Hallo :)

Då var det några dagar sedan jag skrev, och egentligen har det inte hänt så mycket. Jag tränade på Arnold Assarsson i tisdags kväll, första gången på länge. Det kändes så himla bra, och Arnold var jätte nöjd. Nästan lite överraskad. Han sa att "så här bra har jag aldrig sett dig rida förut". Det värmde mycket, och jag tyckte verkligen att jag red så himla bra! Olle kändes pigg och fin, även efter helgen för Frida! Min fantastiska häst :)

Sen i onsdags tränade jag dressyr och även om Olle kändes lite "seg" i kroppen (förmodligen träningsvärk) så var han ändå lugn och avslappnad.

Utöver detta har det inte hänt så mycket mer än att jag varit i skolan, pluggat och åter pluggat. I morse var det matte prov. vi hoppas på det bästa, är det enda som jag kan säga om det hittills.

Kort sammanfattning om de senaste dagarna, återkommer om resterande dagen ikväll :)

Back to BasicDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tja tja!

Denna helg var det sista Frida kursen uppe i Hofors (förmodligen)  o dem avslutades med terräng träning igår!  Men i lördags var det markarbete med lite lättare hoppning, och efter att Olle endast gått i skritt ute större delen av veckan var det som att sitta på en tickande bomb... Men jag tycker ändå att han skötte sig jätte bra! Bromsen var lite svår att hitta, men han lyssnade ändå så mycket att han inte sprang emot hand som han gjort innan :)

Sen som sagt avslutades ju helgen med terräng träning på Hofors grus bana, och både jag och Olle var så lyckliga och glada för det är detta vi två "lever"  för :D Det kändes så fantastiskt bra, och han lyssnade på mig mycket bättre än förväntat!

När vi sedan kom hem, gjorde jag inget. Inget alls. Eller jag kollade endast på Youtube och slog ihop filmerna från helgen. Så den finns,  so you know!

Men det var väl allt för denna helg, och i stort sätt är jag nöjd över allt!  Dock fick jag inte mitt gymnasiearbete klart, så det är ett måste denna vecka.... Samtidigt som plugg inför matteprov på fredag och högskoleprov på lördag.... Gahh jag vill inte!!!

But, Back to Basic!

Likes

Comments

Hallå hallå hallå!

Idag var det dagen som jag "väntat" på... Dagen då vi hade kemi prov. Yay... Not.

Kan ju vara ärlig o säga att jag inte alls kände mig 100% förberedd... Låg väl mellan 75% och 80% i mängden förberedelse... Som vanligt... men tycker ändå att provet inte kändes som en total katastrof! Det kändes bra, men ändå inte fullskaligt bra.

Men då kemin var andra lektionen för dagen, så kanske jag ska ta o börja om från början, för mitt egna minne (det är ju ändå därför jag skapade denna blogg!). Idag körde jag till skolan, en "normal" morgon: upp typ i tid, duschade, åt frukost, klädde på mig/fixade morgon bestyren och sen bar det iväg till skolan! Första lektionen var matte. Då jag ligger så långt fram i matten (vi ligger några veckor bakom satt planering... .Men inte jag !) så gjorde jag de sista talen som var på själva kapitlet, så att det enda jag har kvar är Blandade uppgifter och Kapiteltest (som ska göras nästa vecka, innan prov på fredagen.. ) och sen pluggade de sista inför kemin. Jag och en klasskompis (Maja) förhörde varandra på anteckningar och kapitlens sammanfattningar. Gick helt okej, men kan alltid bli bättre.

När matten sedan var slut, var det dags för kemin... Och det har jag ju berättat om redan så det skippar jag !
Efter provet var det äntligen mat!

Sista lektionen för dagen var sen svenska. Vi förberedde oss inför nationella prov den 6 april. Läste lite ur det texthäfte som vi ska använda, kollade lite på exempel texter mm. Chill lektion alltså. Slutade sedan 14.30, hem till stallet stod näst på listan över dagliga måsten. Red ut på honom idag igen, men idag, då det var så fint väder, hade han gått utan täcke.... Alltså jag tycker om det, att det är bra att hästen mår bra och så. MEN han hade självklart rullat sig! Så han hade blandning mellan torr och funkig lera över hela sig, så jag fick ta och spola av honom och sen låta honom torka. Det tog sin lilla tid, och samtidigt som han stod och torkade i boxen putsade jag lite inne i sadelkammaren och pratade med en kompis.

Red ut sedan i lite mer än en timme, vilket var väldigt mysigt!

Hemma sen var det middag, och övrigt chill som tog hela kvällen... Såg på en väldigt bra och lärorik film, som hette Hidden Figures. Den handlade om kvinnors påverkan på NASA, rymdprogrammet och även hur svarta kvinnor behandlades (svarta överlag) under denna tid, då det var i samband med den första amerikanen i rymden som allt detta hände. Det var tre stycken svarta kvinnor som egentligen fick upp den första amerikanen i rymden! Jäklar va smarta dom verkade va!! Och det som gjorde det mycket mer intressant var det att denna film var baserad på verkliga händelser. Skit häftigt!

Men det var allt för mig idag!


Back to Basic

Trött Chili :) <3

Likes

Comments

Även denna dag glömde jag skriva om... Så ska försöka sammanfatta gårdagen från det jag kommer ihåg!

Vaknade tidigare än klockan, men somnar om, o väcks sedan IGEN utav mamma, vid 07.00. Denna dag skulle jag ju även ta bussen, så då var det snabba puckar som gällde. Upp, klä på sig och äta frukost. Sen var det att packa ihop det som skulle med till skolan och sen iväg till bussen.

Skoldagen sen var ganska kort, matte på morgonen o fysik efter lunch. Vi slutade vi 13.55, så kort dag idag ! Omotivationen var ganska stark idag med, men jag kämpade på så gott jag kunde. Idag, då jag tog bussen/tåget till skolan, så blev det självklart samma kommunala färdmedel till Knivsta igen. Kl 15.00 var det saxofon lektion, och det gick helt ok som vanligt, men idag "blev jag tillsagd" (på ett snällt sätt ;)) att om jag vill bli bra och kunna bli bättre, då behöver jag spela mer. Det är exakt samma filosofi bakom saxofon spelandet som med ridningen: för att bli bra på det, måste du öva, öva och åter öva!! = självdisciplinen måste bli bättre....

Kvällen spenderades sm vanligt i stallet, red ut idag igen dock blev det en kortare tur, då jag behövde komma hem och plugga inför provet på fredagen.... Trött var det minsta jag var när jag sedan somnade i sängen...


Update: detta kom inte ut på torsdagen (som det ska), det kom inte heller ut dagen efter, MEN det kom ut idag, lördag! Glömde avsluta inlägget, såååå.... Skärpning!

Back to Basic
​Lilo <3 

Likes

Comments

Hallå!

Glömde skriva om gårdagen, så det kommer här!

Morgonen började både bra och dåligt (dock är allt relativt), vilket innebar att jag blandade ihop dagar, och trodde det var en normal dag, vilket är då jag börjar 10.10 i skolan... Men idag börjar jag, som alltid 08.30... Vilket gör att jag måste åka hemifrån med bilen senast kvart i 8. Klockan ringer som den ska 06.15, men jag somnar om och det blir mamma som sedan väcker mig vid 07.00. Jag hinner med allt och kommer iväg till skolan, dock lämnade jag gårdsplanen 07.50 istället för den "senaste" tiden. Jag hann till skolan i alla fall, men jag måste verkligen sluta dra mig på mornarna!

Sedan var det skola mellan 08.30 och 15.50. Tre lektioner, där första endast går ut på eget plugg, andra svenska o tredje engelska 7. Fick lite kemi gjort under eget - plugg tiden inför prov på fredag, så jag är nöjd! Sedan under svenskan och engelskan sköljdes man över utav omotivationens våg.... Även om jag fick tillbaka ett väldigt bra resultat på det svenska PM vi skrev för några veckor sedan (aldrig fått så bra resultat på ett PM förut!!), A - C - A blev det ! :D :D :D

Under engelskan var jag endast trött och fortsatt omotiverad... Vi håller på och skriver "an Academic Paper", alltså vetenskaplig uppsats på engelska. Man kan likna det med det gymnasiearbete vi treor ska skriva för att kunna få ta examen/studenten. Mycket energi som ska ned i båda dessa uppgifter, dock läggs mer energi på gymnasiearbetet, då det är mer avgörande, men jag vill ju ändå få bra betyg i engelska... Så splittrad!

Sen i stallet red jag ut på Olle i 1 timme och 4 min ;) Vi skrittade endast, då jag försöker "reformera" honom till en lugnare häst ute. Han är nämligen smått galen när man rider ut vanligtvis. Idag var inget undantag, i alla fall inte i början, men han blev mycket lugnare mycket snabbare än vad han brukar! Så glad över honom <3

Fortsättningen på kvällen sedan var ganska händelselös. Jag åt middag (pizza... mmmmmm gott<3), spelade saxofon, och gick sedan och la mig. Tänkte läsa lite kemi och även en annan bok, som heter "Ödehuset", men det slutade med att jag kollade på Thomas Sanders på YouTube. En känd kille från den förut populära appen Vine, men nu när den appen är borta, har han bytt till YT. Och tur var väl det! Han gör så himla roliga sketcher, och det är svårt att inte skratta åt dom :D

Men sedan somnade jag, vilket innebär att jag avslutar detta inlägg! Godnatt :) ;)

Back to Basic

Likes

Comments

Tänkte sammanfatta det jag gjort under denna lugna studiedag! :)

Normal morgon, upp typ i tid (dags att ändra på sega mornar...), iväg till stallet efter en snabb filfrukost för att fodra och släppa ut hästarna i hagen och sen åkte jag in till Uppsala Slott. Jag får hjälp utav Thomas Fogdö, med att reda upp de många tankar som rör sig i mitt huvud, både gällande mitt idrottande, men även det som kan påverka det. Till exempel skolan och den tid som är runt omkring allt. Som vanligt tycker jag att det blev ett givande möte, med många tankar som lades upp för diskussion. Det är verkligen kul att prata med Thomas, då jag hela tiden får ut något av mötena, vilket självklart är meningen, men jag tycker jag får fram resultat efter varje gång. Jag känner mig lugnare och mer fokuserad, tankarna är bättre samlade på rätt ställen vilket gör att dagarna och skolan/ridningen blir bättre.

Efter mötet med Thomas, var det hem igen för att påbörja mitt kemiplugg inför prov på fredag. Inget som jag hoppar upp och ned inför, men ändå. Jag var riktigt nöjd över mig själv när jag sedan la ned pennan efter 2 timmars plugg. Tror det är det längsta jag någonsin pluggat på en studiedag förut.... Heheh... Men men, timmen efter jag slutade plugga drog jag vidare till stallet, för att rida Olle. Blev bomarbete i ridhuset. Pigg och på, samt riktigt rolig att rida! Framåt läget fanns där hela tiden, ibland lite för mycket, men vad gör det när både jag och han var mer eller mindre glada genom hela passet?! Vi avslutade passet med en liten bombana, men en "grund" och sen en "omhoppning". Fina svängar i grunden, som sedan slutade fina SKARPA vägar sen i omhoppningen. Riktigt nöjd med dagens bomtrim !

Jag avslutade dagen sen med att äta världens godaste mat (bruna bönor med fläsk), spela saxofon och att ta en kvällsdusch! Kan man avsluta en dag på något bättre sätt??

Som jag skrev tidigare i inlägget, rör sig mycket tankar i mitt huvud, och idag var inget undantag. Jag tänkte på mycket som Thomas sa, som att det är bra att jämföra med andra, bara det inte är destruktivt o negativt. Att det är ett sätt som gör en mer motiverad att bli bättre, och ett sätt att se hur långt man kommit på sin väg mot målet! Början av på detta år känns mycket bra, och jag tror verkligen att detta år kommer bli ett utav de bästa åren hittills!

Back to BasicLikes

Comments

Hej! O välkomna till min nystartade blogg. Kommer på denna blogg skriva känslor, mål och annat som kan förbättra mig som ryttare samt som person ! Det kommer alltså vara åt dagboks hållet. Vill ni läsa är nu välkomna o göra det!


Likes

Comments