Takk til alle i Landets "Førstelinje"..

Takk til alle i Landets "Førstelinje", det er mange sektorer og yrker som nå i disse dager står på rundt om i landet. Det er ikke bare de i helse Norge. Det er taxi sjåfører,det er buss sjåfører, det er han Knut på kiwi og han Per på Rema. Det e ho Trine på blomsterbutikken, det e han Vidar på apoteket. Det e mange, det e de som e mest sårbar der ute, som gjør en jobb mange ikke tenke på. Det e som min kjære, som e langs veien og hjelper nettopp han Per, han Espen og ho Askepott. Hva vet vel han om det har sittet noen i bilen med smitte? Hva vet vel han om de som satt på før en dag siden hadde vaska hender godt og ikke nysa rundt i bilen? For det kan jo mange biler løpe av en dag.


Men han som disse andre, dem er nøye, de vasker og spriter hender. De bruker hansker om de har. De passer på at når det siste de gjør før de går ut av bilen eller av bussen er å sprite hender, det første når de kommer hjem e vaske hender. Ja slik er det for mange. Slik er det før min helt , ikke bare for vi ikke vil ha smitten , men fordi at jeg er i risikogruppen og kan bli veldig dårlig... Så ja jeg er bestemt og maser sikkert litt ekstra på håndvask og pass på slik og sonn når han er ute å hjelper kanskje nettopp deg💜

Jeg sitter tenker på alle de som i grunn nå holder julene i gang der ute på så mange måter. Det er ikke bare at de gjør jobben sin, men de gjør det nettopp for at hverdagen for mange fortsatt skal fungere. Jeg tenke på de som jobber på ene butikken vi handler mest dagligvare på. Jeg såg hvordan dem gikk der vasket handlevogner, sprita over betalingsterminal ,jeg må si, det er med stor respekt jeg takker Dere for jobben dere gjør rundt i landet. Takk til bussjåfører som kjører folk til og fra jobb, til og fra avtaler. Jo jeg gruer meg litt til jeg skal kjøre buss til uka. Jeg gruer meg nettopp for bare jeg nå kjenner jeg er litt redd i dette.


Vi vet i dag at det ikke er lett å få tak i hverken den ene eller andre typen av hånddesinfeksjon, men jeg håper arbeids plasser virkelig skaffer inn det de trenger. Nettopp for at de som jobber også skal kunne føle seg lit tryggere og beskyttet. Vi har blitt oppfordret mange gang nå om å vise sunn fornuft og være nøye selv med vårt renhold. Det er de små luksus tinga som nå mange merker de ikke kan gjøre lenge. Noe så enkelt som kino eller en tur på en hytte for helgen. Vi har fått en situasjon, hvorav vi mennesker er som små maur i en stor tue, som må jobbe sammen som maurene gjør. Vi må tenke smittevern , ikke samle oss i store mengder og holde en linje mellom et nikk og legge vekk hva vi lærte som barn, hilde pent. vi får ta fram den gamle etikken med et nikk og bøy 😉Takk til deg som holder dugnaden i den oppfordringa vi har fått. Til deg som gir litt fan, tenker det er jo ikke så viktig; JO VI E MANGE SOM IKKE VIL BLI DÅRLIG. Kanskje kommer din og min kommune etter Molde;

Kommunen innfører karantenekrav for til- og hjemreisende som har vært i store deler av Sør-Norge. Har du ikke bosted i Molde eller Hustadvika og kommer fra Sør-Norge forbys du å komme til kommunene. Kommunen legger ikke opp til noen registrering eller kontroll av innfartsveier som et resultat av de skjerpede karantenekravene.
– Dette er et personlig ansvar alle har for å etterleve. Og det er særdeles viktig at folk forholder seg til dette. Konsekvensen av manglende etterlevelse kan være store, både for samfunnet og enkeltpersoner. Vi er så trygge som vi kan bli i en slik situasjon i Molde nå, og har god oversikt i den grad det er mulig å ha oversikt, sier Innerdal.


Han understreker at det kan koste dyrt å bryte retningslinjene som er gitt...


Tenk deg litt om før du liksom bare MÅÅÅ dra et sted. Tenk på hva du utsetter deg selv for men også de rundt deg. Tenk litt på om du har samvittighet til å utsette andre for smitte muligheter bare for at du gjør det som faller deg inn. Flere kommuner burde vel tenke slik. Så får man dra på turer når vi har rodd av den første stormen..


Takk til dere alle rundt om som holder hjulene i gang i vårt land🌹

#nouwblogger #nouw.aimaander #nouw.aimaander.insta #tankespinn #hverdagslivet #Coronatime #coronaviruset #koronavirus #blogger #kjærlighet #takknemlighet #ydmykhet #tankertildeg

  • 113 visninger

Liker

Kommentarer