USKO UNELMIISI

Usein ihmiset luovuttaa liian helposti asioista jotka on niille oikeesti tärkeitä. Mä tiedän kyllä erittäin hyvin sen tunteen, kun tuntuu että onks tässä enää edes mitään järkeä? Turhauttaa ja surettaa niin paljon. Usein unelmat on sellaisia joita ei ehkä ensimmäisellä yrityskerralla saavuta ja se jos joku kasvattaa ihmistä. Varsinkin mä kärsimättömänä ihmisenä oon näiden parin vuoden aikana kun oon mun omaa unelmaani tavoitellut, kasvanut erittäin paljon. Oon kuitenkin sitä mieltä, että jos jaksat tehdä töitä sun unelmien eteen ja oikeesti uskot niihin, se kyllä palkitaan ennemmin tai myöhemmin. Ja vaikka susta tuntuis nyt ton lauseen luettuas että mä puhun ihan potaskaa, niin jossain vaiheessa tuut tajuamaan että sunkin tekemä työ palkittiin. Munkin oli aluksi vaikea uskoa siihen, kunnes aika näytti että niin se vaan on. Ja vaikka tuntuiskin siltä et helpompaa ois luovuttaa ja lopettaa unelmien tavottelut, niin älä tee sitä. Se jää ihan varmasti harmittamaan myöhemmin. Sulla on kaikki maailman aika tavoitella sitä unelmaa!

Mun suurin unelma melkeimpä aina on ollut päästä opiskelemaan luokanopettajaksi. Mä kirjoitin viime vuonna tämän tekstin, kun en päässyt toisellakaan yrittämällä opiskelemaan siksi. Nyt kun luen sitä uudestaan läpi, siitä huokuu se hirveä olo mikä mulla tollon oli. Tuskimpa tuun koska unohtamaan niitä fiiliksiä. Mä kävin tuolloin ihan pohjalla omissa ajatuksissani ja siinä että mä oon huono ja en kelpaa mihinkään, en sovellu opettajaksi siinä se. Oon kuitenkin niin ylpeä itsestäni, koska mä pääsin noista ajatuksista yli ja tänä keväänä hain jälleen uudella energialla luokanopettajaksi. Ja tein sen just siksi, että mä uskon mun unelmiini enkä luovuta. Tehkää tekin niin!

Tänä vuonna pääsin jälleen haastatteluihin, kuten varmasti moni mun blogia lukenut tietää. Kun tulokset tulivat, oli se jälleen musertavaa. Varasija 12. Olin tuolloin juuri mun äidin ja siskon kanssa kaupoilla ja autossa sitten itkin mun epäonnistumistani. Tiesin, että toi varasija oli tosi kaukainen, että en ikinä tulisi pääsemään kouluun siltä varasijalta. Kuitenkin salaa toivoin että jokin ihme tapahtuisi. Pikku hiljaa ne varasijat alkoivat kuin alkoivatkin liikkua ja noin kaksi viikkoa sitten olin varasijalla 2. Kuitenkin siihen ne sitten jumittautuivat pitkäksi aikaa ja loputkin mun toivon rippeet hävisivät. Monen monet itkut tulosten julkaisun jälkeen tuli kyllä itkettyä ja mietein että mitä ihmettä mä teen ja miten jaksan taas sen saman rumban ensivuonna. Monet kyselivät että miten mun kävi ja oli sitten tosi kiva sanoa että taas jäin ulkopuolelle.

Tämän viikon tiistaina tapahtui kuitenkin jotain uskomatonta. Heräsin niin kuin ihan kaikkina muinakin aamuina ja selasin heti ensimmäisenä yön aikana tulleita viestejä ja instagramia. Sähköpostissakin näkyi yksi tullut viesti. Aattelin että taas joku typerä mainos. Menin kuitenkin katsomaan sen ja vastoin kaikkia odotuksia siellä luki että sinulla on opiskelupaikka vastaanotettavissa. Tuijotin kännykän ruutua hetken ihan jähmettyneenä ja epäuskoisena kunnes puhkesin ihan hillittömään itkuun. Kerrankin ne oli onnenkyyneleitä! Musta tulisi sittenkin opiskelija ja vielä OKL:ässä. Mun unelma toteutuisi sittenkin. Ihan uskomatonta. Soittelin ihan hysteerisenä mun kaikille ystäville ja perheelle ja kaikki oli niin onnellisia mun puolesta. Vitsit sitä fiilistä!!

Tän mun tarinan jakamalla haluan oikeesti valaa uskoa kaikkiin niihin, jotka ei oo vielä unelmiaan saavuttanut. Oli se sitten juurikin se koulupaikka, tietyn työn saaminen tai ihan mikä vaan muu juttu. Olipa unelma sitten pieni tai suuri, niin usko siihen ja tee sen eteen töitä niin kauan kunnes saavutat sen. Älä oikeesti luovuta koskaan. Mä meinasin luovuttaa mun suurimman unelman suhteen ja miettikää jos oisin luovuttanut enkä olisi enää tänä vuonna hakenutkaan tonne kouluun. Silloin ei ainakaan olisi ollut mitään mahdollisuutta saavuttaa sitä unelmaa jonka nyt saavutin. Ja vaikka mä saavutinkin sen vasta varasijalta, se on silti yhtä arvokas. Sillä reitillä mitä kautta saavutat sen sun unelman, ei oo mitään väliä. Niitäkin on monia.

Se työ mitä teet sen unelman eteen ja ne monet yrityskerrat ja pettymykset ei haittaa enää siinä vaiheessa kun vihdoin saavutat sen sun unelman. Ja voin sanoa, että se on varmasti sen kaiken arvosta! Ja mulle ainakin tää odotus ja pari vuotta toi niin paljon hyvääkin elämään. Paljon uusia kavereita, ihanan työvuoden, avoimessa opiskelua ja tärkeitä kokemuksia. Omia unelmia tavoitellessaan voi samalla saavuttaa niin paljon muutakin! Ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka en olisi nytkään päässyt kouluun, olisin hakenut sen neljännen kerran sinne ja vaikka viidennenkin. Kaikesta selvitään ja sieltä noustaan aina. Uskokaa siihen ♥

Mä haluan vielä kiittää ihan äärettömästi mun perhettä sekä kaikkia ystäviä jotka on tukenut mua tässä unelman tavoittelussa ja juhlineet ja olleet onnellisia mun kanssa kun se toteutui. Ootte korvaamattomia! Muistakaa te muutkin tuketua teidän läheisiin, se helpottaa kummasti. Niin ja kiitos tuhannesti kaikista onnitteluista! Tän onnellisempi en vois olla.

Millaisia unelmia teillä on? Ootteko saavuttaneet niitä jo vai teettekö vielä töitä niiden eteen? Kertokaa kaikki!

Postauksen kuvat on jälleen ottanut ihana Emilia ja kiitokset kuvissa näkyvistä kukista kuuluu myös hänelle ♥ Kuvien maksimekko taas löytyy New Yorkerista.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sanna / Pancake Palace,
Onnea ihan sikana koulupaikasta! Kyllä se kova työ vaan kannattaa <3 ja aivan ihana oli lukea tätä postausta, tuli niin hyvä mieli!
pannariblogi.blogspot.fi
Emmikristiinan
Emmikristiinan,
Sä ja mä ei luovutettu, vaan jaksettiin tehä unelmien eteen töitä 😍 oon niin onnellinen sun puolesta ja susta tulee kyllä ihan huippuope aivan varmasti❤ ystävät on aina tukena tilanteessa kun tilanteessa!!
nouw.com/emmikristiinan
sannialina,
Hurjasti onnea opiskelupaikasta! ❤️ Ihanaa kuulla, et pääsit haluamaasi paikkaa! Muistan sun viimevuotisen postauksesi ja samaistuin todella hyvin siihen - toista kertaa kauppikseen hakeneena, tuntui todella masentavalta, kun taas tuli hylky. Nyt mä oon kuitenkin onnellinen nykyisessä opiskelupaikassani ja oon iloinen, etten sinne kauppikseen päässyt! 😃 Onnea alkaviin opiskeluihin!
sannialina.blogspot.com/
LoveKatariina
LoveKatariina,
Ihan super paljon onnea opiskelupaikasta ja tsemppiä alkaviin opintoihin! ♥
nouw.com/lovekatariina
ainoaxberg
ainoaxberg,
Onnea vielä opiskelupaikasta! Oot niin paikkasi ansainnut❤️
nouw.com/ainoaxberg
NennaKalsi
NennaKalsi,
Ei vitsi, onnea sikana!! Ihanat kuvat myös susta ❤️
nouw.com/nennakalsi
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihana mieletöntä Aino! Oon niin onnellinen sun puolesta ♥ Oot todellakin ansainnu ton paikan :-*
nouw.com/stepstoselflove