21 KUVAA VUOSIEN VARRELTA

Lupasin postauksessa jossa kerroin teille vähän mun synttärijuhlista että tuun vielä lokakuun aikana julkaisemaan teille vähän spesiaalimman synttäripostauksen. Tää tulee nyt tosiaan aikalailla myöhässä, mutta mun mielestä parempi myöhemmin kuin ei milloinkaan! Kuten jo varmaan otsikosta huomasittekin, tuun jakamaan teille 21-ikävuoden kunniaksi 21 kuvaa mun elämän eri vaiheilta. Mä oon itse ainakin niin innoissani tästä ideasta että aloitetaan heti!

Mulla ei oo mitään hajua minkä ikäinen oon tässä, ehkä 3-4 vuotias? Voi mennä kyllä aivan metsään tää veikkaus ja kohta saan äidiltä viestiä että et todellakaan ole tuon ikäinen, haha :D Mä en harmikseni löytänyt julkaisukelpoista kuvaa jossa olisin ollut ihan ihan pieni ellei sitten käynyt niin, etten vain tunnistanut itseäni.. Mutta kuten kuvastaa näkyy, jo pienestä asti on ollut hauskaa!

Mulla on tosiaan mua vähän yli vuoden nuorempi sisko ja meidät puettiin ilmeisesti aika usein samanlaisiin vaatteisiin! Itsehän olen siis kuvassa vasemmalla ja Anniina oikealla. Ja noh, mun mielestä ollaan oltu tosi sellaset tavalliset siskokset, välillä ollaan tapeltu ja huudettu niin kovaa kun lähtee ja välillä taas ollaan oltu parhaita kavereita ja leikitty kaikki leikit yhdessä. Tämä siis lapsena, nyt onneksi on jo tasaisempaa! Ollaan jaettu yhteinen huone ja pienempänä meillä oli myös paljon yhteisiä kavereita. Täytyy kyllä sanoa että mulla oli ihan superhyvä lapsuus!

Näitä kuvia jossa ollaan mä ja Anniina kahdestaan tekemässä jotain löytyi kyllä ihan pilvin pimein! Oli jo hieman vaikea valita mitkä kuvat haluaa julkaista ja jotain täytyi karsia pois. Mä rakastin pienenä (kuten ehkä vähän edelleenkin) kaikkia mekkoja ja tanssiasuja. Mitä pinkimpi niin sen parempi! Ties mitä tässäkin kuvassa ollaan jälleen leikkimässä. Meidän lempiasuihin kuului myös muovipussit joihin oli tehty käsille ja päälle reiät.. Muistaako teistä moni juttuja lapsuudestaan? Siis kun ootte olleet alle kouluikäisiä. Mä muistan paljonkin, mutta tietysti kun puhutaan jostain ensimmäisistä ikävuosista, niin ei oo kyllä oikein mitään muistikuvia :D

Tonttuilemassa! Pakko sanoa, että musta tuntuu että äitillä on vieläkin tallessa toi joulukoriste, joka mulla on kädessä ja se taitaa vieläpä joka joulu koristaa meidän taloa olemassa olollaan. Tästä samasta tilanteesta oli myös kuvia, jossa oli mä ja mun kaksi isoveljeä sekä Anniina. Tosin sen jälkeen meidän perhe on kasvanut vielä kahdella lapsella. Ja edelleenkin kun meidän perhe lähettää joulukortteja, niitä koristaa me kaikki lapset!

Sitten hypätäänkin mun eskariaikaan. Tässä kuvassa oon siis 6-vuotias. Hassua miten mä edelleenkin muistan esimerkiksi ton meidän tekemän kynäpurkin sekä mun kaulassa roikkuvan kirsikkakaulakorun. Muistissa on myös tuo meidän eskarikirja, joka hiukan näkyy tuossa kuvassa. Eskarissa tutustuttiin Empun kanssa ja siitä lähtien ollaan oltu parhaita kavereita! Muistan miten jo ekarissa pelleiltiin päiväunihetkellä ja huijattiin meidän ohjaajia että mukamas nukutaan. En kyllä usko että se olisi koskaan mennyt läpi..

Tämä kuva on otettu 2005-2006 väliseltä lukuvuodelta eli olinkohan sitten noin yhdeksän vuotias. Tuonkin kaulakorun mä muistan niin selkeästi!! Meillä kyllä taisi olla se pitkään tallessakin. Kuten huomaatte, mä oon ollut pienestä asti ihan blondi ja mun hiukset on ollut tosi pitkät, kunnes sitten tuli joku trendi että kaikkien piti leikata hiukset lyhyiksi. Vähän kyllä kaduttaa, sillä enää aikuisiällä mun hiukset ei oo kasvaneet kovinkaan pitkiksi. Tässä kuvassa ne on vielä saparoilla, joten todellista pituutta ei edes näe.

Jos et nyt ihan väärin muista, tää kuva on kuudennenluokan koulukuva. Kaulassa keikkuu Abreu koru, joka kertoo siitä että olin tuohon aikaan ihan hullu Anna Abreu fani! Kierrettii Emilian kanssa laivakeikoilla, kauppakeskuskeikoilla ja oikeastaan kaikilla mahdollisilla keikoilla mihin vain suinkin päästiin. Mun huoneen seinät oli jopa vuorattu Anna Abreun kuvilla. Toi otsatukka on aivan järkyttävä enkä tajua et miksi, oi miksi mä oon ikinä edes mennyt leikkauttamaan itselleni tollasen! Noh, virheestä viisastuneena mulla ei ole ollut tuon jälkeen otsatukkaa. Mutta vitsit että mä näytän tässä vielä niin pieneltä!

Mun ala-aste aika oli ylipäätänsä tosi kiva. Kävin sen pienessä kyläkoulussa ja mun koulumatkakin oli alle kilometri. Kaikki tärkeimmät kaverit löytyi ihan läheltä ja samasta koulusta! Oon ollut aika kiltti tällön, lukuunottamatta kaveridraamoja joita mun mielestä syntyy aina enemmän tai vähemmän tyttöjen kesken. Tottakai kaikilla piti olla se oma "bestis" ja oivoi sitä draamaa jos joku toinen olikin sen sun bestiksen kanssa. Vasta seiskalle siirryttyä mä aloin oikeastaan tutustumaan muihinkin, kuin omiin koululaisiin.

Ja tässä se nyt on - mun seiskaluokan koulukuva! Tää on aivan järkyttävä, mutta pahinta tässä on se että tää ei todellakaan oo edes pahimmasta päästä seiskaluokan kuvista. Täytyy myöntää, että me oltiin meidän silloisen kaveriporukan kanssa aikamoisia pissiksiä (kuten silloin sanottiin). Tuollaiset H-takit piti olla kaikilla ja jos sulla ei ollut sitä, et ollut cool. Silmän sisänurkka piti laittaa täyteen valkoista kajaalia ja kulmiin piti nyppiä kolo. Voi huhhuh mitä menoa toi on ollut, nyt kun jälkeenpäin ajattelee! Ja siis mulla oli aina etuhiukset tohon tyyliin laitettuna kun tässä kuvassakin.

Ja jälleen tuttu H-takki päällä! Tässä mun mielestä ollaan kuitenkin ehkä päästy siitä pahimmasta "pissis" vaiheesta ohi, oon jopa ilman meikkiä tässä. Saran kanssa oltiin tosi hyviä kavereita koko yläasteen ajan ja meistä löytyy melkeimpä kaikenlaisia kuvia, tää oli ehkä niistä se julkaisukelpoisin. Lukioaikoina ei ehkä oltu niin läheisiä, mutta ollaan lähennetty lukion jälkeen uudestaan tosi paljon ja nähdään nykyään melkeimpä päivittäin! Tää kuva on taidettu ottaa seiskalla tai kasilla.

Tällasia kuvia me Emilian kanssa ennen vanhaan otettiin! Vähän erilaisia kuin nykyään, haha.. :D Voi vitsit mitä kaikkia hassun hauskoja muistoja meiltä löytyy ihan sieltä kolmannelta luokalta tähän hetkeen asti. Ja nää kuvat! Muistan kun saatiin samoihin aikoihin ikiomat järkkärit, alettiin molemmat kirjoittamaan blogia ja kuvattiin ihan kaikkea mitä eteen tuli. Niitä noloimpia kuvia tuun tuskin koskaan jukasemaan täällä!

Voi vitsit, tää on varmaankin meidän ihka ensimmäin pusukuva! Tää on otettu ysiluokalla, liikuntahallin pihalla jossa aina hengailtiin.. :D

Muistan kun Henna ja mä otettiin näitä kuvia ja oltiin niin onnellisia, kun tää onnistui ekalla yrityksellä! Tää kuva on jotenkin jäänyt niin hyvin mieleen, etten voinut jättää sitä pois tästä postauksesta. Edelleen tää on musta tosi kiva kuva ja se kuvastaa hyvin mun ja Hennan ystävyyttä!

Oonhan mä myös tässä vuosien varrella ehtinyt kokeilla pariinkiin otteeseene tummaa hiusväriä. Hetken aikaa se on aina tuntunut hyvältä ja ihanalta vaihtelulta, kunnes sitten oon taas alkanut ikävöimään mun vaaleita hiuksia ja niihin oonkin sitten aina palannutkin. Tumma ei vaan oo mun väri jostain syystä. Tällasilla kuvilla me usein täytettiin meidän kamerat ja esimerkiksi yökyläilyt sisälsi aina "hauskojen" kuvien ottamista. Tästä kuvasta huomaa myös kaksi juttua jotka oli sillon ihan must: pitsipaita ja tuo harmaa pipo. Oiskohan ollut wow merkkinen?

Tässä näättekin sitten mun hiukset vaalennusvaiheessa, ai että mikä tuska sekin aina oli. Mun hiukset on aina ollut myös tosi paksut ja pörröiset, kuten kuvasta huomaa! Tollon harvemmin laitoin mun hiuksia muuten kuin pikaisesti suoristamalla, joten tolta mun hiukset useimmiten näyttikin. Ja mä niin muista kun otettiin Emilian kanssa näitä kuvia! Pidettiin oikeen kunnon photoshootit Emilian kotona, vaihdeltiin asuja ja kaikkea. Bloggaaminen on kyllä ollut pitkään mun elämässä, tavalla tai toisella. Nykyään meidän photoshootit ei ehkä oo ihan tollassia!

Kokonaisuudessaan mun yläaste aikakin oli aika mukavaa. Ellei aika sitten ole vain kullannut muistoja.. :D Toki oli sellaisia teinitytön ongelmia, jotka ei nykyään kyllä tunnu enää miltään. Kaikki oli niin noloa ja kamalaa! Oiskohan tässä tarpeeksi yläastetta?

​Tää kuva on otettu lukion ekana vuotena ja mun mielestä tässä alan vihdoin näyttämään vähän enemmän iteltäni - jos niin nyt voi sanoa. Oon ehkä alkanut löytämään sitä omaa tyyliä pikku hiljaa ja muutenkin sitä, millainen oikeesti mä olen. Ja hiuksetkin on taas puhtaan vaaleat!

Tässä näätte vähän mun wanhojen tanssimekkoa ja kampausta! Voi vitsit toi oli kyllä unohtumaton päivä ja kaikki sujui tosi hyvin. Mekko oli just sellainen kuin olin toivonutkin, samoin kampaus ja meikki. Kaikki korut ja tiara vaan kruunas ton kokonaisuuden. Oikea prinsessapäivä!

Tää kuva kuvaa erittäin hyvin meidän abiristeilyä, vitsit että oli hauskaa! :D Tässä siis ollaan mä ja Emppu, josta puhuin jo aiemmin, että ollaan oltu kavereita eskarista asti. Pahoittelut myös vähän huonosta kuvalaadusta.

Lakista varmaan osaattekin päätellä koska tää kuva on otettu, kirjotin ylioppilaaksi 2016. Musta tuntuu että tän jälkeen en oo enää ees hirveesti muuttunut, ainakaan ulkonäöltäni! Mun ylppärit ja ylipäätään kirjoitukset meni tosi hyvin, enkä mä kyllä hirveesti stressannutkaan niitä. Lukioajasta parhaimpina muistoina mieleen jäi tietysti abristeily, wanhojen tanssit sekä ne pienet arjen hetket siellä käytävillä ja meidän yhteisessä tilassa mokkiksessa! Jos mun täytyisi palata johonkin aikaan takasin, niin palaisin ehdotomasti mun lukiovuosiin. Välillä oli tietysti rankkaa ja hommaa oli paljon, mutta suurimmaksi osaksi se oli vain hauskaa ja kaverit oli aina tsemppaassa sua eteenpäin.

Tää kuva on otettu melkeinpä tasan kaksi vuotta sitten ja pakko kyllä nyt vähän perua edellisiä sanoja, kyllä mä vähän oon tänkin jälkeen muuttunut. Tuolloin kokeilin lyhyempiä hiuksia ja tykkäsin niistä kyllä tosi paljon! Oon tässä vähän mietiskellytkin että pitäiskö mun käydä taas leikkauttamassa tollanen ylikasvanut polkka. Tää kuva on julkaistu mun ja Hennan yhteisessä blogissa, joten joku on ehkä saattanutkin nähdä tän! Mun oli tosi vaikea valita näitä uudempia kuvia tähän postaukseen, kun yritin että ne olisi ollut julkaisemattomia, mutta ei mahda mitään.

Palloistakin varmaan jo huomaa, että tää kuva on mun 20-vuotis synttäreiltä! Synttärit on ihan mun lempijuttuja, joten olihan nekin pakko sisällyttää tähän postaukseen. Meillä oli tällönkin niin hauskaa ja muistan nää juhlat edelleen.

Tää kuva onkin otettu pari viikkoa sitten kun olin Helsingissä Emilian luona. Tuutte näkemään näitä asukuvia lisää vielä myöhemmin tällä viikolla! Jätin tarkoituksella laittamatta vähemmän näitä viime vuosien kuvia, sillä mä veikkaan että tosi moni on nähnyt niitä paljon niin täällä blogin kuin instagraminkin puolella. Halusin enemmänkin keskittyä mun lapsuuteen ja yläasteeseen, sillä kuvia niiltä ajoilta oon harvemmin julkaissut missään.

Tältä mä siis nykyään näytän! Mun mielestä ollaan kyllä tultu aikamoinen matka tähän nykypäivään asti. Jos jonkinmoista tyyliä ja menoa ollaan kokeiltu, mutta mun mielestä se on kyllä vaan hyvä juttu, koska en usko että muuten oisin nykyään tällainen kuin oon. Kaikki mitä aiemmin on tapahtunut on muokannut musta tällaisen. Kaikkea täytyy kokeilla ennenku löytää sen oman juttunsa ja täytyy kyllä sanoa, että mä oon sitä mieltä että oon vihdoi löytänyt sen oman juttuni, oman tyylini ja tiedän, millainen mä oon ja haluan olla.

Mitäs te tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Must tätä oli ainakin ihan superkiva toteuttaa! Ja hei, ihanaa tiistaita teille kaikille ♥

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Emilia Komulainen,
Ihana postaus ja vitsi mitä muistoja tuli mieleen <3
emiliaidamaria.fi
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Kiitos ♥ Ja niinpä hahah!!
nouw.com/ainokaisar
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihana postaus! Oot ollu niiin söpö pienenä ❤️
nouw.com/stepstoselflove
AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Voi kiitos ihana ♥
nouw.com/ainokaisar