Skulle vært fronta i avisa saken om......

Hei du, ja her blåser håret i vinden som min frustrasjon og irritasjon til hvordan voksne mennesker som er passer 50 år ikke skal kunne være like aktuelle i arbeid som en på 24 og i etablerings fasen. Jeg skulle ønske dette va et tema som kunne bli tatt opp i media. For hvordan har det blitt? Ja vi vet endinger har kommet for å bli, men sitter der ennå ikke den type leder som vet hva ansinnitet og kvalitet på arbeidskraft er og som var det som var mest annet før.


Før ja de tvar tider på mye rart det også. Det er frustrerende se din kjære bli frustrert da men står i vente linje via vikarbyråer for bedrifter i dag ikke ansetter nye, men heller leier inn arbeiskraft. Så er du heldig ha jobb en periode, før du får en ufrivillig hviletid. Selv om du blir oppfordret til å søke på stillinger kommer du til kort som i elektrobransjen for nettopp han på 22 er ny utdannet med fagbrev mens du som har 13 år godskrives ansiennitet av 18 år i yrket har ikke det brevet. For det var den tiden man jobba reva av seg for familie og hjem, da man gjorde jobben som skulle gjøres og fagbrev ikke var det som var kravet, men jobben du kunne utføre.

Det er flott at de unge kommer seg ut i arbeid og kommer seg i gang i livet, det er ikke det jeg mener. Men jeg kjenner det bruser i meg når politikere står og roper om arbeidsledighets køer og at mange vokse begynner slite psykisk av at de må få hjelp av nav. Dette skrives på det generelle plan og ikke ut fra vår situasjon så det er sagt. Jeg kjenner flere som i voksen alder skal kome seg tilbake til arbeidslivet, men etter passert en viss alder er ikke arbeidskraften like aktuell lenger. Det ropes om at man skal be om hjelp om man sliter, men herre min politikere aner vel ikke hvor store de talla i norge egentlig er på mennesker som sliter med depresjon og angst nettopp i bakgrunn at det blir nok for dem og både møte veggen og få avslag eller ikke føle de ikke får sjansen pga alder. Ja det virker slik. Jeg har sett hvordan bekjente sliter seg igjennom kurs etter kurs bare får og ha noe fylle dager med, ikke for at nav har bedt dem, men for sin egen del.


Jeg skrev et innlegg for et år siden om noen hadde en jobb til "mannen min".https://nouw.com/aimaander/noen-tanker-denne-onsdags-kvelden-35550036Dette for jeg ser hvor han jobber på, men idag skal det ikke være lett. Jeg har begynt leke med tanken ta kontakt med avisen her. For jeg tenker det må jo være , kanskje , ja det må være en bedrift et sted han kunne fått ytet sin arbeidskraft og ikke minst at han kan få føle seg atter i gang. Jeg har sett han jobbe på så jeg vet at denne mannen er ikke en som daffer etter.


Litt lufting av tanker....

#nouwblogger #tabkespinn #hverdagslivet #arbeidsledig #finnejobb #livet #støtte #sammenervisterke
Kjærsten min , I stand by you, og en dag ad gangen vi vandre frem 😘

  • 261 visninger

Liker

Kommentarer

VeraLynn
VeraLynn,
Et viktig tema og ta opp dette her, og dessverre veldig sant. Jeg ser jo det i min hverdag at de som kommer inn som vikarer ikke er av de voksne slaget. Det har også vært en trend i lengre tid å ta inn vikarer i stedet for å ansette folk, noe jeg er sterkt i mot! Tror dessverre ikke den regjeringen vi har nå, kommer til å forandre på detteæ 🥺
nouw.com/veralynn
Aimaander
Aimaander,
Takk Vera for din tilbake melding. Den betyr mye. Nei regjæringa vi har nå kommer ikke til å endre på noe med dette. Men de gjør så bedrifter heller bruker vikarerer enn ansette egne vikarer omså for å slippe alle avgifter og skatter på sine annsatte. 🤯
nouw.com/aimaander