Drakviskaren

Böcker, Ida tipsar

Hämnd. Kärlek. Förbjuden magi. Och en tusenårig kraft som väcks till liv igen. Vid 21 års ålder får alla kvinnliga solalver en förmåga. Men Izsaelda får ingen. Hon är annorlunda. Utstött. Passar inte in.
När byn attackeras och bränns till marken, ger sig Iszaelda av efter hämnd. Ödet tar henne från den frostklädda skogen Valeanrae, till Gorgoroths djungler och ruinerna av den underjordiska staden Sumetra. Fiendens ledare måste dö, och hon ska bli den som dödar honom.
Men så får hon känslor för en man. En man vars kärlek skulle förstöra allt. Och medan en uråldrig kraft väcks till liv, en kraft alla trodde var utdöd, kastas Iszaelda in i en farlig kamp, där gränsen mellan det goda och det onda är vingtunn.
Allting har ett pris och ingenting är gratis. Hur mycket är Iszaelda villig att offra? Kan hon viga sitt liv åt krafter som ingen borde lita på? Och kan hon döda den hon älskar?

Hej på er! Idag recenserar och tipsar jag om en bok som jag hört så himla mycket bra om på andra bokbloggar och bookstagramers. Och på grund av att alla verkligen hyllade den här boken så blev jag superglad när Lovisa skrev till mig och frågade om jag ville läsa den! För den stod redan på min lista av böcker jag ville läsa. ;) Jag började på den en kväll när jag gick och la mig, och som ni som följer min blogg redan fått veta så sov jag inte den natten, utan sträckläste hela boken på 599 sidor haha! Boken var så jäkla bra! Jag älskade handlingen och kunde inte slita mig, sedan jag läst ut den har den också hängt kvar i huvudet, trots att jag läst andra böcker. Då vet man att det är en bra historia ;) Dock hade jag lite svårt i början med hur den är skriven, alla korta meningar och det direkt språket. Men det vande jag mig snabbt med och ganska snart tänkte jag inte ens på det. Världen i boken är bra uppbyggd och man får en bra bild av länderna och de olika alverna som bor där. Man kände med karaktärerna och jag älskar tanken på att förföras av mörkret så det att författaren vågar låter berättelsen gå den väg den gör tycker jag är så himla bra. Att allt inte är svart på vitt ont eller gott (som i många andra böcker kan vara). Sedan måste jag bara fråga, någon annan som läst den här boken och som läste det Nyx sa med rysk accent? Hahaha! Jag vet inte varför men i mitt huvud bryter hon på ryska av någon oförklarlig anledning, varför blir det så för en ibland? :O Man får så himla konstiga versioner ibland, jag vet ju inte alls vad författarens tanke var eller hur andra tolkar henne haha! Jag bygger upp utseenden och karaktärsdrag och ljud kring alla de karaktärer jag läser om, och har alltid gjort. Men det gör säkert ni också! ;)

Titel: Drakviskaren
Författare: Lovisa Wistrand
Förlag: Whip Media
Antal sidor: 599
Recensionsexemplar: Ja, från författaren
Finns att köpa hos: Bokus / Adlibris

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Åh, tror min man skulle gilla denna 😍 Han är en sucker för riktig fantasy!
nouw.com/janielindahl
Aijo
Aijo,

ÅH, om han är det kommer han säkert gilla denna! 😃 Så himla bra, jag längtar till fortsättningen 😉

nouw.com/aijo