Header

Böcker, Ida tipsar

Rex walls lovade att bygga ett glasslott åt sin familj. Ett drömslott i öknen där solen alltid skulle lysa.
När Jeannettes karismatiska far var nykter hade fantasin inga gränser och han lärde sina barn om fysik, geologi och att leva livet utan rädslor - fria från omvärldens bojor. Men när han drack blev han en destruktiv lögnare. Hennes mor Rose Mary var en fri själ som hellre målade tavlor än satte mat på bordet och vars idé om barnuppfostran var att låta dem lösa sådant själva.
Barnen Walls lärde sig att ta hand om varandra. De matade, klädde och skyddade varandra, och till slut fann de sin väg till New York.
Glasslottet liknar ingenting du läst förut. Jeanette Walls självbiografi är en naken och utlämnande berättelse om en djupt dysfunktionell familj vars lojalitet och kärlek inte vet några gränser.

Hej på er! Det har blivit dags för första boktipset på nya bloggen ;) Fy tusan vilken bok alltså, Det är som dom skriver, jag har aldrig läst något liknande innan, jag var helt fast i boken, kan allt som står verkligen ha hänt? Ja faktiskt. Jeannette beskriver sin uppväxt på ett så underbart sätt, trots allt konstigt som hon varit med om. Hennes pappa måste ha varit en riktigt speciellt människa alltså! Jag älskar verkligen den här boken och måste skicka ett extra tack till Bazar förlag som inte bara tipsade mig om boken utan också skickade den till mig! En riktigt spännande läsupplevelse som jag inte skulle velat vara utan. Däremot så kan jag tyvärr inte säga samma sak om filmen. Jag var eld och lågor över boken och såg filmen inte långt efter att boken var utläst, och vilken besvikelse! Alla de här små egenheterna som fick mig att älska boken var borta. Om hur dom flyttade runt i öknen, sov i kartonger, samlade stenar, bråkade med mormor och besattheten av eld. Och hur fantastisk Jeanettes pappa faktiskt var när han var nykter, i filmen var han bara ett fyllo, en tragisk människa som inte klarade av något. Och hennes mamma, mer verklighetsfrånvarande människa får man nog leta efter, och i filmen verkade hon nästan vara vettig? Bara fast med en alkoholiserad man. Men filmen levde inte upp till förväntningarna! Men vill du läsa en helt vansinnig historia om våld, beroende, övergrepp men också kärlek, lojalitet och drömmar så är det här verkligen en bok för dig!

Titel: Glasslottet
Författare: Jeannette Walls
Förlag: Bazar förlag
Antal sidor: 358
Recensionsexemplar: Ja
Finns att köpa hos: Bokus / Adlibris

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments