävla äventyr jag skall ut på! Jag är glad att jag känner några i försvarsmakten så jag kunnat bolla mina tankar och funderingar med dem.

Jag vet att jag är ämnad för så mycket mer.

Likes

Comments

Försvarsmakten, Vägen in..

Mot rekryteringsmyndigheten för att bevisa att jag har vad som krävs. Mest nervöst var nog att ta mig till Stockholm och hitta fram till Värtahamnen. GPS åkte fram en kort stund för att inte gå vilse i Finlandsparken(?).

Framme! Me and the boys! Åldrarna var 20-24 och jag, fru tant på 28 stadiga år.

Allt började med ett begåvningsprov, eller det bestod av 10 prov. Därefter blev jag kallad till psykologen där vi hade samtal i 1h. Pratade så mycket att halsen blev alldeles torr och jag höll på att dö av torrhosta och tårarna rann!

Därefter gick allt rätt snabbt. Hörseltest, syntest, färgseende. EKG, blodtryck och allmän hälsokoll. Ryggen kollades och händer och fötter undersöktes.

Muskelstyrkan mättes i en ISOKAI-maskin och konditionen som skulle sätta graden för min fysiska arbetsförmåga testades.

Avslutningsvis träffade jag en militär som var yrkesvägledare och skulle hjälpa mig att välja riktning utefter mina önskemål och tankar men även mina testresultat. Just den befattningen jag var inne på fanns ej att välja denna gång, men viktigaste för mig som jag känner (och som han med uppfattade det efter jag babbla på) är att få in en fot inom flygvapnet. Sen om jag jobbar på marken och blir hundförare som är en stor önskan eller om jag blir pilot av något slag återstår att se. Eller varför inte Officer?! Det skulle jag passa som!


Summan av novellen; Beslutet ligger i mina händer! Jag har, om jag vill blivit antagen med inriktning mot Blekinge flygflottilj i Ronneby. Så mitt liv kan komma att ändras helt den 18 september!

Likes

Comments