Ögat har rättat sig till vid det här laget. Men jag har en tid nu i augusti för en koll. Vad det berodde på är fortfarande en gåta men jag är mest glad för att jag ser igen.

Däremot skall nacken undersökas med en ny MRT. Tok-ont och domningar i handen kräver att diskbråcket kollas igen. Denna gången räknades det inte som akut. Väntetid 8 månader. 8 MÅNADER ! Som tur är så finns det alternativ om man vill flytta på sig. Så på torsdag bär det iväg till Göteborg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Trots det fruktansvärda som inträffade i helgen så är det jag kommer att minnas bäst det otroliga bevis på solidaritet, kärlek och värme som människor visade när skräcken slog till. Överallt hör man om osjälviskt handlande för att hjälpa okända människor. I fredags och fortfarande i helgen är vi alla grannar. Med några undantag. Tex den respektlösa kvinna som kallar sig journalist och som publicerar bild på den omkomna 11-åringen. Jag förstår att pressetik inte längre existerar men det är en tragisk människa som sätter sensationslystnad först. Nej jag länkar inte till denna människa. Hon förtjänar ingen trafik till sin blogg.

Vi tänker på de som omkom, skadades och chockades och alla de som gav medmänskligheten ett ansikte.

Likes

Comments

I veckan kom tidningen jag prenumererar på. I den låg en katalog från Frövi skor. Den kan man bläddra i på ​froviskor.se Jag vill ha alla! Verkligen. Det finns sneakers,  ballerinas, loafers,  sandaler och pumps. I allt från silver till blommigt. En del kanske inte är helt praktiska men strunt i det.

Kolla bara på denna från Frövi skor
hur ljuvlig som helst. Våren på fot liksom.

Likes

Comments

Var och gjorde en lumbalpunktion i veckan. Dvs ett ryggmärgsvätskeprov. Lång läskig nål skall in mellan två ryggkotor i ländryggen. Det hör ni ju själva att detta inte låter som ett onsdagsnöje att se fram emot. Man har ju sett House och City Akuten alltså. Men kl 13 i onsdags checkade jag in på neurologen på sjukhuset i staden.  En doktor som inte hette Guidetti Balistero men close enough kollade lite här och där innan position intogs.  Sidoliggande i fosterställning. 

Jag hade googlat. Jag vet att det inte är en bra idé men jag ville veta lite mer vad som väntade. Alla verkade vara överens om att själva provet var en piece of cake om inte läkaren sjabblade. Däremot var alla överens om den huvudvärk från helvetet som drabbade efteråt. Så jag sa hej och vi ses på måndag när jag knallade iväg från jobbet. Iofs var det 80% som INTE fick ont men eftersom jag alltid får alla biverkningar så var jag förberedd.

Provet var verkligen inget att hetsa upp sig för. Visst det kändes men ont kan jag inte påstå att det gjorde. Det tog tid. ca 30 min. Och sen en kvart vila på det. Sköterskan gick igenom den ruskiga huvudvärken som väntade och rådde till stort intag av koffein. Så när jag blev utsläppt gick jag rill Pressbyrån och köpte en cola. Sen gick jag tillbaka till jobbet och drack kaffe. Och väntade på huvudvärken. På torsdagen gick jag till jobbet och drack kaffe och cola.  Och väntade på huvudvärken. På fredagen efter jobb och kaffe gick jag på AW och spelade shuffleboard. Och slutade vänta på huvudvärken.

Jag hörde alltså till de 80% som INTE fick huvudvärk.  Hurra. Nu väntar jag på svaret istället, inte huvudvärken.

Vi tar en trevlig bild för vem vill se en läskig nål som strax skulle in i ryggen

Likes

Comments

Alla har väl hört mer eller mindre humoristiska berättelser om vedermödorna att ge en katt medicin. Alla innehåller någon form av blodvite och sammanbrott. Dock aldrig hos katten.

Nu har vi haft en sjukling ett par dagar. Resultatet av veterinärbesöket blev dietmat och två olika mediciner.

Friska katten var den som blev mest förbannad. Hennes fria tillgång till mat blev starkt beskuren. Inte ok lät hon förstå.

Sjuka katten fann sig i sitt öde. Stoiskt. Båda medicinerna har varit lätta att ge. Att det smakar bäver är inte svårt att förstå. Men hon spottar inte. Och hon är lika gosig ändå så hon kan inte hata oss.

Nu är det på rätt väg och vi tar en extra dag i morgon för att vara på den säkra sidan. Sen skall båda kissarna få en mer normal tillvaro successivt.

Mitt eget besök på ögonkliniken gav vid handen att hjärnröntgen såg bra ut. Men det inte helt okända diskbråcket i nacken spökar igen. Vad det blir med det återstår att se. Ögat kommet att fortsätta att kollas eftersom det fortfarande syns lite synfältsbortfall.

Istället för en bild på ett sjukt öga tar vi en bild på numera friska kissen från i somras.

Likes

Comments

Jag gör en pudel direkt. Efter ett mycket vänlig och förklarande inlägg från Iris på Fairtrade om hur fairtrade funkar, fattar jag att jag inte har fattat nånting alls! .  Även lite fairtrade är bra. Företag som använder loggan måste betala för det även om innehållet av fairtrade ingredienser är litet. Det är ju skitbra! Och det är klart är 98% av innehållet vatten då är ju 2% strålande. Det tänkte ju inte jag på.

Tack snälla Iris för förtydligandet. Alltså kan man tycka att fairtrade är något bra. Även fortsättningsvis.

Tänk att Iris  tar sig tid att förklara . Blir alldeles varm i hjärtat.

Så mina vänner, strunt i procenten!

https://nouw.com/ahlinkers/sa-fel-att-forsoka-vara-ratt-28820328?cache=868141840

Här är inlägget där jag bevisade min okunnighet.

bilden är lånad från kusse Lovisa har du något emot det så hojta.

Likes

Comments

Just nu svämmar alla flöden på alla sociala medier över av recept innehållande Nutella. Allt från att äta direkt från burken med sked (min favorit) till mug-cakes till nutellasemlor.  Allt som oftast deklareras det att det är nutelladagen. T ex som idag.

Jag undrar om detta är bara för att jag kör 8v sockerdetox? Nutella är verkligen min "guilty pleasure".

Men halvvägs in i utmaningen utan några större problem så är det bara att ignorera allt Nutella relaterat  reklam, recept och dagar.

3/3 är utmaningen klar. Och då är det ju dumt att börja glufs att Nutella det första jag gör.

Likes

Comments

Köpte en rengöring på Kicks av deras eget märke. Stor fin Fairtrade-logga på framsidan, och texten "contains fairtrade ingredients" Ingen falsk marknadsföring. För den innehåller verkligen "fairtrade ingredients"

Det är när man vänder på tuben som det blir lite trist. fairtradeinnehållet är bara 2%. Just det 2%!. Dessa 2% är alltså allt som behövs för att få smacka dit en Fairtrade-logga på produkten. Det är lite snett tycker jag. Men "contains fairtrade ingredients" gör den ju trots allt.

Likes

Comments

... kan ibland vara humor på högsta nivå.  Reklamskyltar kan vara hur dumma som helst. Jag har sett 4 olika stavningar på Impregnering på en och samma exponering. min favorit är fortfarande Satsamus. Och nej det var inget annat än en liten gulorange frukt av citrustyp. Idag hittade jag denna.

Finns det inte nåt som heter luad ål? Detta var inte ål. Detta var vit dallrig fisk av jultyp.

Likes

Comments

Varför luktar det alltid gammal mat på sjukhus? Så fort man kommer in genom svängdörren slår den till.  Biter sig fast och infiltrerar luktsinnet. Allt luktar sjukhus. Jag luktar sjukhus. Joy är skeptisk till mattes nya lukt.

Efter 90 minuter i ett magnetrör. Totalt orörlig. Med ett himla oljud rätt in i örat. Eller ok det var Mix Megapol... men det hördes knappt över oväsendet från maskinen. Totalt 2 timmar. Jojo jag vet hur man roar sig en tisdag.

Nu finns det i alla fall  bildbevis någonstans på att jag har något innanför pannbenet. Nu hoppas man väl på att det bara är sån som ska finnas där.

Svaret på dessa två undersökningar, hjärnan och halsryggen, kommer i slutet på nästa vecka.

I halvtid fick jag kontrastvätska i armen. "det kan smaka lite illa" sa trevliga personalen. Ok du vet att du sprutar in det i armen va? tänkte jag i stilla sinnet. Men fy fabioner vad det smakade bäver. Det tog väl vägen över nåt smakcentrum i knoppen.

Nu har jag och LillBirger kommit hem. StorBirger skall packas för Actic i morgon. Och matlåda fixas. Sen är det rätt slut på idag.

Likes

Comments