Att få vardagen att gå ihop med hämtning och lämning av barn, storhandling och träning är inte alltid det lättaste. Hittar man lösningar där några av dessa moment kan göras smidigare, enklare eller mer effektiva, så är det i princip alltid välkommet, så att man kan få mer tid till det som kanske betyder mest, att umgås med dem man tycker om!


Ett moment i vardagen där det ofta finns möjlighet att göra saken smidigare är träningen. Inte bara för att skapa mer tid för umgänge med andra, men också för att du faktiskt ska orka ta dig till träningen, i regn och rusk så väl som i solsken och värmebölja. Träningen är ju som bekant aningen tidskrävande, oavsett hur vi vrider och vänder på det. Du kan såklart cykla, springa eller gå till jobbet om du har möjlighet till det, men det är ju inte alla som bor så pass nära till sina jobb att det är en bra idé, och vintertid kan det vara svårare. Då kan det istället vara smart att satsa på andra metoder för att effektivisera träningen, kanske genom att hitta någonstans att träna nära hemmet, till exempel på ett gym i Haninge, så att du har nära till gymmet och därmed orkar ta dig dit.

Ett annat alternativ är att satsa på ett gym som ligger lägligt till i förhållande till något annat ställe du tar dig till ofta, till exempel mataffären. Genom att förlägga träningen och mathandlingen på samma ställe är du så att säga ”redan där” och är det lite körigt en dag, så kanske du ändå har en halvtimme att lägga på löpbandet eller i ett corepass. Ett alternativ för dig som bor i Haninge med omnejd är Nordic Wellness Haninge, som ligger smidigt beläget på Port 73:s område. Handla behöver du ju antagligen göra minst en gång i veckan, och antingen så tränar du först och handlar sedan, eller så är ni två i familjen och turas om varje gång ni handlar om vem som får gå och träna under tiden den andra handlar. Utforma en träningsmetod som passar er!

Ett sätt att få in träningen i vardagen för barnfamiljer kan även vara att hitta ett gym som är barnvänligt, så att du kan ta med dig barnen. Även där imponerar Nordic Wellness på Port 73:s köpcentrum i Haninge, i att de som tränar där får ta med sig barnvagnarna med barnen in på gymmet, och på så sätt kan hålla uppsikt över småbarnen medan de tränar. De erbjuder dessutom rörelsegrupper för barn mellan 2-8 år, vilket verkligen blir att slå två flugor i en smäll för familjer som vill uppmuntra sina barn till rörelse!
köpcentrum i Haninge

Likes

Comments

När man bor i ett storstadsområde som Stockholm och kanske pendlar en del under dagen kan det vara svårt att få livspusslet att gå ihop ibland. Man ska hinna med att handla, träna, laga mat till familjen och kanske pusta ut lite efter att man plockat upp alla leksakerna från vardagsrumsgolvet också. I sådana fall är säkerligen alla typer av förslag på hur småbarnsfamiljens liv kan förenklas och effektiviseras välkomna. För även om vardagen kan vara härlig på sitt sätt, så är det ju trevligt att få stanna upp och njuta lite ibland också, om det så bara handlar om att man hinner med att gå på det där efterlängtade yoga-passet.

Ett sätt att effektivisera vardagen lite, är att försöka samla ihop alla handlings- och inköpsbestyr på ett och samma ställe. Men finns det ett ställe där många butiker i Haninge är samlade på ett och samma ställe? Jo, det finns det. På Port 73, mitt i trafikknutpunkten mellan Haninge, Tyresö och Nynäshamn, lätt att nå på hemvägen. Köpcenter kan ju lätt bli trista och opersonliga – desto roligare då att så inte är fallet här, utan att man har moderniserat sig och satsar mycket på upplevelser och event som är kul för kunderna, t ex ansiktsmålning, artister som är på besök och så vidare. Det finns dessutom ett stort antal kända butiker på området, som Lager 157 Haninge, där man kan hitta kläder till hela familjen. Efter en lyckad shoppingrunda kan man stanna till på ett café på området, som en liten belöning och mysig stund för hela familjen – ett fiffigt sätt att få även de allra minsta att uppskatta den här typen av aktiviteter.

Men inte bara för lördagens shoppingrunda på affärer som Kappahl Haninge, Intersport och Lindex fungerar denna typ av köpcenter bra. Här kan man även avklara de där vardagliga inköpen och aktiviteterna, och kanske passa på att njuta lite på köpet också. Det absolut ultimata är ju när man kan genomföra till exempel träningen på samma område som du ska handla på, så man slipper åka runt halva stan under de knappa eftermiddagstimmarna. På den typ av köpcenter behöver man inte åka två gånger för att göra flera saker, utan kan först lugnt gå och träna en stund, innan man fräsch och nyduschad tar sig vidare till blomsteraffären för att inhandla de nya snittblommorna, för att kanske avsluta på Dressman Port 73, där man inhandlar den nya skjortan till sommarens grillfester. Allt inom samma område, utan att bilen har lämnat parkeringen.

butiker i Haninge

Likes

Comments