MUN TYÖHISTORIANI

Bongasin @JANINAKOSKENNISKAn blogista hauskan postausidean, jossa bloggaaja kertoo omasta työhistoriastaan. Musta sitä oli niin mielenkiintoista lukea, että päätin toteuttaa sen itsekkin. Tää kun on asia, josta en oo paljoakaan teille koskaan kertonut. Tietysti hirveästi töitä en oo ehtinyt tehdä, kun oon kerran vasta 20-vuotias. Kirjoitin keväällä 2016 ylioppilaaksi, ja vuodet ennen sitä vierähtikin lähinnä kouluun keskittyen.

Kahdeksannella luokalla meillä oli työelämään tutustumisen jakso, niinkuin varmasti monella muullakin. Mä olin sen kaksi viikkoa seurakunnan kerhoissa, joka sitten poikikin mulle mun ihan ensimmäisen oikean työpaikan, josta maksettiin palkkaa. Mä aloin vetämään kerran viikossa lapsille kokkikerhoa yhdessä muutaman muun nuoren kanssa. Kerran viikossa pari tuntia työntekoahan ei ole juuri mitään, mutta mulle se oli erittäin sopiva alku työelämälle ja opin siitä erittäin paljon. Mä en muista ollenkaan kuinka monta vuotta tätä hommaa tein, varmaan ainakin neljä ja olisin jatkanut pidempäänkin, ellei olisi tullut muuta.

Muutamia vuosia ton kokkikerhon alottamisen jälkeen, aloin myös vetää mun siskoni kanssa lapsille sählykerhoa. Tätä en kyllä tehnyt muistaakseni kuin ehkä vuoden, sähly ei kuitenkaan oo sen mun juttu. Kummasti melkeimpä mun kaikki työt on liittynyt lapsiin tai nuoriin jo alusta alkaen! Myös mun rippikouluni jälkeen kouluttauduin isoseksi ja muutamana kesänä olin isosena niin rippileireillä kuin lastenleireillä. Kyllä kai se lasketaan työnteoksi, kun siitä palkkaakin sai! Ainakin ihan työstä se kävi, haha :D.

Noita kaikenlaisia pikkuhommia puuhailinkin sitten siihen asti kunnes täytin 18-vuotta. Mulla oli ollut jo pitkään kova halu muuttaa poikaystävän kanssa yhteen ja äiti ja iskä sanoivat, että siitä vaan, mutta työpaikka ja rahaa pitää olla. Niinpä alkoi kova työn metsästys varsin pienellä kokemuksella ja koulutuksella. Sain kuin sainkin paikan siivoojana kesäksi ja me päästiin muuttamaan. En ois ikinä uskonut että siivoojan paikasta voi olla niin onnellinen! Siivosin erilaisia tehtaita, kauppoja, toimistoja ja kaikenlaisia paikkoja vuonna 2016 toukokuusta syyskuun loppuun.

Olin hakenut tuolloin vuonna 2016 ensimmäisä kertaa kouluun, mutta eihän se paikka sieltä auennut. Siivous hommien loputtua, mä menin työkkärin kautta esikouluun työkokeiluun. Se kesti puoli vuotta ja mä niin nautein joka hetkestä kun siellä töitä tein. Tän työkokeilun kautta sainkin sitten ihan oikean työpaikan samaiselta eskarilta. Musta tuli erään lapsen henkilökohtainen avustaja. Siinähän mulla sitten vierähtikin eka välivuosi!

Kesän 2017 tein taas siivoushommia samassa firmassa jossa olin aiemminkin ollut. Kesän aikana sain myös tiedon, että koulupaikka jäi jälleen saamatta. Mulla ei ollut kuitenkaan mitään hätää, koska onnekkaasti mulla oli töitä vuodeksi eteenpäin. Tää lapsi jonka avustaja olin ollut edellisenä välivuotena, siirtyi nyt ensimmäiselle luokalle ja mä jatkoin sitten hänen kanssaan työskentelyä koko vuoden. Tämän lisäksi olin aina iltapäivisin tällä samalla koululla iltapäivätoiminnassa, johon siis osa lapsista jäi hoitoon koulun jälkeen, kunnes vanhemmat pääsivät töistä. Vitsit että mulla on edelleenkin ikävä tätä työpaikkaa ja työporukkaa!

Nyt on kuitenkin aika jättää hetkeksi työjutut taakse, sillä noin viikon päästä mä alotan taas pitkästä aikaa koulun. Niin siistiä ja kivaa vaihtelua, vaikka tohon mun edelliseen työpaikkaan oisin mielihyvin jäänyt! Saa nähdä mitä keksin ensi kesäksi tai saanko nyt koulun ohella jotain sijaisuuksia tai muuta. Muuten aion kyllä ihan täysillä keskittyä koulunkäyntiin!

Millaisia töitä te ootte ehtinyt tehdä tai teette tällä hetkellä? Ja kaikki bloggaajakolleegat joita vähänkin kiinnostaa tällaisen postauksen tekeminen, niin tehkää ihmeessä! Mä lukisin niitä tosi mielläni.

---

ASU

Paita - Gina Tricot

Hame - Kirppis

Aurinkolasit - Junkyard

Kengät - H&M


Kuvat: Emilia

♥♥♥ Aino

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sanni Miettinen,
Itsekin olin isosena pari kesää ja ensimmäiset oikeat työt olen ollut Kuopio-Varkaus Emotioneissa 😃 Pari kesää myös ollut kosmetologina hoitolassa sekä alan työssäoppimiset lisänä listaan 😊 Sulla on ollut hyvin töitä ja kuulostaa tuo lasten ja nuorten kanssa työskentely ihan sulta!!
www.sanniijuliaa.blogspot.fi
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Ihanaa että tulit kertomaan sun omasta työhistoriasta, paljon oot säkin jo kerennyt tekemään! Kosmetologin työt kiinnosti itseäkin nuorempana, mutta työt lasten ja nuorten parissa vei 😃 Se tosiaan on mun juttu!
nouw.com/ainokaisar
jenniseveriina
jenniseveriina,
Arvostan kyllä sun kaltaisia tyyppejä, jotka tekee lasten ja nuorten kanssa hommia! Itsekin olin tänä keväänä kuukauden päiväkodissa töissä ja selvisin ihan hyvin, mutta ei ehkä siitä tule ammattia 😃
nouw.com/jenniseveriina
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Kiitos niin paljon!! 😊 Ainakin sä oot nyt kokeillut sen, niin tiedät ettei oo sun juttus. Peukut siitä, että rohkenit lähteä kokeilemaan!
nouw.com/ainokaisar
stepstoselflove
stepstoselflove,
Tää on oikeasti kyllä ihan hullun hyvä postausidea!! Voisin itekkin toteuttaa tän 😎 Oot kyllä menossa opiskeleen niin oikeeta alaa Aippa<3 Oot tommonen ihana ja hyväsydäminen lasten kanssa touhuaja<3
nouw.com/stepstoselflove
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Joo hei toteuta ihmeessä, odotan todellakin innolla! Ja kiitos ihana, tuli niin hyvä mieli tästä kommentista ♥ Parasta, että muutkin on huomannut että sovellun alalle.
nouw.com/ainokaisar
Elli,
Nää kuvat on niin ihania!!<3 Mustakin tää postausidea on aivan mahtava ja vaikutat ihan superahkeralta tän perusteella 😊
www.ellileppiniemi.fi
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Voi kiitos Elli, ihana kuulla! ♥
nouw.com/ainokaisar
NooraMaijaKatariina
NooraMaijaKatariina,
Tää pitää ehdottomasti toteuttaa itekin! 😍
nouw.com/nooramaijakatariina
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Toteuta ihmeessä, lukisin kyllä tosi mielelläni!! 😊
nouw.com/ainokaisar