Hejhej!

Idag har det inte gått i många knop, bortsett från att många meter tråd har avverkats på symaskinen. Igår efter duggan så begav jag och några andra klassisar oss ut för att svira runt på dansgolvet inne i citypulsen. Mycket trevlig men dock sen kväll (eller tidig morgon kanske passar bättre?) blev det. Gick dock upp "tidigt" trots den sena natten för att åka in ännu en gång till stan och handla lite nödvändigheter. Resten av kvällen har spenderats i lägenheten som fått agera systuga åt ett gäng sysugna ettor. Tänkte att det kan ju vara sjysst att ha ovven i ett stycke och lite snitsiga revärer på tills imorgon. Vi tjejer som tillhör m-sektionen måste sy ihop de olika tygbitarna. Blev rätt nöjd med resultatet, vem vet jag kanske ska starta en syateljé till nästa årets nollan? ;)

​Puss puss! x

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Tjoho!

Tro det eller ej, trots att jag inte bloggat sedan Hedenhös dagar kan jag meddela att jag lever! De senaste månaderna har varit så fullspäckade av aktiviteter och lättja att jag aldrig riktigt hittat styrkan till att trycka på publiceraknappen. Men som det gamla goa ordspråket lyder, bättre sent än aldrig! Eller vad säger ni? (Ja, syftat till ni tappra själar som fortfarande tar er mödan att kika in här). 

Men vaddå, finns det verkligen så spännande aktiviteter som varit så roliga att Anna inte förmått sig att skriva till oss?! Jo de finns! Typiskt skojsiga saker som hänt är att jag börjat skolan(ha-ha?) med plugg och allt vad det innebär. Jag har dessutom fått äran att ha blivit omhändertagen av kanske tekfaks bästa faddrar, hör och häpna (shoutout till dpu)! Roliga grejer som kravaller, nolle-p och födelsedagar har betats av. 20-årsfiranden, tentor och flyttlass har också fyllt tomrummen. Äntligen så har jag lyckats bryta mig loss från korridoren och flugit ut för att hitta en lägenhet! Med glädje cyklar jag numera förbi mitt föredetta korre-rum och känner en lättnad över att slippa sunken. Inget ont menat om mina korridorgrannar, men att leva i en korridor passar bara en viss typ av människor. 

Huja vad tiden har flugit förbi! Mer än två månader har passerat men i mitt lilla huvud känns det mer som två veckor. I skrivandets stund bjuder livet på sina bästa sidor, sista skrivningen detta tenta-p är äntligen över och trevliga festligheter nalkas till helgen. På det ska även min fina dpu-ovve och jag tillsammans för första gången se offentlighetens ljus. Med andra ord så ska vi ha ovveinvigning. 

Jag höll på att helt glömma att jag hann med en sväng på akuten. Och nej det handlar inte om alkoholförgiftning, vissa studentpåhitt har jag inte riktigt förstått tjusningen med. Anledningen till att jag en tråkig söndagkväll kände för att liva upp det hela var att jag skar mig i vänster ringfinger. Allt gick som tur bra, fick såret sytt och idag är fingret nästan helt återställt. Råkade tyvärr ha lite för kul och kapade av lite nervtrådar så känseln i fingret är inte den bästa. Men men, det kunde ha gått värre!

​Puss och kram skumbanan!

Likes

Comments

Tja tja!

Idag har jag gottat mig i de läckerheter som vår kära moder jord tillför oss. För att tala klarspråk så har jag varit ute och traskat i skogar, fört krig mot brännässlor och småkryp i jakten på de fina små skatterna. Jag och farmor har nämligen plockat diverse gottiga bär. Som google fast i form av kött och blod visade och instruerade hon mig var de bästa blåbären fanns medan jag plockade på så gott det gick. Vilken lyx att ha med sig ett sådant uppslagsverk ute bland blåbärsriset!

Hemmavid fortsatte sedan plockandet av svarta vinbär och hallon. Hm ja, mycket mer har det inte hunnits med här. En lugn och härlig sommardag helt i min smak. Just ja, jag hann med att baka lite också. Hm, det var nog allt!

​Puss och kram skumbanan! x

Likes

Comments

Hej bloggisen

Ikväll landade jag hemma i Linköping efter att ha spenderat fyra dagar i Enköping. De senaste dagarna har jag nämligen hängt med min pojkvän hemma hos hans föräldrar. Första gången jag träffade dem så det var spännande, som tur var så var de snälla hehe. Eftersom Enköping ligger nära både Uppsala och Stockholm så passade vi på att åka dit i måndags och tisdags. Efter en misslyckad picknick i bilen då det ösregnade begav vi oss i tisdags till slut till Uppsala. Domkyrkan i Uppsala fick sig ett besök, där man kunde kolla på Gustav Vasas grav, och några fler svenska kungar med för den delen. Jag hade aldrig varit i Uppsala tidigare, även om det blev ett kort och regnigt besök tyckte jag ändå om det. En riktigt fin och mysig stad är det där.

Under måndagen i Stockholm hamnade vi på Gamla stans gator, kollade bland annat på vikingasvärd och muggar gjorda av horn. Kul kul.

Tog inte så mycket roliga bilder i Stockholm men jaja, ni vet väll hur det ser ut ;)

​Puss och kram! x

Likes

Comments

Tjoho!

Ibland sker saker och ting som inte alltid dokumenteras här på bloggen. Så i detta inlägg tänkte jag tillägna till just dessa saker som av en eller annan anledning inte kommit med när jag kikat in här.

Antagningsbeskeden för alla utbildningar till hösten trillade in under förra veckan. För mig innebar det fem ytterligare år kommer tillbringas på universitetet. Första valet var kirrat, tjoho!

Ett besök på Nasa-utsällningen i Norrköping gjordes innan jag åkte till Öland. Sci-fi fast i verkligheten, hur coolt låter inte det? ;)

En shoppingrunda där det var tänkt att jag skulle agera smakråd och inte köpa på mig ett enda plagg slutade inte som tänkt. Jag var den enda som shoppade. Jaja, så kan det gå!

Puss och kram! x

Likes

Comments

​Halloj!

Ursäkta för utebliven uppdatering! Blir så när man latar sig på Öland och internetuppkopplingen inte vill sammarbeta... Hur som helst har jag häng på Öland i en vecka är nyss hemkommen. Lugna dagar innehållandes bokläsning, cykelturer, spanat in öländska raukar och träffa släktingar var lite av det som det bjöds på. Superskönt att få ha dagar då man inte har planerat någonting utan bara ta dagen som den kommer. Men som man brukar säga, borta bra men hemma bäst. Därför känns det skönt att kunna vara hemma, pusta ut och känna igen sig en gnutta när man ska någonstans. 

​Men, igår blir det att ta nya tag igen, för då ger jag mig ut ännu en gång på resande fot några dagar! Ska tillbringa söndag till onsdag i Enköping och kanske Stockholm. Spännande!

Puss och kram! x

Likes

Comments

Tjoho!
Senaste veckan har den svenska sommaren bjudit på lata och varma dagar. Och jag gillart. Fina blomsterbuketter, färgglada drinkar med fina vänner och äta supergoda svenska jordgubbar. Vad mer kan man önska sig? Inte så mycket mer, enligt mig.

Har fikat på en dundergod snickerskaka. Hann även med att hänga i fina trädgårdsföreningen.

Kanalmys och museibesök har jag också njutit av!

Puss och kram! x

Likes

Comments

Tja!
Sista dagen i Japan var en riktig sagovärld, närmare bestämt Disneyland! Alllllllt var så fint. Husen, sagofigurerna, uppvisningarna. Vi åkte en del attraktioner, den överlägset bästa var Star wars. Det var en 3D-upplevelse utöver det vanliga. Med andra ord, sjukt bra gjort!

Resan i Japan har varit en av de absolut bästa jag gjort i mitt liv. Har fått se och uppleva så mycket saker jag aldrig någonsin trodde att jag skulle få göra. Japaner är otroligt hjälpsamma (nästan för mycket) och vänliga, även fast de inte alltid förstår vad man försöker säga. Landet hade verkligen så mycket mer än vad jag trodde att bjuda på. En toppen resa med andra ord!

Puss och kram! x

Likes

Comments

En sak som är lite rolig med japaner är hur ovana de är vid turister. Som äkta svenne tror man att när en gullig liten japan kommer fram och viftar att de vill ta kort tror man givetvis direkt att man ska fota åt dem. Icke sa nicke. Här vill de fota MED dig. Västerländska turister är så ovanligt här att man själv får agera sevärdhet lite då och då. Snart kanske jag är kändis här i Japan med tanke på alla kort jag fått vara med på. Det skulle allt vara något.

Puss och kram skumbanan! x

Likes

Comments

Idag mina vänner befinner vi oss i Hiroshima! Ni vet den där staden som USA släppte en atombomb över i slutet av andra världskriget. Vi har iallafall kollat på lite atombombsgrejer idag. Ni vet, gått på museum, spanat i minnesstatyer och så vidare. Riktigt intressant faktiskt då jag gillar historia. Samtidigt är det lättare att relatera till då det inte hände för särskilt länge sedan.

Fick även insupa lite fysikkunskaper medan vi gick omkring där ;)

Efteråt bestämde vi oss för att gå i affärer, både jag och Johanna lyckades falla för frestelsen att köpa underkläder. Här i Japan är alla bh-ar och trosor som små bakelser. OBS skämtar ej. Till sist hamnade vi som vanligt på starbucks. Sitter aldrig fel med en fika där.

Puss och kram! x

Likes

Comments