Som rubriken enkelt lyder så är det nytt år och jag vill komma igång igen, alltså det här med att blogga är roligt när man väl får till det och när man vet vad man ska skriva om.
Men gott och kort så försöker jag börja igen, skriv gärna tips och idéer på vad man kan skriva om!

Vi börjar detta år med en resa till Chile, för er som inte vet så är mina föräldrar från Chile men jag är då född i Sverige.
Så den 25e åker jag, Quimey och Giovanni, vi är borta till den 21 februari. Det ska bli skönt att komma bort lite och bara vara vi tre. Jag längtar.

Quimey har blivit för stor nu haha.. hon är 7 månader, kryper som bara den, ställer sig upp själv, försöker klättra i trapporna hemma, går med stöd (nybörjare), tar tag i allt som finns på golvet och vill gärna äta upp allt.. framför allt kablar 😆 hon har redan två tänder, kan vinka (hejhej), hon plaskar, och när hon känner för det så klappar hon också.

Blir en liten bildbomb här nedanför..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jag här för att stanna haha! Nä men har varit ganska lat med att blogga och känner att det är dags att komma igång igen.

I lördags kom vi hem från semestern. Vi har varit i Mallorca en vecka, jag, Quimey & Giovanni. Det kändes ganska skönt att komma bort ett tag och inte tänka på det vardagliga. Flyget gick utmärkt för Quimey, hon är så sjukt duktig. Påväg dit så åt hon vid start och sov typ en timme. Sen var hon vaken resten av flygresan. Påväg hem sov hon typ 2 timmar och var vaken resten. (Resan dit tar 3 timmar och 30 minuter). Hon grät inte en endaste gång, det blev typ lite gnäll i 20 sekunder på hemvägen men inget annat.
Alla säger att hon är så lugn och det stämmer ju helt. Hon klagar nästan aldrig, gråter aldrig på nätterna (blir väckt av att hon rör sig eller små pratar) hon gråter bara när hon har typ ont i magen, eller när hon varit sjuk.

Just nu har Quimey storlek 62/68 i kläder, men tror jag ska börja köra på 68 för 62 har hon haft ett tag nu. Fortfarande storlek 3 i blöjor och ska nog använda de sista jag har kvar och sedan gå över till 4or.
Vi var på besök på BVC den 28/9 och då vägde hon 6550g och var 63cm lång. Hon ligger perfekt på kurvan.


Lite bilder från vår semester.

Likes

Comments

Vet att det har varit månader sen jag skrev sist, och mycket har hänt under tiden. Idag är jag mamma till Quimey som föddes den 3 Juni 2017. Har tänkt att skriva min förlossningsberättelse här, men det blir i ett annat inlägg så håll utkik.

Livet rullar på just nu och Quimey är idag 3 månader.
Jag är mammaledig på heltid just nu så jag bara njuter av att spendera tid tillsammans med min dotter som är det bästa som finns just nu. Hon är helt underbar! Som bebis är hon faktiskt en ganska lugn bebis, hon är inte jobbig alls om jag ska vara ärlig och många säger att jag har tur att hon är så lugn. Hon vaknar ca 2-3 gånger per natt men för det mesta 2 gånger och brukar vakna av att hon gnäller lite och rör sig, men aldrig att jag vaknar av att hon skriker eller gråter.
Jag hel ammar och tycker att det har funkat bra hittills. Men tycker dock att hon äter konstant verkligen. Typ en gång i timmen utan att överdriva haha. Hon använder ingen napp då hon alltid spottat ut den så tutten har varit hennes napp och tröst sen hon föddes. Igår försökte vi igen med napp och hon tar den nu. Efter ett tag spottar hon ut den men för att hon inte vet hur hon ska ta tag i den.
Giovanni håller nog inte med alls att hon ska ha napp men jag tycker att det ändå är skönt när vi t.ex åker bil. Åker vi för lång sträcka kan hon börja gråta i bilen och då är det riktig panik.. har hänt att jag typ får stanna vid vägen eller köra in vid nån mack och amma.

Slänger in några bilder på Quimey 😊

Likes

Comments

Hej alla!y

Det var ett tag sen sist. Min lilla flicka valde att titta ut i v. 40 (39+2) den 3 juni kl 01.57, hon var 50 cm lång och vägde hela 3395g!
Just nu har jag bara försökt landa hemma lite med henne. Min förlossning gick bra och har tänkt att skriva min förlossnings berättelse i ett nytt inlägg då det är en del att skriva.
Men vi mår bra och vår prinsessa mår bra 😊
Idag var vi på första besöket på BVC, och hon väger nu 3640g och är 51,1 cm lång.
Hon äter konstant känns det som men hon kan även sova långa stunder och självfallet får man passa på då också. Hon ammar nu och planen är väl att hon ska amma så länge som möjligt.

Quimey är en jätte snäll tjej och gråter typ aldrig om jag ska vara ärlig hon är väldigt lugn och snäll 😍
Det är helt sjukt hur mycket kärlek man har för sitt egna barn, det går verkligen inte att beskriva. Jag skulle bokstavligen göra allt för henne.

På fredag får jag äntligen tillbaka min bil och då blir det mer äventyr för lilltjejen 😊

Likes

Comments

Som rubriken säger. Hade tid idag kl 13.30 för ultraljud av min högra fot som är svullen.
Ingen blodpropp visade de iallafall, det verkar som att graviditeten tog över där och därför har jag svullen fot.

Efter det skulle jag till förlossningen för återbesök/kontroll.
Mitt blodtryck idag var på 135/85, enligt läkare skulle vi avvakta och blodtrycket får hålla sig mellan 135/85 och 145/95 dock inte mer än detta.
Vi får väl se om hon väljer att titta ut snart eller om det blir igångsättning iallafall.
På måndag har jag vanlig tid hos min barnmorska på MVC, får se hur blodtryck ser ut då och om jag fortfarande har +1 protein i urin vilket jag fortfarande hade idag.
I övrigt mår jag och bebis bra 😊

Likes

Comments

Hej alla!
Det var ett tag sen, jag har haft fullt upp i det sista nu. Inte mycket kvar nu. Idag gick jag in i v.39.
I måndags var jag hos bm för rutinkontroll som vanligt och hade då blodtryck på 135/90 tror jag att det var.
Hon tyckte att den var på gränsen men ändå helt okej. Så vi bokade in en till rutinkontroll för blodtryck och så till i onsdags bara för att kontrollera att den inte skulle stiga.
Väl på onsdag åker jag in till MVC igen då med min syster Vanessa och hade börjat dagen med huvudvärk vilket jag inte haft under min graviditet, så det kändes verkligen. Och väl på plats visade sig att mitt blodtryck hade stigit till 145/95 och jag hade +1 protein i urinen. Plus att min högra fot varit ganska svullen sen typ v. 30-31 men har alltid tänkt att det är för graviditeten och att jag kanske överanstränger den.
Min BM bestämmer att ringa in till förlossningen eftersom att det kan vara en början på havandeskapsförgiftning, och det finns ju en chans att det kan vara det då min syster har haft det med sina tidigare graviditeter och min mamma har också haft det med min bror och mig.
Allt gick så fort.. väl inne på förlossningen i Huddinge Karolinska kl 15.30 så kör dem CTG på mig i ca 30 min (bebis mår jätte bra), tar blodprover, kollar mitt blodtryck och så får jag kissa på sticka för att kolla protein i urin. 141/92 hade jag och fortfarande +1 protein i urin. Min högra fot är en annan femma tydligen då det möjligtvis kan vara en blodpropp då den är så svullen.
Dem väljer att avvakta mitt blodtryck o allt, så fick en ny tid idag kl 10 på förlossningen. Men så länge så fick jag remiss till akuten för foten. Så ca kl 20.30 går vi till akuten där det går ganska fort till en början. Får ta blodprover IGEN.. och vi ska sedan invänta svar och träffa läkare. Vi får ett rum vid 23 tiden på Giovannis begäran då jag hade så ont i ryggen av att sitta i väntrummet.
Kl 03.00 ungefär får jag träffa en läkare....alltså efter typ 6,5 timmar!! Helt jävla sjukt. Jag var helt jävla trött och slut i huvudet. Tycker synd om Gio som satt o löste korsord typ hela natten.
Vanessa hade åkt hem vid 23 tiden.
Träffade läkare som sagt och han gjorde ett ultraljud på benet och foten, det visade sig ingen blodpropp men tydligen så hade blodproverna visat att det kunde vara en blodpropp typ. Så fick en tid för nytt ultraljud imorgon fredag då man går igen hela benet del för del.
Återstår att se hur det går med foten då...
Var hemma kl 04.00 och sov ca 4 timmar för att sen åka tillbaka till förlossningen för uppföljning av mitt blodtryck osv då jag hade tid kl 10. Hade bra blodtryck när vi kom in och efter en stund hade den stigit igen till typ 140/90 och protein i urin visade fortfarande +1. Fick ta blodprover igen och dem visade sig vara bra. 

Träffade läkare efter detta och fick bedömning av möjlig igångsättning då dem inte vill dröja ut på det eftersom att jag är på gränsen. Så imorgon efter ultraljudet på foten och benet ska jag tillbaka dit för ytterligare en kontroll och uppföljning. Vi får väl se vad dem säger samt vad jag får för svar på ultraljudet.

Blev typ en bibel nu känns det som.. kanske bebis tittar ut lite tidigare.
Idag är jag ju ändå helt fullgången enligt läkare, bebis kan ju titta ut när som helst faktisk.

Likes

Comments

Ska snart iväg på bio med Giovanni. Eftersom att han är ledig idag så passar vi på.
Det blir Fast & Furious 8 på Heron city. Vi valde att ta VIP salong då herons VIP salong är så bra. Mycket bättre än Mall of scandinavias.... stolarna har knapp funktioner som gör att man kan ta upp ett fotstöd samt luta sig lite längre bak och dessutom finns det en bricka som man kan fälla in mot sig för ha snacks och läsk.

Imorgon ska jag på 50 minuters gravidmassage tillsammans med syster. Det ska bli så skönt, ser verkligen fram emot det.

Likes

Comments

Här kommet lite mer bilder från babyshowern! ☺️

Likes

Comments

Idag går vi in i v.37 och det betyder att det inte alls är mycket kvar tills vår lilla tjej får för sig att titta ut.
Nu är inte sparkarna alls sköna kan jag säga, jag har en känsla av att hon kommer vara lång. Det känns av att hon inte alls har mycket plats där inne.
Kissa får jag göra jätte ofta nu. Här om natten gick jag på toa typ 7 gånger på bara en natt.. det var inte alls kul. För det första är det jätte jobbigt att gå upp ur sängen, det känns som rena uppdraget att ta sig upp och för det andra är det jobbigt att sedan försöka somna om.
Var hos BM i början på veckan och allt såg jätte bra ut. Vågen visar bara +9 kilo ungefär och det är väl ändå rätt bra. Förhoppningsvis blir det alls jobbigt att gå ner dem sen... hoppas jag.
På fredag ska jag träffa läkare för att få fortsatt sjukskrivning fram till BF, och efter det ska ta tag i att planera mina föräldradagar.
BB väskan är ännu inte packad.. har känt mig ganska lat på den fronten så det måste jag också ta tag i.
Har skrivit ett förlossningsbrev tillsammans med min barnmorska och där har jag väl skrivit in lite om hur jag tänkt mig kring smärtlindring osv. Epidural och lustgas är tanken. Tillsammans med mig på förlossningen kommer Giovanni självfallet vara med och sen är tanken att syster Vanessa också ska vara med och filma förlossningen.

Ullared

För någon helg sedan var vi på Ullared och shoppade lite.
Det blev för det mesta shopping för lill tjejen. Har tagit lite bilder på vad vi fick med oss till henne.

Skötbädd för 179kr! Riktigt kap. Och 2 skötbäddsöverdrag som jag inte kommer ihåg priset på. Men tror ca 59kr eller 69kr för 2-pack.

Åkpåse inför vintern, denna fina i grå då det passar vår vagn. Denna gick på 199kr.

Lite små saker som är bra att ha 😊👍🏼

Amningspump, som gick på 149kr 👏🏼😁

Lite kläder också! Alltså pyjamasarna med dragkedjorna gick på 10kr styck! Rea dock men endå! Köpte i 2 storlekar.
Allt gick på under 100kr styck iallafall och vissa saker på under 50kr styck.

Har glömt visa bild på vårt fina babynest som vi fick från syster Vanessa för ca 2-3 veckor sedan. Hennes kompis har gjort denna själv 😍 älskar ugglorna. Jätte fin 🦉🌸

Likes

Comments

Hej alla!

I lördags hade vi vår babyshower. Det blev trots mycket folk lyckat. Ja, alltså mycket folk för så lite utrymme tycker jag, då vi hade den här hemma hos mamma.
Den började vid 14 tiden och höll på till 19 ungefär.
Det var roligt att så många kunde komma, och vissa hade man inte sett på länge!
Vi körde lite lekar, för barnen hade vi fiskedamm. Och det fanns rätt så mycket godis haha.
Jag vill tacka för alla fina presenter vi fick. Mycket blöjor, och sånt som vi faktiskt inte hade.
Har nu tagit bild på typ allt och ska lägga upp här nedan.

Hoppas jag fick med allt. Det var ganska mycket att fota för en höggravid kvinna haha.

Vill också tacka min mami som gjorde det möjligt, utan henne ingen babyshower. Då hon lagade mat och stod för i princip allt ❤️


Enjoy! 😁

Quimeys första basketboll. Jadå, hon ska bli som sin pappa 😊

Hon fick denna fina klänning från min mormor, klänningen är från Chile. Och är väl tänkt till något jätte speciellt tillfälle 😍

Jätte fin babysitter fick vi från storasyster min (Marcela). Vi hade ingen, och den här är jag helt kär i 😍🎀

Vi fick en till kartong fylld med blöjor, men glömde fota den. Så nu har vi en massa blöjor haha. Bra för då slipper vi köpa det första månaden iallafall 😅

Jätte fin blöjtårta som Patito gjorde helt själv. Både jag och Gio vart väldigt chokade faktiskt 😂❤️

Jäääätte fin liten kista från Ville, Elin, Daniel & Tina. 😍

Vi kommer få en bärsele från Tia Melanie, Tia Kimberly & Tio Jeremias 😍👍🏼 det har vi inte heller! Så det tackar vi för ❤️

Pingu babygym fick vi från min storebror Felipe, jag som önskat mig denna! Nu fick välja en och självklart valde jag denna!! Pingu är en stor favorit för mig då jag själv tittade på serien som liten ☺️

Likes

Comments