De senaste fem månaderna

Daniella är fem månader gammal idag! När hon växer upp ger varje månad nya känslor. Nya milstolpar. Nya minnen. Ny uppskattning för att vara mamma. Den dag du först håller ditt barn så tror du inte att du möjligen kan älska ditt barn mer än du gör i det ögonblicket, men för varje dag som går har jag känt min kärlek växa sig starkare och mer ovillkorlig. Jag ville ta lite tid i dag för att reflektera över de senaste fem månaderna.

Barnfödsel är annorlunda när du vet att det kommer att hända. Jag var förberedd, så jag visste i förväg vilken dag att se fram emot. Med det kommer mycket mer rädsla och ångest utspridd över tiden eftersom du vet när det gäller för dig. Du vet när din sista dag att förbereda är. Jag minns att jag låg i sängen kvällen innan vi åkte till sjukhuset och funderade på hur det skulle vara att träffa människan inom mig så fort solen gick upp. Jag vet inte om jag fick mer än tio minuter sömn den kvällen.

Under de senaste fem månaderna har mitt liv förändrats så mycket! Det har varit en vacker virvelvind av känslor, mognad, styrka och mer kärlek än jag någonsin visste att jag var kapabel att ge. Jag har överraskat mig själv på mer än ett sätt, och jag är så tacksam för de människor omkring mig som stöder mig.

De senaste fem månaderna har jag blivit den mamma som jag alltid drömt om att bli. Jag har njutit av glädjen att se något som jag skapat växa, lära sig och utvecklas. Jag har övervunnit smärtan av ett kejsarsnitt, kamp av osäkerhet för min kropp, postpartumdepression, och ibland känslor av ett överväldigande misslyckande. Jag har vuxit till att älska kvinnan jag är, trots den press jag känner från samhället. Jag har sett mitt hjärta verka utanför min kropp.

Jag har under de senaste fem månaderna sett min dotter växa så mycket! Hon gick från att vara en oskyldig, bräcklig nyfödd bebis som sov 18 timmar om dagen till en livlig, glad flicka som ler mot alla som pratar med henne och leker större delen av dagen. Först var vi glada när hennes ögon kunde följa oss över rummet. Sen smälte våra hjärtan när hon började le. Svårt att tro att hon nu kan rulla över på magen och äta välling från en sked!

Under de senaste fem månaderna har jag lärt mig att övergången av mitt förhållande från att helt enkelt dejta och njuta av varandras sällskap till att behöva hålla koll på ett barn samtidigt som vi håller lågan i förhållandet vid liv. Det har varit nätter där vi har bråkat över vems tur det var att gå upp med Daniella vid 03:00. Vem som drog åt locket på flaskan för hårt, vem som fick mest sömn kvällen innan, och vem som bytte den sista blöjan.

Genom alla onödiga gräl, rastlösa nätter och stress att uppfostra ett barn för första gången har vi lyckats få tid att hålla vår relation stark och intim. Det finns nätter jag hoppar i säng utbränd och utmattad, och D upphör aldrig att känna min frustration och dra mig närmare, kyssa min panna, och hålla mig tills han somnar. Våra dejtkvällar är fortfarande fulla av äventyr och samtal. Han säger fortfarande att min kropp är vacker, även om allt jag ser är lös hud och bristningar när jag tittar i spegeln. Under de senaste fem månaderna har jag blivit mer kär i mannen som hjälpte till att skapa den vackra flickan som har lärt oss vad sann kärlek är. Det finns inget bättre än att se din bästa vän och partner också vara pappa.

Ja de senaste fem månaderna har jag upplevt så mycket kärlek. Äkta och känslig kärlek. Jag är så glada att se dig fortsätta att växa!!!

Gillar

Kommentarer