Uten Yrkessjåførene hadde norge stoppet opp, på tide med litt framsnakking litt igjen..

Yrkessjåfører får mye hets og negativ omtale, jeg vil derfor tenker jeg det er på tide framsnakke litt igjen..

Min kjære har vært vikar i Bring, og nå kjører han for Tine. Jeg har fått hørt , sett bilder og ikke minst hatt et innsyn i hvordan dagen hans langs veien kan være. Selv om jeg med min største forståelse over dagene hans, fikk jeg muligheten være med han langs veien denne ene dagen så langt. Jeg fikk se hvordan det er og kan være, jeg fikk føle på hvordan det er å skal rekke leveringer og ferger. Selv om da han kjørte før bring hadde lenger dager og kortere frist mellom nå leveringer og hentinger på ruten , før de skulle returneres til post sorterings sentralen. Min måte og kunne støtte han på den gang, ettersom han jobbet lange timer på kjøre ruten sin, var så enkelt som lage matpakka, legge ved noen positive og små hilser for dagen med lapper ;), det var at når han kom hjem om kvelden, var middagen nesten klar på bordet. At han fikk slappet av, for så bare ta tidlig kveld og ut i natten igjen langs veien. Det gjør jeg nå også, koser meg lage matpakken, legge ved noen ord eller noe søtt tel kaffen. For så at de dager jeg er her er det middag til tiden og atter min måte støtte han på.😊

Så Tirsdag fikk jeg gleden være med på tur. Noen bilder fra kontorlandskapet langs veien kommer.

Første stopp var i Ørsta, jeg klatra ut og fikk selv se hvordan det er. Det er ikke alltid de har så stor plass å jobbe på, men de får jobben gjort. Trange varemotak, noen steder må det leveres uten for døren, og det er ikke lett når det ligger ting foran. Jeg vet, det er mange av oss runt om , som sverter og irriterer oss over disse store lastebil og sjåførene. Vi mener de kjører som noen svin, de tar ikke hensyn der de presser seg frem, eller de de bare måtte parkere slik ar du ikke fikk den parkeringsplassen du ønsket der og da, men det er nok en grunn til det. Noen bilder for å vise litt av hva jeg snakker om. Jeg må bare innrømme jeg nå forstår hvorfor den ene leverandør bilen etter den andre kanskje må stå litt slik eller slik, for det er ikke bare enkelt for dem heller.

Jeg har før skrevet et innlegg om det er en menneske rett og ha førekortet. Jeg mener det er ikke det. Jeg har ikke lappen, det er for jeg vet , jeg er redd for kjøre i trafikken. Jeg er den som kommenterer ofte når jeg ser de som lekker i 60 i 80 sona, at de er redde for kjøre. De som lager lange køer enn heller slippe forbi disse store bila som dere er redde for i grunn. De fleste har en tid på å rekke både levere og hente inn varer og post som skal deles videre i distribusjon. Jeg tenker på mange ganger jeg vet når de kjører på smale veier og det ligger en bobil eller en som kant slår langs veien, at der mista dem fergen og må vente 1 time eller to, for så at det blir kaos med videre transport på ekspress leveringer som i bring. Når jeg ser noen av veiene er jeg glad jeg ikke er den som kjører der, nettopp for jeg hadde sikkert hatt panikk og fryst til is ved ratte med møte av en slik bil. Så en oppfordring , slipp dem heller forbi om du kan :)


Jeg vil takke ikke bare min kjære men også Tine for at jeg fikk lov bli med en dag ut på veien. Se ikke minst bare naturen og kontorlandskapet, men hvordan dagene kan være for deres sjåfører. Jeg har en stor respekt for jobben dere gjør alle langs veien. Vi var så heldige og fikk hatt lunsj på kaia i Sæbø, men sol og deilig lukt av hav. Jeg sitter igjen med mange inntrykk langs veien , fra en sjåførs side, og ikke fra en bare passasjer som også har vært redd dere som kjører disse store bila, men jeg vet der er ikke alle de enkelte vi er redde for, de som bare brøyter seg frem, som vingler langs veien, som sitter med telefon i hånden , de som tenker unna vei her kommer jeg.. Takk til dere som kjører Norge på kryss og tvers for å bringe varer, pakker, og viktige prøver frem og tilbake. Uten dere hadde Norge stoppet opp. Små bygder og steder hadde ikke fått leveringer på det de trengte ei eller hadde bestilt, av hverken det ene eller det andre.


Takk kjære for jeg fikk dele denne dagen med deg langs veien, se hvordan en av dagen dine kan være.

Så husk alle;

KJØR FØRSIKTIG - MANGE E GLAD I DOKKER


Noen bilder fra turen, og ja Tine kjører ikke bare rundt på melkeprodukter til oss forbrukere eller bedrifter 😉

Takk for du stakk innom, lik gjerne eller del. Ha en fin Onsdag🌹

#nouwblogger #tine #yrkessjåfør #takknemelig #hverdagslivet #livet #trailersjåfør #trafikken #tinemeieri #hverdagsgleden #taklkforduleste

  • 308 visninger

Liker

Kommentarer

Yasminegill
Yasminegill,
så kul att vara med på tur förstår jag. jobbigt att köra lasta och leverera. hoppas du har en fin kväll nu
nouw.com/yasminegill
Aimaander
Aimaander,
Tusen takk😊. og en fin og god helg til deg🌹🤗
nouw.com/aimaander