Om du fikk spørsmålet om du ville..?

Om du fikk spørsmålet om du ville leve med de plager du har i livet eller ikke vært her? Både de du hadde før du gjennomgikk kreftbehandling og de som har kommet i ettertid, og de synlige endringer som har kommet som følge av både overgangsalder og lymfeødem. Om du fikk spørsmålet om du ikke har ønsket om bare slippe fra alt? Hadde du hatt et svar da?

Dette har jeg tenkt lenge på å skrive om, så nå hopper jeg uti..Ærlig og sårbart

🍀

🎶I'm a big big girl in a big big world,🎶 De linjer kommer fra en sang som spiller litt bak i minnene når jeg har tenkt på dette innlegg jeg har hatt lyst til å skrive. I tankene kan de linjer snurre som en plate med hakk i seg, I'm a big big girl, big big girl.. in a big big world.. og jo jeg er jo det. Det er sikkert mange som man både har hørt hviske og som tror det er for man ikke har tatt vare på den biten i seg selv.

Vel jeg hadde aldri problem med vekten, utenom de 30 kg æ la på meg under svangerskapet som tok meg 2 år gå ned igjen. De fant ut i Fredrikstad årsaken til den kraftige vekt økningen var for laft stoffskifte. Så jeg gikk fra tynn, til en dame med former. Men det var før henge mage og lår kom som følge av alle strålinger. De kg som gikk av lagret under kreft behandlinga var tilbake før et år var gått i trippel for tall og mere til de neste 2 åra. Det var da jeg uten noe å kunne reklamere på eller nekte velkommen, var Lymfeødem, stråleskade tarmer som laget innsnevringer og også ga men Aileen min ( les brokken)(galgenhumor).

Bilder jeg ikke trodde jeg kom til å dele.. men hopper etter Wirkola på mange måter jeg..

Jeg satt så over noen bilder her om dagen da jeg begynte tenke skrive noe om dette med vekt økninger da man leser så mye rundt om. Jeg ser mange får stygge kommentarer og jeg blir vel ikke overrasket om noen finner min og kommer med noe. Jeg fant dette bilde hvorav mange henger eller dvs ring kanten rundt der strålingen gikk. Ved brokken som til tider kan ses og jeg føler det ser ut som jeg er på vei. Jeg har hørt kommentarer som ikke var ment for meg å høre.Dette andre bilde var da jeg var med min kjære ut å kjørte med han på jobben.Nettopp for det viser litt meg.


Så jeg har fikk spørsmålet; Om jeg ville leve med de plager livet har gitt meg eller ikke vært her.. Jeg svarte kanskje kjapt, æ leve live. Æ sett pris på live mitt selv me disse dagen av ting og hvordan ting har blitt, men det var en periode det første året etter kreft behandlinga hvorav jeg til tider skulle ønsket jeg hadde sluppet..Men som mor måtte jeg fullføre jobben min var tanken min, jeg måtte se min sønn ferdig med utdannelse og starten på livet selv..

Jeg har hatt mange tårer og forbannelser etter dette nye livet etter kreften for hva det har gitt meg, som nye pakka i livet å leve me. Ingen sa jeg skulle gå opp på det meste nesten 30 kg me overgangsalderen, lymfe ødemet og hormon medisiner pga tidlig overgangsalder. Da stoffskifte kom i rett verdi på over 10 år gikk jeg ned noen kg. Nok til at det merkets, men endringer og mere ødem er mere kg.. Jo jeg skal innrømme jeg ble så så desperat å søkte om slanke operasjon, men min ernærings lege sa ganske så kjapt hun trodde det ikke var noe vits i å søke da det ikke var derfor jeg var kraftig. Hun hadde rett , jeg fikk avslag pga mine kg var av lymfeødem og at der var uansett en fare med at jeg ikke ville ha våknet pga all arrvev dannelse som kunne gitt komplikasjoner.. men jeg forsøkte.🤷🏻♀️

Jeg bruker heller litt for store klær enn for små. En liten uvane av og til ;) Som da jeg skulle teste ut bestille en kjole ( den svarte) fra Dresslily som forresten har samme klær som Rosegal. De sender nok om hverandre. Men jeg hadde lest negativ om tale om personer som ikke fikk varene sine eller penger tilbake så jeg turte ikke bestille. pluss at jeg ble ikke sikker på den Str i Usa kontra Uk Str kontra Eu Str. Noen noen gang så kan det være en liten Str 48, neste gang en stor, og flær jeg ikke får prøvd først ja da pleier jeg ikke ta sjangser slik.

Så da jeg fikk den svarte i gave til bursdagen min sa jeg bare bestill den største😳Altså den i 5xl. jeg tenkte da skal den nå passe i alle fall slik at jeg kunne ha den i bryllupet vi skulle i. Men den svar stor ja. jeg likte den så godt og ble overrasket over stoffet i den også, men heldige meg som har en bonusmor som er en kløpper med symaskin. Jeg spurte pent om hun ville prøve sy den inn og ordne slik at den i iallfall ble litt mindre. Hun gjorde det, lite viste jeg hvor mye jobb hun fikk med den, i den forstand måtte sy den ned noen Str, klippe til og få mønster møtes bak igjen, ta vekk og flytte glidelås , pluss mere. Men hun fikk den klar til vi måtte dra, og jeg følte meg fin der vi pynta oss opp og dro avsted.

Så nå har denne sjøgrønne kjolen og den svarte toppen kommet. Kjolen var bare nydelig ha på, og kommer til og være god å ha på i varme dager til ferie turen kommer. Den svarte jumperen med blonder var bare en drøm og ha mot huden. Jeg har et "handicap" og det er at jeg må ha noe langt over rompa, slik har det vært etter lymfeødem kom. Så denne henger fint rett under midjen mot rumpa. Har sett på noen knebukse jeg skulle ønske jeg hadde til turen , men det får være for denne gang. Men om du syns som meg at det ikke er lett å finne , litt rare, litt kule, litt kvinnelige klær selv til formfulle ta en titt innom de sidene 😊

Disse rosene er til deg ;

Til slutt vil jeg takke en blogger her inne , Kari Maritas https://nouw.com/karimaritas

for sin åpen het, sine ærlige tanker og følelser i det hun skriver om det å slite med overvekt og ikke minst alle de stygge kommentarer du har fått igjennom tiden me din ærlighet. Takk for du er du, og at du blogger og skriver om det du har på hjerte. Jeg vet at det ikke er like lett med mange ting, og ofte blir æ rørt når jeg leser dine innlegg. Du forteller slik er det og ferdig me det. Det er ikke lett å skrive alltid , men deg med flere her inne takk for dere skriver å deler det med noen i alle fall enn holde det for dere selv. Takk til dere.


Så en takk til deg som stakk innom og leste🌹

#nouwblogger #livet #livetetterkreft #tankespinn #hverdagslivet #endringer #blogg #takktildere

  • 194 visninger

Liker

Kommentarer

KariMaritas
KariMaritas,
Dette var et veldig fint innlegg, og takk for den fine omtalen om meg, det setter jeg stor pris på.💗
nouw.com/karimaritas
Aimaander
Aimaander,
Tusen takk KariMaritas, jeg måtte omtale deg for jeg beunder sin åpenhet💗
nouw.com/aimaander
Ingajohansson
Aimaander
Aimaander,
Aimaander
Aimaander,
Tusen takk🌹
nouw.com/aimaander