Jodå, Tomten kom till oss. Lite futtigt var det men ändå bra av honom att hitta hit.

Dagens höjdpunkt var dock när vi Skypade med Josefin och hennes värdfamilj i Tampa i Florida.

För att få en liten nostalgitripp på våra jultraditioner lägger jag in 2 bilder, en med julstökande hemma hos oss tillsammans med Josefin och Daniel och en bild från julen 2008 som vi firade på båten i Tarragona.

Juldagen är allt stängt i Spanien så det var promenader som gällde. På lördagen spelade vi golf med fredagsgänget (flyttat till lördagen för att golfbanan var stängd på fredagen).

På söndagen åkte vi allihop till golfbanan och slog lite bollar på driving rangen, alla prövade på.

Måndagar är det som vanligt måndagsgolf inklusive måltid och då fick våra gäster klara sig själva och det gick bra.

När vi sen kom till nyårsafton hade vi Eva och jag fått lovatt fira den med våra pensionärskompisar vilket vi gjorde. Se bild.

Nyårsdagen var en lugn dag, allt var stängt då också.

Så kom då den tråkiga dagen då de flög hem. Det blir så tomt och tyst och vi saknar dom. Jag skjutsade till flygplatsen och Eva spelade golf och kom på delad första plats.

Söndagen åkte jag till driving rangen och slog någothundratal bollar och Eva var hemma och städade upp samt körde tvättmaskiner.

Måndag var golfdag och vi spelade då ett parspel som heterIrish Greensome. Eva och jag kom på tredje plats med 66,2 slag vilket vi ärmycket stolta över.

Julstök dagen före julafton

Julafton på Aguila i Tarragona 2008.

Inför 12 slaget på nyårsafton 2015

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På torsdagen gjorde vi bilutflykt till Zenia köpcenter och sen åkte vi ner till stranden vid Playa Flamenca och fikade. På kvällen blevdet restaurangbesök.

Vi körde Kerstin till flygplatsen fredag förmiddag sen var vi hemma och tog det lugt. Ja, promenerande för Eva blev det.

Lördag förmiddag stog vi på driving rangen på La Marquesa ochslog några hinkar bollar.

På söndagen blev det mycket släktforskande för mig och Evavar ute o gick.

Måndag var det golf, lång bana så B-klassen vanns på 76 slagnetto och A.klassen på 75 slag netto, alltså rent katastrofalt dåligt, Dåligtgick det även för mig med 83 slag netto.

Sen var vi alldeles slut när vi kom hem.

Tisdag var städdag och förbereda julen så det var shoppingpå Carefour bl.a.

Så kom äntligen dagen då Anneli, Thomas och Daniel kom ochjag hämtade dom på Alicante flygplats. Även idag blev det Carefour.

Någon uppesittarkväll blev det inte då de gått upp tidigtför flyget gick redan 06:40 så tröttheten tog ut sin rätt.

Anders med familj befinner sig på Amerikanska västkusten påresa mellan San Fransisco och Los Angela så vi är långt ifrån varandra.

Traditionen att Josefin och Daniel är hos oss och vi görjulen iordning med att klä gran, grilljera julskinkan, göra julgodis mm är nu bruten. Josefin befinner sig i Tampai Florida och vi i Torrevieja.

Nu väntar jag med spänning på hur dagen blir och framförallt, HITTAR TOMTEN HIT,

​Daniel klär granen, Daniel och Thomas i soffan och Thomas o Eva i köket.

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått och den har varit som vilken normalvecka som helst. Nu är vi inne på en ny vecka, veckan före jul.

Söndagen 6.12 var Konstitutionsdag och därmed helgdag då var vi hos Micke på Lille Svensken och åt en jultallrik tillsammans med Eva-Lena o Gunnar samt Olle o Agneta. Ingen av oss var särskilt nöjd med maten.

Måndag var en ”brodag, det vi kallar klämdag, men en vanlig  golfdag med SGC och jag vann 10 € för en 10:e plats på 77 slag netto. Vi var alldeles slut när vi kom hem vid 5-tiden.

Tisdagen den 8.12 var helgdag ”Den Obefläckade Avlelsen”(avlelsen är inte felstavat) är till åminnelse av att Jungfru Maria då blev fri från all synd. Folk var finklädda och ute och fingick.

På kvällen hade vi fredagsgänget hemma hos oss på ost ochvin (vi var 12 st) och vi tittade på den procession som gick nedanför oss på gatan.

Onsdag golf med Clas o Marianne, urdåligt och vi bildade Svenska klubben för Fia med Knuff. Sen blev det middag på Lille Svensken.

Torsdag hade vi hantverkare hemma som gjorde att jobb på balkongen. Fredagen hade vi fredagsgolfen och jag vann på 76 slag netto ochfick 10 €. Sen var det middag på Lille Svensken.

Hemma städade vi och gjorde iordning för att Kerstin skulle komma med ett flyg på natten. Hon kom vid 01:30-tiden och då var det bara att gå och lägga sig direkt.

Lördagen var lite seg eftersom vi varit uppe så länge så det var mest att bekanta sig med omgivningen.

På söndagen åkte vi till engelska marknaden och köpte bl.a.en matta. Därefter åkte vi till golfbanan och stog och slog lite bollar på rangen, även Kerstin deltog i detta. Lunch åt vi ute på Marina Salinas där vi träffade Clas o Marianne som vi tog en kaffe med på Casinot.

Till middag blev det stekta gambas och grönsaksblandningar.

Måndag var det golf som vanligt och resultatet pratar vi inte om.

På tisdagen var vi i Habanera centrum och sen på mexikansk restaurang på kvällen.

Onsdagen promenad från La Matastranden och hem, dock inte för mig.

Korten är på Fredagsgänget hemma hos oss och sen Eva o Kerstin på engelska marknaden.

Likes

Comments

Så kändes det innan vi var pensionärer och så känns det även idag lördag. Varför det kan man undra?

Jag vaknar tidigt på lördagmorgon och är trött med en önskan om att bara sova vidare men det tycker inte min kropp, Det värker i princip i hela kroppen utom i huvudet och med sådan värk kan man inte sova,

Paradoxalt nog kommer sig värken av att jag sovit bra och hårt men på rygg och där gör sig mitt ryggproblem "spinal stenos" att jag får ont när jag ligger på rygg. Det tar några timmar innan det blir bättre men tills dess blir jag vaken och sitter vid datorn istället.

Det har blåst kalla nordvindar i veckan och då blir det kallt i de bortre sovrummen som har dåliga fönster så vi beslöt att byta dom till något bättre.

Vi fick kontakt med en byggare, Tio, som startade i tisdag med att lämna pris och sedan riva ut fönsterna och förbereda för att få in nya fönster. De kom åter på torsdagen satte in fönsterna och murade igen de håligheter som var efter det gamla, På fredagkväll var allt klart och priset var det överenskomna så inga överraskningar där. Jobbet bleb mycket bra gjort så nu återstår bara storstädning i den delen av lägenheten.

Vi har 'även hunnit med golf på onsdagen med Clas och sedan i fredags med det sociala gänget. Resultatet har varit varierande men i onsdag gick det riktigt bra men det höll inte i sig på fredagen.

På fredag kvällen var det stor parad nedanför på gatan. Vi vet inte varför men bilden visar hur det såg ut.

Bilderna 1 o 2 är när vi köpte lägenheten innan renoveringen.

Bilderna 3 o 4 är när de gamla fönsterpartierna tagits bort.

Bilderna 5 o 6 är de nya fönsterna på plats.

Bild 7 är paraden nedanför på gatan.


Likes

Comments

​Torsdag o fredag lade vi ner mycket tid på att ta reda på och registrera oss till den vårdcentral vi tillhör. En vårdcentral där någon läkare kunde tala engelska.

Fredagskväll var vi på tapasroute med våra golfvänner Gudrun och Sune. Tapasroute är att gå ut och äta tapas och dricka ett glas rödvin för  eller 2,5 €. Vi hann bara med 2 ställen att äta på innan det var dags att säka sig hemåt. Det finns ca  olika restauranger som deltar i der och det är torsdag till söndag i två veckor både på hösten och på våren.

På lördagen var vi och spelade golf med det sociala gänget och vi var  11 spelade. Eva kom tvåa i damklassen. Efter det blev det middag på en asiatisk restaurang.

På söndagsförmiddag var vi på fika hos några andra golfvänner för att se på deras nyrenoverade lägenhet. PÅ eftermiddag var det första advent så då gick Eva i kyrkan där det var svensk predikan och körsång. Eva höll sig så bra framme att on fick sittplats mellan prästen och den svenska konsuln.

Därefter var det middag på restaurang med gamla båtvänner som vi träffade när vi låg i Lagos 2007/2008 med båten. Nu ligger Sören och Eivor här i Marina Salinas över vintern. Vi avslutade kvällen med att ta en Irish Coffe på Keepers bar innan vi gick åt var sitt håll.

Måndagar är golfdagar med Scandinavian Golf Club och idag gick det inget bra för vare sig Eva eller mig.

Likes

Comments

Idag var sista gången i vår spanska kurs. Vi har nu avverkat 2 kurser i 4 veckor vardera och 4 timmar i veckan. Det är skönt att det är över så vi får någon fritid i veckan.

Våra veckorutiner är att på måndagar spelar vi golf med Scandinavien Golf Club. Vi åker då hemifrån 06:45 och startar 08:15. Vi har gemensam frukostmiddag mellan 14 och 16 sen blir det hem och ta det lugnt.

På onsdagar spelar vi golf med Clas och Marianne och på fredagar är det ett inre socialt gäng på högst 18 st som spelar golf och avslutar med middag.

Idag var vi bjudna på restaurang Ibsen för att fira Ulla,s 80-årsdag. Mycket trevligt och gott.

Likes

Comments

​Ända från början av 2000-talet har vi haft en hemsida, www.aguilasail.se, där vi skrivit om våra seglingar och resor. Teknikutvecklingen gjorde att hemsideprogrammet inte blev kompatibelt med modernare plattformar i PC-värden.

Den här bloggen har vårt äldsta barnbarn, Josefin, inspirerat oss till då hon håller kontakt med omvärden när hon själv är utbytesstudent i USA. 

Likes

Comments