Nyt on aikalailla tasan kuukausi takana yliopistoelämää. Ja kivaa on kyllä ollut! Kuukauden aikana on tullut aika selväksi, että enää ei olla lukiossa - niin hyvässä, kuin pahassakin. Vapautta on vaikka millä mitalla: meillä ei ole yhtäkään pakollista luentoa, ainoastaan kaksi matikan harkkaa viikossa ja yksi fysiikan labra. Huono puoli tässä tietysti on se, että aamukasilta mua ei näy millään luennolla, koska sinne ei ole pakko mennä.

Luentojen vapaaehtoisuus näkyy sitten siinä työmäärässä. Mä en nimittäin edes lukiossa tottunut tekemään juuri mitään koulujuttuja koulun ulkopuolella. Ilman pääsykokeisiin lukua en varmaan edes osaisi opiskella itsenäisesti :-D Mutta ihan kiva näin! En vaan osaa vielä aloittaa tehtäviä ajoissa, vaan vasta siinä vaiheessa, kun deadline on jo liian lähellä...

Onneksi ahertamisen vastapainona on kaiken maailman häppeninkejä, joten hauskaa pääsee kyllä pitämään! Oon tän kuukauden aikana käynyt useammassa Tampereen baarissa, kuin Helsingissä yhteensä. Ja vaikka en ehkä vieläkään muuten lähtisi baariin viettämään vapaa-aikaani, on se opiskelijabileissä silti paljon hauskempaa.Nyt kuukauden jälkeen ainakin sitä mieltä, että Tampere on hyvä paikka opiskella ja että elämä teekkarina on kivaa (vaikka tosin teekkari musta tulee vasta vappuna). Ja ohjelmointikin alkaa pikkuhiljaa sujua!

On myös aivan ihanaa olla taas koulussa - voittaa ässän kassan :-D Voisin muuten myös kirjoitella mun ässäurasta jossakin vaiheessa! Kouluruoka on hyvää ja valinnan varaa riittää. Tänään viimeksi käytiin koululla syömässä siipiä reilulla kahdella eurolla.

Jälleen kerran istun junassa matkalla Helsinkiin viettämään rentoa viikonloppua (ei koulujuttuja eikä juhlia). Aina kotiin mentäessä tuntuu siltä, että on aivan toisessa todellisuudessa - jotenkin Espoo -elämä eroaa niin paljon Tampere -elämästä.

Kivaa loppuviikkoa! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kaksi viikkoa sitten jäin lauantaina ensimmäistä kertaa yksin kämppääni. Isi lähti takaisin Espooseen ja mä jäin Tampereelle. Silloin en edes sisäistänyt sitä, että nyt mä oon oikeasti muuttanut yksin vieraaseen kaupunkiin. Onneksi jo sunnuntai-iltana oli ensimmäisen opiskelijatapahtuma ja orientaatioviikko oli niin hektinen, että ei ehtinyt edes ikävä tulla (paitsi tietysti Muffea).Ensimmäinen opiskeluviikkokin on nyt myös takana päin. Viikon aikana ainakin huomasin sen, että yliopistossa opiskelu on aika erilaista kuin lukiossa. Luennot eivät välttämättä ole mitenkään oleellisia, itsenäistä työskentelyä on paljon, eikä kukaan välttämättä kerro suoraan, että mitä pitää tehdä.

Nämä kaksi viikkoa Tampereella ovat kuitenkin olleet aivan mielettömiä! Olen tutustunut moneen uuteen ihanaan ihmiseen, yksin asuminen on kivaa, Tampere on hyvä opiskelijakaupunki ja opiskelu on mielenkiintoista. Kivaa olla taas koulun penkillä!

Tulin nyt viikonlopuksi Espooseen ja aika ihanaa olla myös kotona. <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit


Terkut Antibesista! Kuten tavallista, tännekin oli päästävä tänä kesänä. Perjantaina oli mun viimeinen työpäivä, joten lensin Nizzaan lauantaina ja nyt täällä on hengailtu vanhempien (ja Muffen!!!) kanssa muutama päivä. Aika rentoa siis on ollut. Viikonloppuna äiti ja isi lähtee Suomeen päin ja saan seurakseni tänne kasan kavereita. Elokuun puolessa välissä olisi tarkoitus palata Suomeen ja alkaa tekemään kunnolla muuttoa Tampereelle, sillä koulu alkaa pian! Aika jännää.Sen kummempia suunnitelmia ei tuleville viikoille ole, ainoastaan viettää rentoa mökkielämää: uima-altaalle hengailua, auringosta nauttimista ja hyvää ruokaa. Ihanaa päästä vaan nauttimaan Etelä-Ranskan rennosta elämästä.

Kivaa tiistaita!

Tykkää-merkinnät

Kommentit