8.Mai, Frigjøringsdagen , en dato som ikke glemmes


🤍


Så ble det kveld of solen gikk ned.

Et hjerte av godhet har sluttet å slå.

En dyktig hånd har dovnet.

Vondt å miste, vondt å forstå,

men fred du fikk da du sovnet.

Med kjærlighet og takk minnes vi deg.8.Mai vår frigjøringsdag, for meg blir det også datoen man husker fra dagen den gang for 7år siden. Da vi la mamma til sin frihets hvile. Datoen for å ta farvel. Det er tider slike minner , slike tanker kommer. Du hadde slitt lenge med sykdom, og kreften var den som tok sin siste del. Det er en stygg sykdom. Vi vet, vi er mange som vet. Vi har hatt mye av det i familien, og selv har jeg erfaringen av det.


Var ute å gikk tur med hundene i sted, og det var da tankene kom. Jeg var tilbake i tankene, på barndoms plassen. Været ute er som det var den dagen , da vi tok det siste farvel med deg. Kald rå luft. Jeg er spent på om solen kommer frem i løpe av dagen.. Jeg har ikke vært på gravstedet ditt siden vi var der ved begravelsen, ikke for man ikke har hatt ønsker og savn til tider for å gå dit, minnes, plante litt, og få tenne lys.. Men avstander i landet og det har ikke passet seg med tur til nord.


Sannheten er også jeg er redd, redd for de minner som kan blusse frem, de såre minner som er så fortrengt, men som henter meg inn i tunge , smertefulle dager. Jeg vet jeg burde vært der, fått bort med de minner som ennå kan komme. Det er slik når du begynner minne noe godt så kommer tankene på om det virkelig har hendt eller om det er gamle drømmer. Jeg hadde tider før hvor jeg måtte spørre barndomsvenninna mi om vi virkelig hadde gjort slik eller slik. Uansett..


Årene går og det vil alltid være datoer som kommer frem og er blitt tider man kjenner på tankene. Jeg har fått spørsmål om jeg angrer på at jeg ikke var der mere den tiden du hadde din kreftbehandling og kanskje skulle hatt noen hos deg når du kom hjem.. Men nei jeg angrer ikke!! Det disse personene ikke vet er at jeg var der, 24/7, men på telefonen. Det er mye som kan og ble ordnet over telefonen. Vi har vår historie og det er ingen hemmelighet.. Jeg var der på den måten jeg kunne være der, men jeg kom... jeg kom den siste perioden.. for det var viktig for meg å gi deg kjærlighet når vi viste det stod om tid før du ville forlate.. Jeg fikk tatt mitt farvel, jeg fortalte deg hva jeg satt med av tanker, jeg pratet om Finnmark og tiden der. Jeg spilte noen av dine favoritter med Vikingarne og noen andre band. Den ene låten, kan man elske non på avstand, da kom det tårer av øynene dine.. så den var kjent langt der inne. Nei mamma klarte ikke gi meg tegn på at hun skjønte jeg var der.. Men det var viktig for meg.. Jeg kunne ikke gjort det annerledes i denne tiden.Om man har denne google photo appen kommer det opp bilde minner, og disse bildene i dag kom opp der, hvorav minner også kom. Bilde av tur med pappsen på Melbu, dagen etter begravelsen. Han kom og sto med oss , som våre støttespiller som alltid. Jeg kunne aldri hatt en bedre pappa❤️. Jeg husker dette bilde så godt. Vi hadde vært på Taen me Th, vi gikk pratet litt om dagen før. Tanker vi delte, ord som ble sagt, takk pappa for du alltid har støttet meg.


Skulle så ønske jeg kunne laget deg en stor feiring på dagen din snart. Tenke seg til 70 år du blir. jaja om ikke i år så får vi laga tel en feiring senere.


Ønsker dere n fin helg rundt om . La dagen din bli god, del din varme med de som du holder av, ingen vet hva morra dagen kan gi oss.


#tankespinn #minner #årenegår #livet #minnses #frigjøringsdagen #farvell #nouwblogger #blogger

  • 244 visninger

Liker

Kommentarer

Ingajohansson
Aimaander
Aimaander,
VeraLynn
VeraLynn,
Enkelte datoer er som brent fast i sjelen, og to av dem er når mine foreldre ble begravet. På pappa sin dag i november 2000 var det overskyet, og da kisten ble senket begynte det å sprutregne. På mamma sin dag i juni 2006, var det sol og grader godt over +30C. Det var sårt å tenke på de første årene, men nå er det ikke så ille og jeg minnes alle de fine stundene vi hadde sammen. Håper denne dagen blir god, klem 🥰
nouw.com/veralynn
Aimaander
Aimaander,
Takk kjære Vera💜. Det er en tid å minnes dem vi ikke har med oss, og jeg tenker på slike dager er det lov. Årene går så fort og man undrer hvor de har blitt av. Takk for dine gode ord💜 Ønsker deg en fin og god lørdag 🌹🌹💜
nouw.com/aimaander
BareBentes
BareBentes,
Så fine ord, og tanker. Hos meg er dette en gledens dag, min datter er født 8. mai, og en søster samme dagen. I tilegg en søster, og et barnebarn den 6. mai. Jeg har alle mine litt såre dager i Juni, så skjønner hva du mener ja. Fortsatt god helg til deg.
nouw.com/barebentes