Drömmen om att bygga ett hus

Att bygga sitt eget hus är för många en dröm. En dröm som för mig och Sebastian faktiskt håller på att slå in. Men i drömmarna om det färdigbyggda huset så lever man i verkligheten. Och den mina vänner, den är tuff!

Idag när jag skulle gå ut för att fixa med några papper till min kära sambo, så kommer en kvinna gående.

Hon passerar men vänder sedan och kommer tillbaka. Hon frågar nyfiket om det är jag som bor här. Ja tänkte jag, det är jag som bor i byggröran, med den dundrande grävmaskinen och den högljudda lastbilen..

Hon tittar på mig och säger med ett stort leende på läpparna att hon tycker det är ett så fantastiskt jobb vi gör på huset. Hon brukar ta sin morgonpromenad förbi vår gata för att hon ska kunna följa bygget som pågår.

Vi pratade vidare en stund och hon berömde allting och hon förstår vilken sits vi är i då dem själva byggt sitt eget hus på 80-talet.

Efteråt gick jag väldigt rak i ryggen in i vårt lilla krypin (garage) och ringde Sebastian för att berätta om de goda orden. Snacka om att såna saker gör en lycklig. Att mitt i vårt kaotiska liv med spik, brädor, bruk, grävmaskiner, färg och bara allmän röra så ser andra det som växer fram.

Själv känner jag så många gånger att vi bara går omkring i en röra att jag totalt missar det som faktiskt växer fram sakta men säkert.

Att Sebastian är borta många lååååånga timmar varje vecka för att kämpa med sitt företag och för att sen komma hem och jobba med huset och den tunga ekonomiska delen. Jag är så stolt över den mannen som jag kan säga är min! Han gör allt för sina tre tjejer. Mer än vad jag någonsin kunnat begära.

Men för oss slår drömmen in. Vi bygger vårt eget hus. Trots att det inte bara knakar i huset utan även i förhållande och plånböcker så kämpar vi så gott vi kan!

Så visst är det en dröm att få bygga sitt eget hus. En dröm som vi kommer vakna upp ur och sen leva lyckliga i alla våra dagar i :). Och dagarna fram tills vi når mållinjen kommer vi nog aldrig glömma.

Bild från ingången. Till vänster kommer bli en toalett. Rakt fram kök och sen ingång till vardagsrum. Till höger trappa till ovanvåning och källare.

En del av det framtida köket.

Rum som kommer ligga intill köket

Vardagsrummet som kommer bli lika stort som vårt boende är idag

Ovanvåning sett från vårt sovrum. Två rum till tjejerna, en toalett och ett allrum.

​Ena sidan av vårt sovrum. Vi kommer kunna titta upp på stjärnorna innan vi släcker våra blå :) 

  • 141 visningar

Gillar

Kommentarer